Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 20. 2. 2024.

"Daša" u Nišu posvećena Duginovoj, optužbe "s leva" za fašizam i odgovor - "Platon nije fašista"

darja dugina Ubijena avgusta 2022; Foto: prtscr yt

Kantata u devet slika “Daša”, posvećena ubijenoj Darji Duginovoj, biće izvedena večeras u Nišu u Svetosavskom domu od 19 sati. Zeleno-levi front u Nišu osudio je skup uz etiketu fašizma, dok organizatorka Dragana Moles kaže da će se čitati Darjini i Platonovi tekstovi i da nema ni “p” od politike, a kamoli fašizma.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Петoј колони Србија није прва љубав

    19:38 // 20. 2. 2024.

    Каква бре Даша,Маша и остали бакрачи?Шта нас брига за Русе и Украјинце и туме ратове?Ни једни ни други нису бринули наше бриге нити ће.Памет у главу

  • Emes

    20:55 // 20. 2. 2024.

    Imam jedno pitanje . kako to da kada neka proevropski pokret organizuje predavanje za EU i NATO to je demokratija , a kada je nešto "proruski" to je odmah proglašeno za "fašizam". Ako se toliko kunemo u demokratiju , zar ne bi trebalo svi da imaju pravo govora(levica,desnica,centristi,komunisti,kapitalisti,idiokratisti i itd.)?
    Navaljni = sloboda , Asanž i Lira = Robstvo?
    Objasnite mi? Ne razumem.

  • Mirce

    21:37 // 20. 2. 2024.

    Oni se predstavljaju kao demokrate a sve sto rade je ucutkivanje, cenzurisanje i kanselovanje neistomisljenika. Sa takvim ekstremistima nije ni cudo sto idemo ka velikom sukobu. EU je novi SSSR samo neuporedivo gori i perfidniji jer ga vode Nemci, veciti unistitelji Evrope jos od doba Rima kad su kao varvari unistili Evropu i uveli nas u mracno doba a o sv. ratovima koje su zapoceli da ne pricamo.

  • Dragan Corbić

    23:23 // 20. 2. 2024.

    Ovakav blam Niš ne pamti.
    Na par sati pre početka otkazati događaj za koji je prostor iznajmljen i placen je nečuveno.Taj koji je imao razloga i moči da to uradi kao da se ne plaši Boga,!!??

  • Aleksandra

    00:50 // 21. 2. 2024.

    @Enes
    Niko nije rekao da je koncert proruski, nego da je jedan od tvorca, makar i samo birao tekst, italijanska političarka koja podržava politiku Musolinija.

  • AntiPA

    01:14 // 21. 2. 2024.

    Pitanje za Draganu Moles - da li je “predstava” o Dariji ili Platonu? Da li ste prikazali i njene stavove o Ukrajni kao “granici Rusije”, drzavi i narodu koji prakticno ne treba da postoji ako ne stiti ruske interese?

    Ako ovo prodje, neko bi i Hitlera mogao da prikaze kao jadnog neshvacenog slikara, ne pominjuci sva njegova druga (ne)dela.

  • posmatrač

    07:15 // 21. 2. 2024.

    A kada se traži rehabilitacija Nedića to nije fašizam. Gaga Spasić Moles ne može nikako da bude fašista to je sigurno ni da ima te preferencije. To što ima ideje, humanost i okolnost da živi u Italiji dali su šlagvort da je neko proziva. Sa druge strane isti ti koji nju prozivaju nose u sebi više fašističkih osobina nego što misle.

  • Srcko

    09:08 // 21. 2. 2024.

    Nemate pametnija posla!

  • Драгољуб Јовановић

    17:50 // 22. 2. 2024.

    Вече културе са престижним светским оперским звездама покушали су да покваре минорни и периферни.Својом непримереном агресивношћу представили су сопствене потенцијале нуле.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: