Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 4. 9. 2014.

| Ekonomija

Podrška udruženjima južne Srbije

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
podrska-udruzenjima-2.jpg
Javni poziv otvoren je do 10. septembra

U Vlasotincu je predstavnicima udruženja 7 opština i gradova južne Srbije predstavljen „Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova“. Javni poziv za finansiranje projekata otvoren je do 10. septembra.

Sredstva će biti dodeljena za projekte kojima se unapređuje partnerstvo javne uprave i civilnog društva, kao i oni kojima se podstiče aktivizam građana.

- Opšti cilj programa je dostizanje održivog razvoja lokalnih zajednica koji podrazumeva saradnju civilnog društva i lokalnih vlasti, uz rešavanje konkretnih problema sredine - rekao je Mirko Popović, predstavnik Beogradske otvorene škole.

2 Popović kaže i da se za sva pitanja i dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom zainteresovani mogu obratiti mejlom na adresu [email protected].

Inače, na teritoriji jedne od partnerskih opština i gradova može biti dodeljen najviše jedan grant. Ukupna sredstva za  realizaciju ovog programa su 16.600 evra, a najveći iznos pojedinačnog granta koji se dodeljuje udruženjima je 2.000 evra.

Ovaj program, koji se izvodi u okviru projekta „ReForce – Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave”, sprovode Beogradska otvorena škola i Stalna konferencija gradova i opština, u parnterstvu sa Opštinom Vlasotince i još 10 lokalnih samouprava južne i jugozapadne Srbije. Na skupu u Vlasotincu su, pored Vlasotinčana,  prisustvovali i predstavnici Vranja, Bele Palanke, Bosilegrada, Vladičinog Hana, Surdulice i Trgovišta. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: