Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 27. 6. 2018.

Niške Dveri: Izvršitelji će stvoriti armiju beskućnika

beskućnik Dveri u kampanji protiv izvršitelja; Foto ilustracija: Flickr.com

Srbija treba da uvede Zakon o ličnom bankrotu kako bi pomogla prezaduženim građanima da zadrže minimum egzistencije, saopštavaju niške Dveri, a aktuelni propisi omogućavaju izvršiteljima da se, kako kažu Dveri, enormno bogate na nesreći osiromašenih ljudi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Čapa iz sokaka

    16:37 // 27. 6. 2018.

    Ono što je većina naroda htela, šta je birala - to smo svi dobili. Ta većina je pametne, obrazovane i poštene izagnala iz države, a skute ljubi svojim nepismenim grobarima. Kao i oduvek - prvi stradaju sirotinja i najslabiji. Njih svaka partijska i državna šuša pljačka i na njih "junački" i "patrijotski" diže pendrek.

  • mina

    14:39 // 27. 6. 2018.

    Meni su oduzeli stan koji je bio pod hipotekom, a sada mi traže po osnovu kamate još toliko novca, koliko je vredeo stan, a ja nemam više ništa od imovine???? Da li moja deca treba da strepe od oduzimanja imovine, ako ikada uspeju nešto da steknuu??????

    • Sreten

      22:26 // 27. 6. 2018.

      Ako Vasa deca naslede neku Vasu imovinu,moraju da vrate Vase dugove. Ako primate penziju ili ste u radnom odnosu,ili izvrsitelji saznaju da u banci drzite neki novac,ili dobijete poklon, blokirace vam racun i oduzeti sve sa racuna. Pazite, imaju pravo da razvale vrata i zaplene svaku stvar koju nadju u prostoriji gde zivite,a vlasnici posle moraju da dokazuju da su te stvari njihove sto nije lako.

    • Micko

      09:31 // 28. 6. 2018.

      Tvoja deca jedino treba da steknu novac za ucenje jezika i za kartu za odlazak iz zemlje. Buducnosti ovde za njih nema pod zakonima koji trenutno ovde vladaju.

  • Sreten

    15:15 // 27. 6. 2018.

    "država namerava da novim zakonom omogući izvršiteljima da samostalno odlučuju i da donose rešenja umesto suda."
    Za sve one , kojih nema puno , mozda najvise 90% gradjanstva , ovo je dobra vest , jer uz ovako humani predlog zakona uvek sledi emitovanje neke nove "rijaliti" emisije. Upoznacemo neku noivu "Kiju". Za svaki slucaj tu je i "Nole". A sto ce nam izvrsitelji doci glave - to nije vazno.

  • Овца за шишање

    15:27 // 27. 6. 2018.

    Паралелно безмозницима стварају се бескућници, борба за примат је жестока!

  • sale

    20:58 // 27. 6. 2018.

    Institucija izvrsitelja, kao i institucija notara, postoji svuda u civilizovanom svetu.

    Ovde nije problem u samom postojanju institucije, ovde je problem u, prvo, neobrazovanosti i lenjosti gradjana, a drugo, u nepostovanju zakona i institucija drzave od strane drzavnih organa!

    • Меда

      02:27 // 28. 6. 2018.

      Јеси у праву но ниси у потпуности у праву.
      Извршитељи максимално искориштавају нови(ји) непотпун закон док грађанима упознавање долази тек са личним искуством.
      Осим тога, закон је бескомпромисан и нуди пречицу до извршења радије него праведно решење. Нпр извршење би морало бити оглашено у локалним и свенародним медијима, процес покретања извршења најављен тренутним станарима и томе слично.

    • Petar

      09:15 // 28. 6. 2018.

      Tačno, samo što je ovo "drugo" - "prvo".. "lenjosti gradjana, a drugo, u nepostovanju zakona i institucija drzave od strane drzavnih organa!" Kada država postane pravno uređena, onda se i "zna mesto" sudskih izvršitelja..Ovako, država teško i neljudski improvizue i to na račun svojih gradjana!!

  • Moreee

    16:44 // 27. 6. 2018.

    Meni je samo žao što među tim ljudima kojima kucaju izvršitelji su samo 10-15% ljudi koji je stvarno su objektivno zakasali i oni ispaštaju zbog 90% onih koji neumeju da žive!Komšinica ima jednog čoveka koji je finansijski dobro pomaže i ona kupuje nakit a ne plaća komunalije.Evo nabila 60000 din duga i još zamislite kuka.Meni preskače po 100 evra mesečno,mogu da dignem dobar kredit,al šta posle!?

    • Aleksandra

      22:12 // 27. 6. 2018.

      Vi baš špijunirate komšinicu...

  • Smuk

    13:47 // 27. 6. 2018.

    Da, da ... a za sada ima samo 10-ak "brigada" beskućnika !!!

  • nb

    17:49 // 27. 6. 2018.

    Svaka čast Aleksandru Vučiću što je konačno rešio problem izvršenja sudskih presuda.

    • Pravosnazna

      18:13 // 27. 6. 2018.

      Pa zasto onda i dalje Ljajic sedi u ministarskoj fotelji kad je izgubio na sudu i to od najviseg suda u drzavi, da li to za njega ne vazi zakon? Ili za mene ne vazi pravosnazna presuda bez prava zalbe?

    • Aleksandra

      22:13 // 27. 6. 2018.

      A kako je rešio? Ta izvršenja su prešla na privatne izvršitelje. I šta sad? Šta hvalite?

    • Меда

      02:28 // 28. 6. 2018.

      Сарказам је веома бритак

  • iva

    15:55 // 27. 6. 2018.

    Sumnjicav sam prema svemu sto ultradesnicari prodaju u pokusaju da izgleda kao da oni vode brigu o narodu. Svejedno, ovo pitanje je trebalo resiti odavno, da se uspostavi bolji balans izmedju odgovornosti poverioca i licne odgovornosti gradjana. Siromastvo nije izgovor za neplacanje dugova, ali isto tako banke moraju da snose deo odgovornosti sto pozajmljuju novac ljudima koji ne mogu da plate.

    • Aleksandra

      22:10 // 27. 6. 2018.

      Šta znači ultradesničar? Prihvatate olako etiketiranje od strane onih koji smatraju da je srpski patriotizam uvek opasan i da je kao takav uvek ekstreman. Znate šta je gore? Autošovinizam.

    • Micko

      09:35 // 28. 6. 2018.

      Dok ti razmišljaš o "ultradesničarima" i deliš etikete bez ikakvog osnova, crno-crvena koalicija na vlasti i "građanska" opozicija, svako u svoje vreme, su rastočili institucije, imovinu i državu do neprepoznatljivosti. Pre nego što nekog etiketiraš bolje se informiši.

  • Čapa iz sokaka

    16:40 // 27. 6. 2018.

    Ono što je narod hteo, šta je birao - to je i dobio. Pametne, obrazovane i poštene je izagnao iz države, a skute ljubi svojim nepismenim grobarima. Kao i oduvek - prvi stradaju sirotinja i najslabiji. Njih svaka partijska i državna šuša pljačka i na njih "junački" i "patrijotski" diže pendrek.

  • Pentraksil

    12:07 // 28. 6. 2018.

    Apelujem na Dveri i na Juzne Vesti da dobro ispitaju slucaj zene koja izbacena....Nije sve tako jednostavno kao sto se predstavlja. Dolazite u ironicnu situaciju gde u stvari branite one koje kritikujete.

  • Bata

    22:31 // 27. 6. 2018.

    Dobra inicijativa. U situaciji da je 20.000 mesečna plata većine u Nišu mnogi su zaduženi ili imaju dugovanja. Pomoć je pravni savet.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: