Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 4. 8. 2017.

| Kultura

Zbog Kusturičinog uslovljavanja "Na mlečnom putu" neće biti prikazan u Nišu

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Detalj iz filma; Foto: FIlmski centar Srbije

Organizatori Filmskih susreta u Nišu navode da, uprkos očekivanjima, najnoviji Kusturičin film neće biti prikazan na predstojećim Filmskim susretima.

U izjavi za Novosti direktor NKC Srđan Savić kaže da je Kusturica zahtevao da film bude prikazan samo ukoliko ne učestvuje u konkurenciji za nagrade i bodovanju publike, što je protivno pravilima festivala.

To znači, konstatuju Novosti, da publika u Nišu neće imati priliku da na predstojećem filmskom festivalu od 24. do 30. avgusta ugosti Moniku Beluči, Slobodu Mićalović i ekipu filma "Na mlečnom putu", jer je Kusturičin zahtev da film koji je otvorio ovogodišnji 45. FEST, ne bude ocenjivan od strane publike, odbijen.

Emir Kusturica je naš veliki reditelj i žao mi je što nismo mogli da prekršimo festivalska pravila starija od pola veka. Jednostavno, publika svake večeri glasa za glumca večeri i to je nešto na šta Savet festivala ne može da utiče - rekao je Srđan Savić.

Inače, Novosti podsećaju da je fond za nagrade povećan, a "Santa Maria della Salute", "Biser Bojane" i "Slepi putnik na brodu ludaka" su samo neki od filmova koje će niška publika moći da gleda i ocenjuje u festivalskim večerima.

Od ostalih pratećih programa organizatori ističu izložbu fotografija glumice Sonje Savić dok će festival biti zatvoren prikazivanjem prve epizode serije "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JovanA

    13:50 // 23. 8. 2017.

    Kusturicin film je fijasko! Strah ga je jer je film uzasan i dosadan. Gluma jeziva, Sloboda očajna Monika bezlicna. Buka i samo buka.

  • Nele

    21:01 // 6. 8. 2017.

    Covek je stvorio umetnicko delo i nije mu do nagrade..koji smo mi jadnici..

  • Sofronije

    16:51 // 6. 8. 2017.

    Vidim niko ne posmatra ujdurmu iz drugog ugla: Kusto, ba, ako si toliki jack (džek, mislim, ne) u čemu je problem?? Pusti film u konkurenciji i razbi ih sve, pokupi sve nagrade, ćebape (ćevape) itd... Što bi se menjala pravila? A i Kan ne bi promenio pravila Svevaladovićeu (šta god to značilo?).

    • Svevladovic

      21:44 // 6. 8. 2017.

      OK, neka bude i tako. Kusta ima svoje filmove gde da pokaze a mi ostadosmo u ovoj nasoj palanci. Filmovi van konkurencije su cesta praksa na festivalima sirom Evrope. Ja postujem pravila ali trebalo bi ciniti izuzetke ako bi to poboljsalo kvalitet. Ovi drzavu upropastise ne postujuci zakone a ovamo kao postujemo pravilnik Filmskih sureta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: