Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 18. 10. 2016.

| Društvo

Vučić najavio nova radna mesta u Leskovcu

Autor:D. M. i A. K.Izvor:Južne vesti
Vucic-Jura-Leskovac-foto-d.m..jpg
Premijer, kako kaže, zadovoljan uslovima u "Juri"; foto: D.M.

Najavljujući nova radna mesta u “Juri” čiju je fabriku obišao u Leskovcu, Vučić je rekao da “nigde nije video pelene na radnicima” o kojima se toliko pisalo. Dočekali su ga organizovano naprednjaci, ali i lokalni činovnici čije su kancelarije ostale prazne u toku radnog vremena.

Vučić je, kako kaže, pregovarao sa vlasnicima da svoje pogone iz Slovačke prebace u Srbiju kako bi zaposlili još 3.000 ljudi u našoj zemlji. U leskovačkoj “Juri” gde bi samo ovih dana trebalo da bude zaposleno još 700 ljudi, kaže da je zadovoljan onim što je video. 2 Vucic JURA Leskovac foto d.m. Od vlasnika "Jure" zatražio premeštaj dela proizvodnje iz Slovačke u Srbiju; foto: D.M.

Razgovarao sam sa stotinak radnika i niko od njih se ne žali na ono o čemu ste vi novinari pisali, niti sam ja igde video pelene. Video sam ljude koji teško rade da zarade svoju platu, ali tako se mora i nadam se da će "Jura" otvoriti još radnih mesta na jugu Srbije - kazao je Vučić.

On je sa predstavnicima lokalne samouprave u ovom gradu obišao i pogone privatne crepane "Mladost", a Leskovčanima je poručio da je Vlada izdvojila 50 miliona za uređenje centra grada i još 4 miliona evra za završetak Centralnog postojenja za prečišćavanje otpadnih voda čije će radove ovoga puta nadzirati Vlada.


Kancelarije prazne zbog dočeka premijera

3 funkcioneri na doceku vucica leskovac foto d.m. Funkcioneri i činovnici u radno vreme sa simpatizerima dočekali Vučića; foto: D.M.Dok su se u ostalim gradovima na jugu Srbije građani spontano okupljali da dočekaju premijera, u Leskovcu je preko Srpske napredne stranke organizovan doček ispred “Jurine” fabrike u ovom gradu.

Među njima bilo je i simpatizera premijera, ali najveću "gužvu" pravili su zapravo zaposleni u lokalnoj samoupravi koji su, u toku radnog vremena, ostavili svoje kancelarije prazne i požurili da dočekaju Vučića.

Ovde sam po radnom zadatku, to je sve što mogu da vam kažem - odgovorila je činovnica gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju kada smo je pitali zbog čega u 10 sati nije na svom radnom mestu.

Zbog praznih kancelarija u radno vreme protestvovao je i leskovački Pokret Dveri koji tvrdi da je dočeku u radno vreme prisustvovalo “nekoliko stotina zaposlenih”.

Da li je reč o kršenju odredbi Zakona o radu u smislu člana 18. i 19. koji definišu diskriminaciju zaposlenih ili se radi o želji da u radno vreme zaposleni dočekaju Premijera samoinicijativno - za šta bi u tom slučaju morali biti sankcionisani – navodi se u saopštenu Dveri.

Iz ovog Pokreta ističu da, ukoliko su zaposleni bili primorani na odu na doček, moraju tražiti zaštitu od diskriminacije i mobinga, a podstrekači moraju biti kažnjeni.

Ukoliko su samoinicijativno prisustvovali pomenutom događaju, za mesec oktobar će morati, shodno Zakonu, biti uskraćeni za srazmerni deo zarade, srazmerni deo putnih troškova i srazmerni deo toplog obroka za neopravdano odsustvo sa posla 18. 10. 2016. godine – navode Dveri.

Zaključuju da je to upravo ono na čemu Vučić navodno insistira - na radu, poštovanju zakona i uštedama u budžetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • QGO

    12:46 // 19. 10. 2016.

    Novinari treba da caste Vucica jer im posao nikad nije bio laksi. Kada pisete neku vest, naslov i bar polovina teksta su vec ukucani u kompjuter - "Vucic najavio..." ili "Vucic je rekao da ce za dve a najvise tri godine..."

  • Limunko

    23:29 // 18. 10. 2016.

    Će zida li premijer fabriku i u Pukovac?

    • Milan Rakic

      09:02 // 28. 10. 2016.

      A bre limunko, šta će vam fabrika u onu lepotinju? Limun da gajite, agrumi..i po koje prasence.

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    20:30 // 18. 10. 2016.

    Вучић је кренуо у председничку кампању свог кандидата чије име још увек крије.
    Све је очигледније да Томислав Николић неће бити кандидат СНС .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: