Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 12. 8. 2016.

| Kultura

Počinju izložbe strip crteža i figurica u Sinagogi

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Izložba stripa
Strip naslovnice, table i akcione figure

U Galeriji “Sinagoga” večeras od 19 sati počinju izložbe posvećene stripu i strip crtačima "Imagine Incredible comics", u okviru festivala “Striporama”. Mini izložbe održaće se i u subotu i nedelju 13. i 14. avgusta od 18 do 22 sata.

Posetioci će moći da vide printove naslovnih strana i tabli stripova, kao i deo jedne od najvećih privatnih kolekcija akcionih figura u Srbiji. Ljubitelji stripa moćiće i da kupe neke od figurica.

Imagine Incredible je izdavačka priča nastala s namerom da se talenat domaćih strip crtača i scenarista bar jednim delom zadrži na ovom podneblju i da se Zapadnom tržištu ponude originalni domaći strip proizvodi, i to najpre u digitalnom formatu - poručuju iz kompanije Eipix koja je stala iza ove ideje.

U vreme održavanja "Striporame 2016" Imagine razvija pet serijala: Chronicles of the Owerworld, The Emberdawn Saga, Dissectica, Deviance i Offlanders, a predstavnici ove kuće obavili su razgovore sa nekoliko desetina zainteresovanih strip autora.

Ono najbitnije za sve koji bi da se oprobaju u vodama profesionalnog stripa je činjenica da u Imagine-u uvek ima mesta za dobru priču i kvalitetne autore. Kakav crtački kvalitet zahtevaju, možete videti na Striporaminoj izložbi "Imagine Incredible Comics". Kakav scenaristički pristup traže, možete čuti od predstavnika ove kuće – kažu u striparnici Darkwood.

Izložba „Superheroji u pokretu-akcione figure“ predstavlja deo jedne od najbogatijih privatnih kolekcija akcionih figura u Srbiji. Na jednom mestu biće predstavljene akcione figure dve najpoznatije linije - Marvel i DC comics, a posetioci će moći da pogledaju njihove retro i savremene forme, i uoče sve razlike bitne kolekcionarima. Pored superherojskih figura biće predstavljena i manja linija figura franšize Star Wars, ali i veliki broj vintage figura drugih poznatih filmskih i strip franšiza.

Izložbe su deo pratećeg programa Nišvila, a ulaz je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: