Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 23. 5. 2018.

| Kultura

Gimnazijalci iz Lebana najbolji na Smotri amaterskih pozorišta

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Gimnazijalci-Lebane-7,-foto-Nevena-Srećković
Gimazijalci najbolji i na Smotri u rodnom gradu, foto: arhiva JV/ Nevena Srećković

Nakon priznanja koje je trupa lebanskih gimnazijalaca pokupila sa Pozorišnih susreta gimanzijalaca koji su se održali u Kragujevcu, za najbolju predstavu proglašena je i u svom kraju, gde se već 38 godina okupljaju amaterske pozorišne trupe.

Predstava “Sve je u redu” rađena je po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, a režiju, za koju su takođe dobili nagradu, potpisuje profesor srpskog jezika i književnosti Dušan Blagojević.

Osim ovih, lebanski gimnazijalci osvojili su i nagradu za kolektivnu igru, zatim za autorsku muziku koju je uradio Luka Ilić, kao i specijalnu nagradu za najboljeg komičara festivala koja je pripala Nikoli Stošiću.

Nagrada za glavnu žensku ulogu pripala je Branki Panić za ulogu Lisjen u predstavi “Buba u uhu” Teatra iz Blaca, dok je najbolji glumac Prokupčanin Srđan Živković koji je u predstavi “Anđela” igrao Lazara, profesora sociologije - kažu organizatori.

Ove godine dodeljena je i nagrada za najbolju predstavu na dečjoj sceni koja je pripala amaterskoj trupi iz Surdulice za predstavu “Pepeljuga u zemlji čuda”.

Inače, na ovogodišnjoj Smotri u Lebanu ukupno je odigrano 19 predstava, a takmičile su se pozorišne grupe iz Lebana, Medveđe, Prokuplja, Grdelice, Babušnice, Surdulice, Blaca, Dimitrovgrada, Niša, Aleksinca i Vranja .

Pobednička predstava “Sve je u redu” naći će se na Republičkoj smotri amaterskih pozorišta koja se održava tokom juna u Kuli.

Podsetimo, amaterska trupa lebanskih gimnazijalaca nagrade je osvojila i na Pozorišnim susretima gimnazijalaca koji su se krajem aprila održali u Kragujevcu, a najbolji su na Smotri bili i prošle godina sa predstavom “Životinjsko carstvo”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: