Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 15. 9. 2017.

| Ekonomija

U Nišu predavanje za preduzetnike o zapošljavanju mladih

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Predavanje se održava u niškom "Deli" prostoru
Predavanje se održava u niškom "Deli" prostoru; foto: JV

U toku je konkurs za podršku socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih od 18 do 35 godina, a oni koji žele da saznaju više o tome mogu da prisustvuju informativnom razgovoru koji će se održati u "Deli" prostoru u Nišu, 15. septembra od 16 sati.

Oni koji danas budu prisustvovali info-sesiji moći će da saznaju više o socijalnom preduzetništvu, navode organizatori, ali i da se upoznaju sa primerima dobre prakse u Srbiji.

Dobiće i detaljne informacije o programu podrške preduzećima koja imaju pozitivan uticaj na mlade.

Moći će da se upoznaju sa ciljevima programa, ključnim aktivnostima i vremenskim okvirima programa i da se upoznaju sa procesom selekcije, kriterijumima i potrebnim dokumentima za prijavu - dodaju organizatori.

Više o ovoj temi će prisutnima u Nišu reći Miodrag Shrestha - konsultant za socijalno preduzetništvo i Neven Marinović - direktor “Smart kolektiva”.

Inače, projekat Podsticanje zapošljavanja mladih zajedno sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije. Konkurs se realizuje u saradnji sa “Smart kolektivom”, koji obezbeđuje podršku u procesu selekcije.

Program podrške pruža priliku da preduzeća dobiju stratešku konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim biznis konsultantima i preduzetnicima, razviju saradnju sa GIZ-om i povežu se sa sličnim preduzećima u Srbiji - navode organizatori.

Njihov cilj je, kako kažu, podrška mladima koji imaju od 15 do 35 godina, da bi unapredili svoj položaj na tržištu rada i brže došli do posla. Više o ovom konkursu možete pročitati ovde.

Današnja info-sesija održava se u niškom "Deli" prostoru koji se nalazi u Davidovoj 2a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: