Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 12. 8. 2019.

| Politika

Raspuštena Skupština u Merošini, Sanja Stajić opet "glavna"

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
merosina
Opet burno; foto: Opština Merošina zvanični sajt

Posle mnogo previranja i rokada, raspuštena je merošinska skupština, a Vlada Srbije imenovala je petočlani Privremeni organ koji će voditi ovu opštinu na jugu Srbije. Na čelu je Sanja Stajić, donedavna predsednica merošinskog parlamenta.

Vruće merošinsko političko leto dobilo je novu epizodu, ovoga puta u beogradskoj režiji. Vlada Srbije odluku je donela u četvrtak 8. avgusta, a Privremeni organ čine troje naprednjaka - Stajićeva, dosadašnji predsednik Opštine Saša Jovanović i Emilija Petković, kao i čelnici opštinskih odbora jedinstvene Srbije i Socijalističke partije Srbije - Jovica Ilić i Miljan Đorđević.

Obavešten sam danas zvanično, prvi sastanak privremenog organa je danas, to je sve što imam da kažem - kratak je bio Đorđević iz SPS.

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi, rok za raspisivanje izbora je 2 meseca od raspuštanja vlasti na lokalu, a raspisuje ih predsednik narodne skupštine Republike Srbije, u ovom slučaju Maja Gojković.

Inače, u ovom mandatu Skupštine od 2016, Stajićeva je bila i predsednik Opštine i predsednica Skupštine, kao i zamenica predsednice parlamenta. Bilo je i navoda da je juna prošle godine isključena iz SNS. Mesecima i godinama spekuliše se i o podelama unutar merošinskih naprednjaka, a na poslednjoj sednici merošinske skupštine neki naprednjaci glasali su protiv Sanje Stajić. Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima Opet glavna Sanja Stajić ; foto: arhiva JV

Podsetimo, ovo leto bilo je politički burno u Merošini. Početkom jula, posle sednice na kojoj je smenjivana Sanja Stajić, pretučen je odbornik SNS Aleksandar Arsić. Sredinom jula policiji je prijavljeno i obijanje kancelarije predsednika Skupštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rožina

    12:04 // 13. 8. 2019.

    Smešno.Ovaj naš kondukter što je radio u Nišekspres umisleo da je BOG.Zavadi celu Merošinu,sve govori kako je on glavan,kako samo njega Beograd zove,,,,

    • Djunta

      17:46 // 13. 8. 2019.

      Sto se nama zalis,kad si ga glasao?Glasaj ga opet,i njega i njegovi!

  • milos tojkovic

    08:01 // 13. 8. 2019.

    U istoriji parlamentarizma u nijednoj opstini nije ovakvo stanje,kao dto je u merosini. Nigde vise promena vlasti u srbiji a i u svetu. Blokirali su rad direkcije i sve druge instotucije.
    Mestani opstine tabaju otici i dve idterati iz opdtine i zatraziti podelu teritorije. Od jugbogdanovca premaprokuplju ptipasti prokuplju a odtatak opstini palilula nis. Svi su se oni izređali na funkcijama .

  • paca62

    06:56 // 13. 8. 2019.

    dzaba ste krecili,cak ni vas predcednik nije hteo da svrati kod vas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: