Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 28. 9. 2017.

| Politika

DS Niš: Izbor direktora kasni jer SNS nema konsenzus unutar stranke

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
vladimir domazet
Demokrate žele direktniji kontakt sa građanima: Foto: M.Z.

Iako bi izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koji je pri kraju, trebalo da bude nezavisan i odvojen od politike, niške demokrate navode da je očigledno da se tu radi o stranačkom postavljanju, a da je Komisija za izbor samo forma.

Komisija za izbor direktora završila je svoj posao, obavila je usmene intervjue sa kandidatima od 9. do 20. septembra , sastavila i objavila rang liste sa po 3 kandidata, ali Gradsko veće još uvek nije usvojilo predloge i poslalo ih Skupštini Grada kako je po proceduri.

Nagađanja niške javnosti da je izbor direktora opterećen sukobima struja unutar niških naprednjaka, o čijem postojanju je govorio letos i predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić, deli i veteran niškog DS i nosilac liste koalicije oko te stranke na prošlogodišnjim lokalnim izborima Vladimir Domazet.

Način na koji se direktori biraju je netransparentan i ima mnogo upliva vladajuće stranke i nekih njihovih rešenja koja nisu dobra za građane. Bojimo se da unutar vladajuće stranke nemaju konsenzus koga žele da postave na ta mesta, pa se s tim odugovlači - navodi Domazet.

On dodaje da početkom oktobra ističe mandat nekim v.d. direktora, a da još nema sednice Skupštine Grada. Sdnica koja je zakazana za 4. oktobar, na dnevnom redu nema i tačku izbor direktora, a o tome još nije raspravljalo ni Gradsko veće.


DS kreće “oči u oči” sa građanima Niša

Prošle subote Demokratska stranka počela je, kako najavljuju, sa serijom javnih skupova po Srbiji. Prvi je održan u Nišu, zato što su demokrate želele da podsete na simboliku protesta 1996/97 koji su krenuli iz Niša i utabali put smeni režima 2000. godine.

Posle ovog skupa niške demokrate krenuće po mesnim kancelarijama i organizovaće tribine kako bi saslušale probleme građana, navodi Domazet, a predloge građana izneće kasnije i pred Skupštinu Grada.

U cilju boljeg kontakta sa građanima, odbornici DS će svake srede od 12-15 sati primati građane u kancelariji odborničke grupe u Skupštini Grada - kaže Domazet.

On podseća da su se nekad odbornici birali direktno, po većinskom sistemu, pa je svaki građanin znao ko mu je odbornik i išao kod njega da se žali, a kako to sada nije slučaj, demokrate će krenuti “među građane i njihove lokalne probleme”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • r

    09:02 // 29. 9. 2017.

    Pozdrav za najlepsu sekretarku :)))

  • Vlafimirovič

    21:29 // 28. 9. 2017.

    Tačno je to,i tu postoje mnoge nepravilnosti kao recimo aktuelni direktor JKP Naissus,on inače ne bi ni sme ni trebao do sad biti na tom mestu,a ni od sada ali isto tako je tačno da je DS u*rao državu u periodu 2008-2012 godine.Tako da, kako tad nisu čuli i znali probleme svog naroda,a sad će taj isti narod da slušaju i da mu "pomognu" kad se oni "vrate na vlast"...

  • SVEDOK

    20:33 // 28. 9. 2017.

    Gospodine Domazet da Vi Vasa stranka niste bili kakvi ste mi obicni gradjani nebismo nikad glasali za SNS.
    Svih ovih godina sam se nosio mislju da smo izabrali vece zlo izborom SNS-a ali kad sam sad video ponovo Vas u DS-u mislim da smo ipak izabrali manje zlo.

    • Vladimir Domazet

      11:07 // 29. 9. 2017.

      Poštovani gospodine pre svega da vam kažem da nisam ponovo u DS već od 1991 godine i nikada nisam napuštao za razliku od mnogih koji su itekako imali koristi od te stranke.
      Nijednu dnevnicu za putovanje ni u zemlji ni u inostranstvu nisam hteo da naplatim u periodu 1997-2005 kada sam bio u lokalno vlasti j i ponosan sam na ono što je tada uradjeno ansve do odlaska Gorana Ćirića .

    • Nislija

      11:40 // 29. 9. 2017.

      Domazetu mozes da pljunes pod prozor! On i jeste Gospodin covek, u svakom pogledu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: