Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 18. 12. 2014.

| Kultura

Tri nove premijere u "Kupini"

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
egzodus.jpg
"Egzodus: bogovi i kraljevi" prati Mojsija koji izvodi Jevreje iz Egipta (foto: exodusgodsandkings.com)

U četvrtak, 18. decembra, u "Kupini" niška publika će moći premijerno da pogleda 3D filmove "Pedington", "Hobit: bitka pet armija" i "Egzodus: bogovi i kraljevi" koji će se nakon toga naći na redovnom repertoaru bioskopa.

Pedington” je ekranizacija engleskih slikovnica za decu predškolskog uzrasta, čiji glavni lik meda više od pola veka oduševljava publiku širom sveta. Pedington je peruanski medvedić koji svoje londonske avanture započinje kada se nađe sam i izgubljen na stanici Pedington, ali mu se sreća osmehuje kada ga pronađe porodica Braun. Film je sinhronizovan.

Film “Hobit: bitka pet armija” priča je o odlučujućoj borbi koja se krajem 2941. godine vodi u Međuzemlju ispod planine Erebor. Vraća se zmaj Šmaug koga je poznata družina u prethodnom nastavku proterala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada, ova neman će biti stalna pretnja stanovnicima Drugog jezera, dok će Gandalfa brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona, navodi se u sinopsisu.

Nakon sukoba sa egipatskim faraonom Ramzesom II, u ostvarenju “Egzodus: bogovi i kraljevi” Mojsije izvodi Jevreje iz Egipta na slobodu u obećanu zemlju. Priča je, kažu u bioskopu, zasnovana na Knjizi izlaska, koja je deo Starog zaveta. Reditelj Ridli Skot prikazao je manje poznate detalje iz života Mojsija i Ramzesa II, a film je sniman u Španiji, Maroku i Engleskoj.

Kompletan repertoar od 18. do 24. decembra pogledajte na sajtu "Kupine".

"Hobit: bitka pet armija" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: