Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 11. 6. 2015.

| Politika

Deo opozicije traži Perišićevu ostavku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisa
Perišićeva izjava izazvala reakcije stranaka; foto: JV arhiva / Vanja Keser

Odbori Nove stranke i Pokreta “Dosta je bilo” u Nišu, nakon izjava gradonačelnika Zorana Perišića o Nišlijama kao jeftinoj radnoj snazi, zatražili su njegovu ostavku.

U Pokretu koji predvodi nekadašnji ministar privrede Saša Radulović kažu da prvi čovek grada ne sme u javnosti da “promoviše ljudsku bedu i ekonomsku zaostalost kao prednost”.

dosta je bilo "Radulovićevci" traže ostavku; foto: JV arhivaZahtevamo da gradonačelnik Niša Zoran Perišić podnese ostavku zbog teškog posrnuća grada za koje je gradonačelnik svojim ponašanjem i nečinjenjem najodgovorniji - stoji u saopštenju Pokreta.

Pored ostavke “Dosta je bilo” očekuje i izvinjenje Nišlijama, a ukoliko gradonačelnik to ne učini, kako kažu u Pokretu, tužiće gradonačelnika i podneti odštetne zahteve.

I iz Nove stranke poručuju da je izjava o “jeftinoj radnoj snazi uvreda za Nišlije”.

Nova stranka, zbog omalovažavanja građana i već dokazane nesposobnosti da vodi grad, zahteva od gradonačelnika Zorana Perišića da podnese ostavku! Nišlije jesu nezaposlene, ali su ogorčene na prvog čoveka grada što ih predstavlja kao potencijalne robove - kažu u Novoj.

U ovoj stranci naglašavaju da male plate nisu odlučujuća prednost za investiranje, već uslovi koje lokalna samouprava nudi investitorima.

Ovakva ekonomska logika lokalne vlasti ima poražavajući rezultat: aktuelna lokalna vlast za tri godine nije dovela u grad niti jednu investiciju. Podsećamo da je izgradnja dve fabrike (“Mikelsen elektronik” i “Džonson elektrik”) u Nišu dogovorena za vreme prethodne vlasti, a da je aktuelna vlast samo realizovala te dogovore. Bilo je mnogih obećanja, ali ne i njihovih ostvarenja - piše u saopštenju.

nova Iz Nove osuđuju izjave o jetinoj radnoj snazi; logoBroj nezaposlenih u Nišu konstantno raste, a kako kažu u Novoj stranci, nepoznato je i koliko ljudi radi “na crno” ili ide na posao, a ne prima platu.

Podsetimo, izjavu da je prednost Niša kod investitora jeftina radna snaga, Perišić je dao na Savetu ekonomsita Srbije, održanom na Ekonomskom fakultetu.

Prvi je reagovao Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije koji je ovakvu izjavu nazvao skandaloznom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    23:45 // 15. 6. 2015.

    Perišić je super cute and fabulous gradonačelnik.

  • Zone

    16:04 // 13. 6. 2015.

    Sramotno je sto se vec sam nije sklonio daleko od ociju svih Nislija.Politicki nepismen,sujetan,nezainteresovan...unisti grad bez stida.Nislije ne treba da zaborave sta im se desavalo sa njim u vlasti

  • pravnik

    15:02 // 12. 6. 2015.

    Pa nemoze tek tako da ode, da vidimo imovinsku kartu, sta je kupio stanove, kola......I najbitnije kako je to za kratko vreme sve steko?

    • X-man

      02:17 // 16. 6. 2015.

      Zaboravio si i ostale drugare, pa svi od 1990 do sada moraju da poloze racune od stare SPS do SNS bande, svi koji su bili na funkcijama, ZAKON O PREISPITIVANJU I ODUZIMANJU nelegalno stecene imovine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: