Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 12. 3. 2013.

Uklonjeni semafori u Ulici Dragiše Cvetkovića

raskrsnica-crveni-pevac.jpg Raskrsnica u Ulici Dragiše Cvetkovića, foto: R.Barac

Semafori koji su u poslednje vreme uglavnom signalizirali “trepćuće žuto” uklonjeni su, a saobraćajnim znakom zabranjeno je skretanje ka Crvenom pevcu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dr.Pravdic

    10:08 // 12. 3. 2013.

    Cesto prolazim ovom ulicom i znak zabrane u levo skoro da nisam primetio.Mislim da je potrebno staviti i jedan ispod znaka STOP jer bi tek tada bio uocen.

    • Ivan Milovanovic

      14:12 // 12. 3. 2013.

      Na jednom stubu mogu samo dva saobracajna znaka, dakle jedan od 3 znaka (stop, pesacki, zabrana skretanja) mora na poseban stub :( A ko hoce u Dusanovu moze na kruzni kod Doma zdravlja. Postavlja se pitanje zasto bi neko uopste isao u Dusanovu iz D.Cvetkovica a ima onoliki bulevar Z.Djindjica. Ima Rentgenova kao dobra alternativa svima koji zive u D.Cvetkovica ili sporednim ulicama u njoj. I nastavak V.Tankosica. Pa nemojte sada da cepidlacite da iz svakog sokaka mora da se prekida tok saobracaja da bi neko skrenuo, mora malo nekad da se ode 300m dalje da bi se ukljucilo u saobracaj.. Razumem negodovanje donekle, ali ima toliko mogucnosti da se na ovoj raskrsnici ne skrece levo. Nije nam ovo selo gde svaka kuca izlazi kozjom stazom na 3 ulice pa idemo gde nam je najblize.

    • Radomir Barac

      15:45 // 12. 3. 2013.

      Ivane ja ne znam gde ti stanuješ, verovatno na nekom Bulevaru sa 6 traka pa proglašavaš ulicu D. Cvetkovića za kozju stazu. I pitanje za tebe da li si ikada pokušao da se uključiš iz Vojvode Tankosića u V. Mišića preko dana i da li si nekad iz Retgenove pokušao da skreneš levo i naišo na kolonu vozila do Medicinskog fakulteta?

    • Mr.C.

      15:50 // 12. 3. 2013.

      Nije za pohvalu - ali ja tek sad vidim ovaj znak za zabranjeno levo...

    • Ivan Milovanovic

      17:18 // 12. 3. 2013.

      @Radomir Barac: deo o kozjim stazama je pogresno shvacen, poenta je bila da se ne moze proci uvek onako kako nam najvise odgovara jer je najblize. Ja izlazim iz Ljudevita Gaja na D.Cvetkovica pa zato iz svog ugla i iskustva pricam..
      Da li se slazemo da je postojao problem kada je na bivsem semaforu crveno, da je bilo zagusenja kod Pevca jer se stvori kolona vozila? Verujem da mozemo. A bez semafora je postojao problem jer je gotovo nemoguce ukljuciti se iz D.Cvetkovica ka Pevcu a cekaju svi koji idu desno ka Domu zd. I to se mora resiti! Iz V.Tankosica je lakse ici desno oko kruznog pa prema Pevcu nego cekati i cekati da se ukljucis direktno levo (slazem se, zeznuto). Nekad je put koji je duzi u metrima kraci u minutima. Ne kazem ja da je resenje savrseno, ali moramo malo i sa pozitivnim stavom nesto da posmatramo. Saobracaj se menja, grad se menja, ulice se sire, neke menjaju, pesacka ostrva nicu, ono sto je nekad moglo negde vise ne moze. Ima drugih mogucnosti a duze je samo 2 minuta

  • Ivan Milovanovic

    10:18 // 12. 3. 2013.

    Znak zabrane skretanja levo je promasaj! Trebalo je postaviti znak "obavezan smer desno", jer ovako vozaci imaju mogucnost i pravo u Zelengorsku da nastave i onda ce opet praviti zastoj dok im se ne oslobodi pravac. Osim ako Zelengorska i Skerliceva ne postanu jednosmerne. Mogle bi Juzne vesti da istraze i dobiju odgovor od nadleznih zbog cega nema trepcuceg zelenog svetla kod Suda? Prometna raskrsnica, veliki broj vozila, dug zeleni signal i u delicu sekunde zuto i mi u prekrsaju! Ko moze da ukopa auto u mestu?! A mislim da je trepcuce zeleno vec postojalo ranije..?

  • Dobro jutro

    11:10 // 12. 3. 2013.

    "Uklonjeni semafori u Ulici Dragiše Cvetkovića"
    da ali pre više od mesec dana, dobro jutro.

  • dragan

    11:10 // 12. 3. 2013.

    pa naravno da nije uocljiv znak zabrane skretanja u levo, sad ce kaznjavati jadni narod non stop. vec su se nacrtali saobracajci i samo cekaju!

  • Radomir Barac

    11:21 // 12. 3. 2013.

    Zahvaljujem se redakciji na kontaktu sa nadležnima oko ovog problema ali mi i dalje nije jasno, da li mi koji živimo na početku ulice D. Cvetkovića moramo da idemo preko Durlana da bi stigli do Čaira? Ali dobro ipak su "on"i dugogodišnjim analizama utvrdili da je tako najpametnije, ipak je semafor koji je odlično radio dugi niz godina glupo rešenje.

  • mahmun

    11:22 // 12. 3. 2013.

    el ovo s ajfon slikano
    Posto se mnogo lepo vidi da ga nema semafor a bijo je tu

  • Samo Ja

    11:43 // 12. 3. 2013.

    Na raskrsnici Vojvode Tankosica i Vojvode Misica (kod doma zdravlja) hitno je neophodan semafor svakoga dana se za dlaku izbegne po 10 sudara, raskrsnica je haoticna, ne regulisana i OPASNA!

  • Zoran Radojlovic

    11:49 // 12. 3. 2013.

    Prvo: znak stavrno nije uočljiv.
    Drugo: da ti stručnjaci objasne vezu za Dušanovu i dalje, zar da se ide kroz ceo grad pa to li je regulisanje saobraćaja.
    Treće:Ostaviti znakove za prvenstvo prolaza ili napraviti malo ostrvce slično kružnom toku za prisilno usporavanje.

  • Miško Ristić

    12:13 // 12. 3. 2013.

    Najbolje je da iz te ulice ne može da se skreće nikuda, i tada bi problem bio rešen. Radio sam dugo godina sa saobraćajnim inžinjerima, i alal im vera. Ko je isto radio sa njima shvatiće šta sam hteo da kažem.
    Ljudi se razumeju u sve, samo ne u svoj posao.
    I još nešto, kako je saobraćaj u tom delu grada funkcionisao pre nego što je semafor isključen, ja se ne sećam nekih zastoja i većih problema...

  • Božidar Adžija

    12:28 // 12. 3. 2013.

    Dno života. Kako da se neko odatle sad uključi u Vojvode Mišića prema Dušanovoj? Da ide kroz Vojvode Tankosića preko Hajduk Stankove ili Uroša Predića?

  • Aleksandra

    12:55 // 12. 3. 2013.

    Problem je što vozači ne primećuju znak za zabranjeno skretanje levo...

  • Simeon

    12:59 // 12. 3. 2013.

    Ovo ima smisla ako se raskrsnica kod Doma Zdravlja prepravi u kruzni tok.

  • Dusan Mihajlovic

    13:20 // 12. 3. 2013.

    Bolje da su stavili kruzni tok na crvenom pevcu,rasteretili bi guzvu nego sto su uklonili semafore i postavili znak.Losa odluka.

  • Branislav Petrović

    13:59 // 12. 3. 2013.

    Moj predlog i razmišljanje je da prvo Zelengorsku ulicu srede.A posle da nadležni odgovaraju za maltretiranje i ponižavanje stanovnike tog kraja.Godinu dana nema ulice i trotoara a skoro da je centar grada.A drugo bre narode od kako svaka šuša vozi auto i misli da je fandjo za volanom i misli da može da ne poštuje sve moguće znake i semafore tako će nam biti i tako nam i treba.

  • lokalac

    14:06 // 12. 3. 2013.

    Ja ionako tu ne skrecem levo da bih izbegao guranje i stres. idem na desno pa onda koristim ulicu kod doma zdravlja. ili kroz Dragise Cvetkovica ne idem ka Crvenom Pevcu. Tako su ovi nasi vrli saobracajni inzenjeri postavili pravila po kojima se ja ionako krecem.
    E sad zasto je uopste doslo do problema na toj raskrsnici?
    Najpre direkcija koja daje dozvole protiv propisa, pa onda saobracajni inzenjeri i njihova 'resenja', a i gluvi telefoni imaju tu udela. Kontrola rada ne postoji, svi su oni drugari, ja tebi ti meni, i eto problema. Neko se tu okoristi neko ima stetu, a za mene je resenje da se odselim, jedan manje manja je i guzva :)

    • Ivan Milovanovic

      15:43 // 12. 3. 2013.

      Problem je nastajao i kada se zatvori taj semafor a previse vozila kod Pevca skrene ka Domu zdravlja. I onda blokiraju veliku raskrsnicu. Sve je super radilo dugi niz godina, ali u poslednje vreme cesto je bio problem, povecao se mnogo broj vozila, saobracaj nam bas postaje gust i tezak za kretanje :(

  • p

    14:41 // 12. 3. 2013.

    Lepo radili semafori godinama,pa onda neobjašljivo dugo treptali žuto..sada iz toliko duge ulice kao D.C. koja je alternativa bulevarima neki pametnjakovic se setio da zabrani levo ali MOŽE kroz istu raskrsnicu pravo???

  • Sale

    15:37 // 12. 3. 2013.

    Dzabe vam svi znaci... dok se fizicki ne onemoguci skretanje, uvek ce se naci neko "pametan" da "presece" da bi sebi skratio put za pedesetak metara...

    Imate znak u Nikole Kopernika, pa opet stoka skrece levo u sremsku preko spustenog ivicnjaka na pesackom prelazu...

    Imate znak u Svetozara Markovica, pa opet stoka (na 50 metara od kruznog toka) skrece levo prema sudu...

    Koliko samo znakova ima (i horizontalno i vertikalno) u proleterskoj i poprecnim ulicama koje na nju izlaze, pa opet stoka ide kako je njoj zgodno, bez razmisljanja da tim svojim postupkom direktno ugrozava ostale ucesnike u saobracaju...

    Jedini nacin da se srbinu utera zakon je da ga fizicki sprecis da taj zakon krsi...

  • hmm

    08:59 // 13. 3. 2013.

    A ulica Jovana Skerlica,Zelengorska,uradjene sa poplocanim trotoarom na kome se celom duzinom,popreko parkiraju vozila.Pesaci moraju kolovozom.Pa pesacki kod poslasticare Lotos,na kome se parkiraju besna kola lokalnih mangupcica,ulica Todora Milovanovica sa kolima parkiranim po trotaru a skola u blizini*narocito pored veterinarske ambulante i sekon hend prodavnice na uglu Dobrile Trajkovic i Todora Milovanovica...

  • Zone

    11:18 // 13. 3. 2013.

    Ovo liči na rešenje problema s aflatoksinom, poveća se doza na o,5 i rešen problem. Godinama ne radi semafor, nije nam ni potreban, baš smo tako hteli.
    @hmm Što se tiče popločanog dela Zelengorske ulice, obratite pažnju, ulica je popločana samo u jednom malom delu i to do optičarske radnje dobro kotiranog člana G17 odnosno URS-a, ili kako li se već zovu.

  • ivan dacic

    11:23 // 13. 3. 2013.

    BOLIDI...Zabranjeno levo a moze pravo!!!BOLIDI...

    • Ivana Vidojkovic

      09:29 // 19. 3. 2013.

      Izgleda da neko ipak iz uprave za saobraćaj čita ove postove. Sada je znak obavezan smer DESNO. Molim redakciju JUŽNIH VESTI izađe i napravi novu priču. Verujem da su doprinele da se znak opet promeni.

  • Zoran Radojlovic

    12:20 // 13. 3. 2013.

    Niko se ne javlja iz uprave za saobraćaj,nema šta da kažu svim ovim kritikama jer nisu ni stručni za planiranje saobraćaja u gradu.Neka pogledaju mapu grada-plan grada na googlu i najkraća povezivanja svih delova grada pa će imvaljda nešto pametno doći u glavu.Inače ovako deo Niša od Rendgenove do V.Mišića nema izlaz za zapad i jug-mora se preko Male krsne i Lapova.

  • pero

    21:30 // 14. 3. 2013.

    Nisam siguran da iko normalan moze da kaze zbog cega je napravio onakav haos u ulici Vojvode Misica izmedju dva semafora (u Dusanovoj i u glavnoj ulici), jer je tu uvek guzva i cela ulica je puna kola izmedju ta dva semafora. A da ne pominjem i parking ili ulice iz kojih ne moze da se izadje po pola sata kolima.

    • igor

      10:01 // 15. 3. 2013.

      U nisu je prosek brzine kretanja u mom vozilu 17 km/h, kola nam trose 12 l, sve zbog pametnih sabracajnih strucnjaka

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: