Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 18. 1. 2017.

Radnici u kulturi građani drugog reda?

Traže poštovanje zakona; foto: JV Traže poštovanje zakona; foto: JV

Iako bi platu predstavnici ustanova kulture i Gradske uprave u Nišu trebalo da primaju uvek u isto vreme, predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u kulturi kažu da im plate nisu isplaćene, kao i dug još iz 2013. godine. S druge strane, tvrde da su službenici Gradske uprave svoje plate dobili unapred i sa uvećanjem.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Hamurabi

    16:19 // 18. 1. 2017.

    Podržavam zahteve sindikata u vezi isplata po kolektivnom ugovoru i izjednačavanja statusa sa ostalim radnicima organa uprave Grada, ali ovih 400 i nešto radnika koštaju sve gradjane oko 500 miliona dinara godišnje. Kako stimulisati te ljude ne samo da čekaju plate, nego i da sami zaradjuju od lutkarskih i pozorišnih predstava, izložbenih postavki, koncerata... Ipak je neophodna racionalizacija.

    • Dušan Silni

      21:14 // 18. 1. 2017.

      Poštovani Hamurabi, kako Vam sam nick govori, takav komentar i priliči Mesopotamiji, 12. vek p.n.e.
      Nisu radnici u kulturi zvezde Granda ili zabavljači širokih narodnih masa, pa da zarađuju od nastupa, izložbi, predstava, iznajmljivanja knjiga i sl. Kultura ne podrazumeva zaradu - ona nije ni politika i ne bi trebala da zavisi od volje bilo koje političke opcije. Ovde država sama ne ceni kulturu!

  • Blackburn

    21:28 // 18. 1. 2017.

    S obzirom da ste pomenuli zaposljene u Gradskoj Upravi zar ne mislite da je kod njih prekopotrebna racionalizacija?Onaj ko iole prati Zakon o racionalizaciji i njegovu primenu u Nisu,zna da su radnici G.U. bili postedjeni iste!Slazem se da nam je kultura na niskim granama,ali odgovorni su umetnicki rukovodioci i direktori ustanova kulture,koji su postavljeni po politickom kljucu!

  • Срба

    00:26 // 19. 1. 2017.

    У Нишу постоје установе културе...? Био сам убеђен у супротно обзиром на НЕпостојећи културни живот и дешавања у овом граду......

    • ГоранЧе

      12:46 // 19. 1. 2017.

      Апропо непостојећег културног живота у граду недавно је гостовао Владимир Пиштало, познат по роману Тесла портрет међу маскама за који је добио НИН-ову награду, а који живи у Америци где предаје светску и америчку историју на универзитету у Вустеру. НКЦ је био организатор а медији су то уредно најавили да би се на крају скупило нас 20 са све гостом, возачем, чуварем, модератором и уредником

  • varvari među nama

    10:20 // 19. 1. 2017.

    kako kultura da preživi i opstane u raju trećerazrednih politikanata i nemača pojma svih vrsta? za njih je doček nove godine i preskup kičeraj vrhunac svih kulturnih dešavanja.

  • Jova

    10:23 // 19. 1. 2017.

    Niski kulturni radnici!!!??? Ha ha! Kulturo eve me! Da ne gresim dusu mozda ima 5 njih koji se razumeju u tu kulturu ostali samo tu platu primaju. U NKC ko sve radi to je strasno!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: