Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 9. 11. 2011.

| Kultura

Koncert na Fakultetu umetnosti

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
koncert emina

Koncert Emine Smolović biće održan u četvrtak 10.11. 2011. u 18h, u maloj sali Fakulteta umetnosti. Eminu će na klaviru pratitifa Bojan Mladenović.

Emina Smolović je završila specijalističke studije iz predmeta Metodika nastave gudačkih instrumenata i specijalističke studije iz Kamerne muzike. U toku je doktorskih studija iz Muzičke pedagogije i doktorskih studija Violine na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Kao solista i kao član razlčitih ansambala imala je niz koncerata u zemlji i inostranstvu (Francuskoj, Italiji, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Japanu...).
Nastupala je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, sa Sarajevskom filharmonijom, sa kamernim orkestrom Sarajevske filharmonije i sa Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“, u velikom broju kamernih ansambala, od dua do kamernog orkestra.

Od decembra 2002. godine radi na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju vanrednog profesora iz predmeta Metodika nastave gudačkih instrumenata. 2008. godine objavila je udžbenik "Metodika početne nastave violine".

Bojan Mladenović je završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za klavir. Učestvovao je na mnogim takmičenjima republičkog, saveznog i međunarodnog karaktera od kojih se izdvajaju: I nagrada na međunarodnom takmičenju „Pietra Ligure“ (Italija, maj 2000) i III nagrada na IV EPTA pijanističkom takmičenju posvećenom delima B. Bartoka (Beograd, decembar 2005). Nastupao je na mnogim koncertima u zemlji i inostranstvu kako solistički, tako i u raznim kamernim ansamblima.
Trenutno je student doktorskih studija klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. mr Dragoslava Aćimovića.

Program

J. S. Bah: Sonata I , h-moll, BWV 1040
Adagio
Allegro
Andante
Allegro

A.Mocart: Sonata A-dur KV 305
Allegro di molto
Thema (Andante grazioso)
Var.I, II,III,IV,V 
Var.VI ( Allegro)

J. Brams: Sonata d-moll, Op108
Allegro
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: