Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 10. 5. 2016.

| Društvo

Sloga: DRI da ispita rad “Gorice”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-gorica
Na groblju danju rade, noću spavaju; foto: Saša Đorđević

Zbog toga što radnici “Gorice” nisu primili platu od jula pa u znak protesta skoro nedelju dana spavaju na groblju, iz sindikata “Sloga” pozivaju DRI da ispita kako je menadžment trošio i kako troši novac u ovom preduzeću.

Iz Udruženih sindikata kažu da revizori treba da ispitaju sve transakcije i odluke poslovodstva “Pogrebnih usluga” u vezi sa primanjima i izdacima i utvrde da li su one u skladu sa zakonom.

Prosto je nezamislivo da posle više intervencija od strane Grada, uplata pomoći u milionskim iznosima da bi im račun bio odblokiran, ovo preduzeće koje po svim parametrima treba normalno da funkcioniše i dalje je u blokadi i nije sposobno da zaposlenima obezbedi zarađeno i minimum egzistencije za njihove porodice - kažu u “Slozi”.

Prema njihovim rečima, posebno je zanimljiva transakcija od strane Centra za socijalni rad, kada je nedavno podeljena solidarna pomoć od 45.000 dinara koja je selektivno deljena “podobnim” radnicima.

Oni smatraju da tu nisu “čista posla” te pozivaju da se sindikatu i javnosti dostavi na uvid činjenično stanje o tome kako se trošio i troši novac, i da li neko od menadžmenta “Gorice” prima zaradu i socijalnu pomoć, dok im većina radnika u očaju noćima spava na groblju i “čeka zadušnice kako bi se prehranila”.

Podsetimo, šezdesetoro radnika ovog preduzeća u pokušaju da skrenu pažnju na činjenicu da više meseci unazad ne primaju plate ni novac za prevoz, već nekoliko noći spavaju na groblju.

Zbog toga što, kako kaže, Grad "ne sarađuje" u rešavanju nagomilanih problema ovog preduzeća, direktor "Gorice" Igor Jovanić podneo je ostavku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    14:13 // 11. 5. 2016.

    Gde su i drugi "sindikati" , koji brane prava radnika i zapošljenih ?
    Nema više ljudskosti i poštenja...............

  • sindikalci,

    13:11 // 10. 5. 2016.

    ako znate da nije poštovan zakon onda šibnite krivičnu, pa neka tužilac radi svoj posao, a možete i da se obratite inspektorima privrednog kriminala...

  • sendy

    12:34 // 10. 5. 2016.

    Dajte vi ljudima plate,da imaju od čega da žive,pa posle ispituje šta je i ko kako radio

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: