Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 16. 6. 2016.

| Kultura

Brodvejski mjuzikl “Monti Pajton Spamalot” u Nišu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
Monti-Pajton-spamalot.rs
Urnebesna komedija sa sofisticiranim britanskim humorom; site: spamalot.rs/ Proscenium Productions

Sedam meseci nakon premijere u Beogradu, i niška publika će na Letnjoj pozornici 25. juna od 21 sat uživati u brodvejskom mjuziklu “Monti Pajton Spamalot” Erika Ajdla, u režiji glumca Radoslava Milenkovića u kome igraju Kojo, Đuričko, Kičić...

U ovom mjuziklu, koji je baziran na kultnom filmu “Monti Pajton i Sveti Gral”, Nikola Kojo tumači lik kralja Artura, Nikola Đuričko je ser Lanselot, čarobnjak Tim i vitez Ni.

pehar-Monti-Pajton-spamalot.rs U mjuziklu igraju neki od najpoznatijih srpskih glumaca; foto: spamalot.rsGordan Kičić glumi Ne-tako-hrabrog ser Robina, Srđan Timarov tumači ulogu Petsija, a Dejan Lutkić ser Galahada i Crnog Viteza.

Uloge istoričara i princa Herberta pripale su Ivanu Markoviću, ser Bedevira i majke ser Galajada glumcu Miroljubu Turajliji, dok je Jelena Jovičić Gospa od jezera.

Mjuzikl priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim Gralom, gde je kralj prikazan kao veseo i luckast vladar, u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola koje pronalazi na tom putu, uz mnoštvo urnebesnih dogodovština - navodi se u opisu mjuzikla na zvaničnom sajtu.

Mjuzikl, kako stoji u sinopsisu, obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način, tako da “svako ko ga odgleda garantovano neće ostati ravnodušan”.

Inače, originalna brodvejska produkcija urađena je 2005. godine, a “Spamalot” je odmah dobio “Toni” nagradu za najbolji mjuzikl.

Monti-Pajton---spamalot.rs Mjuzikl rađen po motivima filma "Monti Pajton i Sveti Gral"; foto: spamalot.rs/ Proscenium ProductionsTokom skoro pet godina teatarskog života na Brodveju, predstava je izvedena više od 1.500 puta, videlo je više od 2 miliona ljudi i zaradila je više od 175 miliona dolara.

Nakon Brodveja, bila je izuzetno uspešna i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Belgiji, Kanadi, Meksiku, Holandiji, Norveškoj, Japanu, Južnoj Koreji.

Karte za ovu komediju se mogu kupiti u radnjama “Win-Win” po cenama od 1.000 i 1.200 dinara, a koliko je mesta i u kojim delovima Letnje pozornice preostalo, možete proveriti na sajtu dilera karata.

"Kralj Artur poziva na izbore" - detalj iz predstave

"Spamalot" iza scene

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: