Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 8. 10. 2012.

| Politika

Nema promene vlasti u Dimitrovgradu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
22573146.jpg
Dimitrovgrad; foto: panoramio.com

Predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini opštine Dimitrovgrad uputili su zahtev predstavnicima SPS-a o novoj većini u opštinskom parlamentu koji su oni odbili.

Deset od ukupno jedanaest opozicionih odbornika uputilo je javni zahtev Opštinskom odboru SPS-a da se formira nova lokalna vlast u Dimitrovgradu. Zahtev su potpisali predstavnici Koalicije URS-DPB,  DSS, SNS i "Preokret".

Opštinski odbor SPS oglasio se saopštenjem u kome stoji da se ova stranka načelno zalaže za poštovanje izborne volje gradjana.

- Insistiranje na preslikavanju republičkog nivoa vlasti nije u skladu ni sa jednim aktom, jer u protivnom ne bi ni postojali lokalni izbori, već bi se rezultati republičkih izbora matematički primenili na lokalu. SPS svoje principe zasniva na iskustvu iz nekih ranijih perioda kada je rušena jedna i stvarana druga neprincipijelna većina, kao što je to bilo 2000. godine. Njihov vek trajanja bio je veoma kratak, a zatim su uvođene privremene mere - stoji u saopštenju koje je potpisao Zoran Gerov, zamenik predsednika OO SPS i predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad.

Lokalni parlament u Dimitrovgradu ima 29 odbornika, a trenutnu većinu čine 13 odbornika DS-a, po dva predstavnika SPS-a i grupe građana "Pravda i solidarnost", dok Partija Bugara u Srbiji ima jedan odbornički mandat.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gerov,petrov...?

    17:39 // 8. 10. 2012.

    Do sada je bilo svojstveno da ko je na vlasti u republici oni su uz njega.Sada su imali losu procenu,poslanik DS-a Z.Petrov ih je ubedjivao u drugu pricu,pa je vrsio uticaj i na Pirot preko "reformisanog"pravosudja ubacujuci sudije sa lokala,A I BILO BI MNOGO I OD NJIH DA SE KANALISU KA SNS-u,ma da nije iskljuceno da i to jednog dana urade.

    • Stoyanoff

      23:21 // 8. 10. 2012.

      Nije mi jasno da bugarske partije imaju samo jednog predstavnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: