Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 20. 3. 2014.

| Servisne informacije

Za dvadesetak dana počinje zaprašivanje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
komarac-*flickr.com*-.jpg
Manje komaraca nakon zaprašivanja, foto: flickr.com

Gradsko veće Niša odobrilo je 2,9 miliona dinara koji će biti utrošeni za dezinsekciju protiv krpelja i komaraca na široj teritoriji grada.

Ovaj projekat se realizuje svake godine, a kako je rekao načelnik Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine Dragan Karličić, ove godine će zaprašivanje biti, po prvi put, obavljeno na vreme.

- Ova odluka je, ovog puta, samo u nadležnosti Gradskog veća, ne i Skupštine Grada. Mi ćemo nakon odobrenja Veća ići u proces male javne nabavke, tako da ćemo za 20-ak dana to sprovesti i već krenuti sa realizacijom - rekao je Karličić.

Planirano je da se ovim projektom obuhvati površina od 160 hektara, a posebna pažnja biće posvećena obrazovnim ustanovama.

- Uništavanje krpelja sprovešće se na 50 hektara. Na isto tolikom prostoru uništavaće se i larve komaraca, a na 60 hektara uništavaće se odrasli komarci. Posebna pažnja će se obratiti na parkove škola i vrtića, gde će se uništavanje krpelja raditi dva puta u toku godine. Sa posebnom pažnjom biće odrađena i dezinsekcija vrtića, osnovnih i srednjih škola - rekao je većnik Žarko Ranković.

Zaprašivanje, kako su pojasnili nadležni, obuhvata i zaštitu od virusa Zapadnog Nila. Preporuku, o broju tretmana i upotrebi preparata, je dao Institut za javno zdravlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: