Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 5. 6. 2015.

| Politika

Nova stranka: Šta je sa parkom za pse?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-naslovnapas.jpg
Ilustracija; foto: Gradski projekat za izgradnju parka za pse

Gradski odbor Nove stranke u Nišu kritikovao je gradsku vlast jer još nije obezbedila prostor za šetanje pasa, a građanima je nametnula kazne za izvođenje kućnih ljubimaca na javne površine.

Iako je najavljeno da bi sa izgradnjom parka za pse u čairu moglo da se krene početkom maja, od toga zasada nema ništa.

U Novoj stranci kažu da je to građanima veoma bitno, a ovakvim odnosom aktuelna vlast još jednom pokazuje svoje pravo lice.

Na ovom primeru lokalna vlast je pokazala još jednom svoju nesposobnost. Ukoliko  nisu sposobni da realizuju ovaj projekat, koji po njihovim rečima vredi oko dva miliona dinara, kako da građani očekuju da izgrade novu ulicu, bulevar ili most - kažu u Novoj.

Iz ove stranke od gradske vlasti traže odgovore zašto do sada nije ništa urađeno.

To posebno interesuje vlasnike pasa koji su sa jedne strane Odlukom o držanju kućnih ljubimaca ograničeni, zaprećene su im  kazne, za njeno nepoštovanje,  a sa druge starane grad nije učinio ništa  da izgradi prostor u kojem bi psi mogli da se šetaju bez povodaca celog dana - kažu u Novoj stranci.

Podsetimo, odluku da svi psi moraju biti na povocu Gradsko veće je donelo još početkom februara. Park je najavljivan još tada, ali se do danas po tom pitanju ništa nije uradilo.

Kako je više puta saopštavano novinarima ovu obavezu je na sebe preuzeo većnik Jovan Stojković koji je i prezentovao projekat šetališta novinarima Južnih vesti, a rekao je da je planirano da na teritoriji svake opštine bude po jedan park za pse.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Potprecednik na N/S.

    08:33 // 8. 6. 2015.

    Pozivam svi vlasnici na psi na bojkot i neposlusnost, da se racuni za stuju i objedinjenu naplatu ne placaju ja cu prvi da ga bacim u kantu za smece dok se park nenapravi.

  • zvonko

    07:04 // 8. 6. 2015.

    Kej ih je pun, svi bez korpi, pored toga što nam deca obolevaju od hiljadu alergena zbog travuljina i korova od 2m na keju, pored toga sto se pazimo od zmija i polomljenih flaša, moramo i od njih.

  • Ricardo

    08:38 // 6. 6. 2015.

    Predlažem park preko puta gradske skupštine. Lepo je jer su blizu kafane, pa opštinari mogu da ih hrane za vreme rada. Fali samo javni toalet za pse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: