Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 11. 5. 2010.

| Društvo

Vranje: nova vozila za Zdravstveni centar

Autor:Izvor:Vranje Press
foto: yankovic

Ulaganjem preko 10 miliona dinara sopstvenih sredstava, regionalni Zdravstveni centar u Vranju nabavio je šest novih automobila i dva automobilska motora, sa ciljem poboljšanja pružanja usluga u službi hitne pomoći i kućnog lečenja, prenosi Vranje Press.

- U prošloj godini vozila hitne pomoći prešla su 1,2 miliona kilometara prevozeći pacijente, od čega je 912.245 kilometara pređeno od Vranja ka medicinskim centrima u Nišu i Beogradu, zbog čega smo i odlučili da nabavimo nova vozila – precizirao je dr Uroš Trajković, direktor Zdarvstvenog centra u Vranju.

Predsednik Upravnog odbora Zdravstvenog centra u Vranju Aleksandar Stojković posebno je insistirao na činjenici da je ova nabavka „urađena u skladu sa svim zakonskim normama i da su vozila nabaljena preko tendera".

- Upravni odbor je odobrio i nabavku službenog vozila škoda superb, čija je cena blizu 2,5 miliona dinara, zbog činjenice da je prethodno službeno vozilo Fiat Croma nabavljen još 1991. godine, pa smo u skladu sa aktuelnom situacijom doneli odluku o nabavci jeftinijeg službenog vozila koje će zadovoljiti potrebe za prevoz lekara – naglasio je Stojković, odgovarajući na pitanje novinara o opravdanosti kupovine službenog vozila.

U prošloj godini hitna pomoć u Vranju imala je 43.868 intervencija, dok je služba kućnog lečenja pregledala 44.620 pacijenata.

Zdravstveni centar u Vranju pokriva područje šest opština Pčinjskog okruga, a u njemu se leče i pacijenti iz opština u Kosovskom pomoravlju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: