Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 19. 3. 2016.

| Politika

Mile Ilić predvodi niške socijaliste

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sps
Izborna lista predata čeka se odluka komisije; foto: JV

"Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)" - Ukoliko Gradska izborna komisija potvrdi ovu listu, na glasačkom listiću za Skupštinu grada Niša oni će biti na mestu broj 4.

Prvi na listi je član Predsedništva SPS i aktuelni predsednik Skupštine Grada Mile Ilić, koji kaže da među kandidatima za odbornike ima "još dosta uglednih niških intelektualaca i prepoznatljivih Nišlija iz raznih sfera društvenog života".

Tu je nekoliko profesora univerziteta, nekoliko lekara. Generala ima. Ima mladih ljudi, ugostitelja. Spojili smo na najbolji mogući način iskustvo ljudi koji su bili do sada u parlamentarnom životu i ima dve trećine mladih ljudi, tako da je naša lista prepoznatljiva - rekao je Ilić.

sps2 Došli sa polučasovnim zakašnjenjem; foto: JVSocijalisti kažu da će, ukoliko budu deo vlasti i nakon izbora, insistirati na podsticajima za domaće privrednike i razvoju ekonomije u gradu.

Prvi i osnovni cilj će nam biti borba za nova radna mesta i poboljšanje životnog standarda. Zalagaćemo se za pokretanje privatne inicijative i da Grad obezbedi subvencije za naše privredneke za pomaganje i podsticaj malih preduzeća, jer to je jedini način da se pokrene privreda u Nišu - rekao je Žarko Ranković, poverenik SPS u Nišu.

On je i nosilac liste ove stranke u Medijani, dok će prvi na listi SPS u Paliluli biti aktuelni većnik Srđan Vasković, u Crvenom Krstu Živomir Jovanović, donedavni načelnik Školske uprave u Nišu, a u Panteleju aktuelni predsednik opštine Srđan Savić.

Lista za Nišku Banju, kako je rekao Ranković, još nije sastavljena i više informacija o SPS u toj Opštini znaće se u narednom periodu.


sps Nadaju se dobrom rezultatu; foto: Radule PerišićOčekuju 30% bolji rezultat

Od izbora 2008. SPS je u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme. Tako je i ovog puta, a lider ove stranke u Nišu Božidar Ilić, kaže da očekuje i 30% bolji rezultat u odnosu na prošle izbore.

Ova koalicija koja traje od 2008. između nas i SPS ostvariće zavidan rezultat. Očekujem da kampanja bude korektna i bez tendecioznih stavova i da svi kažemo građanima šta nudimo - rekao je Ilić.

Podsetimo, na izborima 2012. koalicija SPS-JS-PUPS u Nišu je osvojila 13,84% glasova izašlih birača i bila je na četvrtom mestu, iza SNS, DS i URS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miskl

    19:47 // 21. 3. 2016.

    mile ilic ne moze vise da predvodi stado ovaca a kamo li socijaliste nisa. Pitam se ko ce jos za njega da glasa?

  • Džoni

    16:23 // 20. 3. 2016.

    A gde vam je veliki stručnjak Jovanić? Pa da povede zadovoljne radnike Gorice da se drže za ruke i pevaju pesmice.

  • Doktor

    09:11 // 20. 3. 2016.

    A gde vam je "Profesor" doktor direktor KC ? Dajte I njemu kao dokazanom "strucnjaku" neku gradsku funkciju. U klinickom je situacija nikad bolja !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: