Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Narodna biblioteka Merošina

  • višnje

    "Dani višnje" bez višnje? - manifestacija u Merošini planirana pre početka berbe i pre objave cene otkupa

    Misterija je šta će tačno biti izloženo i dostupno za degustaciju na ovogodišnjim “Danima višnje”, jer se manifestacija organizuje dosta pre početka same berbe, koja se planira tek za drugu polovinu juna. Iz Narodne biblioteke u Merošini kažu da je razloga za odabir datuma više - to što žele da događaj spoje sa smotrom folklora, to što za vreme berbe deca imaju završne ispite, što je predsednik Opštine imao želju da dođu veći otkupci iz Srbije, kao i to što bi održavanje za vreme berbe trpeli ili "Dani višnje" ili sama berba.

    (5) detaljnije
  • Merošina_radovi na rekonstrukciji zgrade Narodne biblioteke (2) (1)

    Počela završna faza rekonstrukcije Narodne biblioteke u Merošini, rok šest meseci

    Zgrada Narodne biblioteke u Merošini trebalo bi da bude rekonstruisana za šest meseci, pošto su počeli radovi na završnoj fazi. Obnova će koštati ukupno 297.000 evra, od čega Evropska unija daje 179.000, a ostatak Opština Merošina. Kako navode iz "EU PRO Plus", zgrada će imati pozorišnu salu sa 200 mesta, solarne panele, kao i rampe za osobe sa invaliditetom.

    (4) detaljnije
  • radovi skela KOSTA

    Za adaptaciju i rekonstrukciju zgrade Biblioteke u Merošini 33,8 miliona dinara

    Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Biblioteke u Merošini koja, između ostalog, obuhvata rušenje postojećeg plafona, postavljanje izolacije na fasadnim zidovima i na tavanu, sanaciju zidova stradalih od vlage usled nelegalne izgradnje susednog objekta, rekonstrukciju glavnog hola sa dodavanjem elemenata za postavljanje izložbenih eksponata i slika, kompletnu rekonstrukciju sale sa binom i kino kabinom, iz gradske kase biće izdvojeno 33.869.820 dinara.

    (1) detaljnije
  • merosina

    Primao dve plate, a nije ni dolazio na posao

    Dragan Veljković je u isto vreme bio v.d. direktor Centra za socijalni rad u Merošini i službenik Narodne biblioteke. Godinu dana je primao dve plate, a na posao u biblioteku nije ni dolazio, niti je svoje izostanke opravdao. 

    (36) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: