Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 10. 6. 2014.

| Kultura

Počinje "Slobodna zona" u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Gangster-te-voli.jpg
Film "Gangster te voli"

U Niškom kulturnom centru večeras od 19h je otvaranje 9. turneje festivala "Slobodna zona" filmom "Prekinuti krug". Ulaznica je SMS na broj 1003.

Publika će imati priliku da vidi belgijskog kandidata za Oskara u kategoriji za najbolji strani igrani film "Prekinuti krug" Feliksa van Groningena.

Glavni junaci ove filmske melodrame su totalno dva različita sveta. Didije je istovremeno okoreli ateista i naivni romantik, dok Elise nosi tetovažu krsta na vratu, iako sa obe noge stoji čvrsto na zemlji. Uzbudljiva ljubavna priča začinjena je muzičkom pratnjom fantastične blu gras muzike.

Nakon ovog ostvarenja, od 21h je na programu veliki festivalski hit, dokumentarni hrvatski film "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića. Glavni junak filma je Nediljko Babić, čovek vrlo upečatljivog nadimka – Gangster, koji je pre četvrt veka odustao od postavljanja i spajanja parketa i posvetio se spajanju usamljenih srca širom Hrvatske.

Drugog dana festivala, u sredu, 11. juna od 19h je najnoviji film čuvenog britanskog reditelja Kena Louča "Duh 45-e", u ovim ekonomski kriznim vremenima, predstavlja važan podsetnik na veliki san o boljem i socijalno pravednijem društvu u Velikoj Britaniji posle Drugog svetskog rata. 

Ove godine festival ima humanitarni karakter, pa je ulaznica za veče filmova SMS na broj 1003.

Festival "Slobodna zona" će biti održan i u Prokuplju.


Slobodna zona će u saradnji sa MTV-om i dnevnim novinama 24 sata dodeliti i Nagradu za publiku!

Nagrade se dodeljuju autorima ili autorkama najbolje kritike/recenzije/kratkog eseja o jednom od filmova sa programa "Turneje".

Kratku recenziju ili osvrt na film u slobodnoj formi, ne dužoj od 3.000 karaktera, zajedno sa kontakt podacima, tokom trajanja Turneje zainteresovani mogu poslati na email adresu: [email protected].

Rok za slanje radova je 20. jun 2014. godine!

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: