Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 25. 2. 2014.

| Politika

NDS predstavio kandidate za poslanike iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
NDS-svi.jpg
Kandidati NDS za narodne poslanike. S leva na desno: Božinović, Janković, Stojadinović, Petruševski, Ćirković, Jovanović, Radević i Krasić

Najbolje rangirani kandidat Nove demokratske stranke iz Niša, akademik Ninoslav Stojadinović za svoje kolege kaže da je to spoj iskustva i mladosti za neki novi početak.

Stojadinović kaže da na narednim izborima politička opcija, koju predvodi Boris Tadić, očekuje dobre rezultate. Akademik pojašnjava da neke statistike pokazuju da bi NDS mogla da dobije 12 odsto glasova građana.

- I agencije su nepouzdane, mi smo mlada stranka, ali neka merenja pokazuju da ide i do 12 odsto. Ako se uzmu i oni procenti stranka koji neće ući u Parlament, to je nekih 40 poslanika i to je nešto što treba očekivati - rekao je Stojadinović.  

Ovo bi značilo da čak 3 kandidata iz Niša imaju šansu da se nađu u skupštinskim klupama. Akademik Stojadinović koji je na 4. mestu, zatim bivši predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković koji je na 31. mestu i diplomirani psiholog Maja Petruševski 42. na listi.

Pored već pomenutih, kako su Južne vesti pisale, kao predstavnici NDS-a na izbornoj listi su i Marina Janković (96. na listi)Nikola Božinović (125. na listi)Biljana Jovanović (132. na listi)Ljubodrag Radević (148. na listi) Dragan Krasić (155. na listi).


nds2 Stojadinović i ĆirkovićNDS i u niškoj Skupštini

NDS će, kako je pojasnio Stojadinović, pokušati da Srbiju vrati na pravi put.

- Da Nova demokratska stranka bude nova lokomotiva razvoja Srbije. To je moralna obaveza celog tima i svih članova NDS-a, ali i građana Srbije koji se više od 2 decenije bore za demokratizaciju Srbije - rekao je Stojadinović.

Kako je pojasnio Dragoslav Ćirković treba očekivati i formiranje Odborničke grupe NDS u Skupštini Grada Niša, jer je, prema njegovim rečima, čak sedmoro odbornika Demokratske stranke sada u Tadićevoj stranci.

Ipak, kako su pojasnili u NDS-u, eventualno prekomponovanje vlasti ni na lokalnom nivou, ni u Vojvodini ne treba očekivati pre izbora koji su zakazani za 16. mart. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Perko NIŠ

    21:10 // 28. 2. 2014.

    Dve struje DS-a se pljuju medjusobno, Ne zna se koja je gora.SNS Nis nula.LDP Nis -1.DSS Nis Lapcevic -2,URS Banana i ekipa 0, SPS-JUL 0...Ma da ima jedan Nišlija pa da kazem e ovo je taj,svaka čast..

  • Da je drugacije...

    12:41 // 28. 2. 2014.

    Treba promeniti Izborni zakon: vecinski, a ne proporcionalni sistem. Tada ne bi prolazili raznorazni "glumci", "sminkeri", "manekeni" "neuroticni", "halapljivi", "nerealizovani", "nevaspitani"...

  • poznata

    11:42 // 27. 2. 2014.

    Koleginica je jedno a politicko edukativna osoba je nesto sasvim drugo. VEZA je Lj.DJ. Glupo je objasnjavati se vise sa vama. Niste u toku.To znaci da ste mogle i Vas dve da budete kandidati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: