Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 1. 12. 2011.

| Sport

Branislav Jovanović podneo ostavku u Sinđeliću

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_BANE-JOVANOVIC
Branislav Jovanović

Branislav Jovanović podneo ostavku na mesto predsednika Skuštine FK Sinđelić. Ostavku podneo i direktor Zoran Pavlović, a neki igrači su uzeli ispisnice.

Najstariji fudbalski klub u Nišu je ove sezone u velikim problemima. Dobre igre nisu pratili i očekivani rezultati, pa je Sinđelić polusezonu završio na 16. mestu sa 16 bodova, ali postoji mogućnost da proleće dočeka na poslednjoj poziciji zbog gašenja Čukaričkog i brisanja njegovih rezultata. Uz loše rezultate, klub su pratile i finansijske nedaće. Igrači su štrajkovali, duguju im se dve i po plate, a sada dolazi i do smena u vrhu rukovodstva.

Ostavke su podneli Branislav Jovanović, predsednik Skupštine i Zoran Pavlović, direktor kluba, a kao glavne razloge obojica navode nedovoljnu pomoć Grada Sinđeliću.

- Razlozi su nedostatak vremena i motiva, a i video sam kakve su prljavštine u našem fudbalu i ne želim da učestvujem u tom cirkusu. Energiju imam i smatram da sam puno učinio za afirmaciju Sinđelića. Od nepoznatog kluba, postao je hit. Obezbedili smo "krov nad glavom" jer smo vratili zemljište Sinđelića u Durlanu, rekonstruisali smo bez gradskog dinara stadion Železničara, jedan od najlepših sportskih kutaka. Hoću da energiju da usmerim na poboljšanje sportske infrastrukture. Shvatio sam da nema mesta za 2 kluba u gradu i da nemam podršku za Sinđelić - rekao je Branislav Jovanović.

Sinđelić je ove polusezone zabeležio samo 4 pobede i to sve na svom terenu. Poslednju je upisao još 19. oktobra protiv Bežanije i sa samo 16 bodova nalazi se u "opasnoj zoni".
- Posle loših rezultata ostavka je moj moralni čin jer preuzimam deo krivice. Nedostajalo nam je 6 bodova da bismo rekli kako je dobra polusezona iza nas. Razmišljam pozitivno jer treba da dođu neki mlađi i bolji na naša mesta. Jovanović, Đorđević i ja nismo uspeli da nađemo generalnog sponzora jer u Nišu nema biznismena koji bi se uključio u rad kluba. Smatram da smo mnogo uradili da Sinđelić bude gde jeste. Volim ovaj klub i biću tu, ali ne mogu više da pomognem. Radio sam bez nadoknade sve vreme - rekao je Zoran Pavlović.

Ostavke će morati da razmotre i usvoje članovi Skupštine na čijem je čelu upravo Branislav Jovanović.

- Ove ostavke su signal Gradu da je rukovodstvo spremno da se povuče sa funkcija. Sinđelić je neophodan Nišu, to je klub koji ima čiste račune, nije imao blokade, nema zaostale dugove. Grad treba da nam uplati još 3 miliona koji su potrebni za isplaćivanje po 2,5 plate igračima, smeštaja i ishrane. Ako čelnici Grada misle da ne treba mi da vodimo klub, neka raspiše Skupštinu i očuva Sinđelić. Svi sada pričaju o Superligi i Radničkom, što je i potrebno Nišu. Ali, i Radničkom i gradu treba Sinđelić u Prvoj ligi da se tu "kale" mlađi igrači. Mi od Grada dobijamo 12 miliona, a jedan klub košta 20 miliona dinara. Spremni smo svi da podnesemo Gradu ostavke i da Grad preuzme vođenje kluba jer je ovako nemoguće. Nisam sposoban da tako vodim Sinđelić - rekao je Dragan Đorđević, predsednik Upravnog odbora Sinđelića i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Osim ovih problema, Sinđelić su snašli i novi. Igrači su imali poslednji trening u sredu, 30. novembra, a klub su napustila trojica igrača. Kako je potvrđeno, ispisnice su uzeli jedan od najboljih igrača Sinđelića ove polusezone Dušan Kolarević, Milan Marinković i Mihajlo Anđelić. Oni jpš nisu pronašli novi klub jer su pregovori u toku.

Prozivka za početak priprema za prolećni deo sezone zakazana je za 9. januar 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Jovanovic

    23:50 // 4. 12. 2011.

    Zao mi je svakog sportskog kolektiva kojeg su pojeli skakavci!

  • gramzivost i pohlepa

    01:00 // 4. 12. 2011.

    Jedna od reinkarnacija Al Kaponea,na niski,seljacki nacin,kraj XX,prva polovina XXI veka,Srbija.

  • Marko Jovanovic

    22:25 // 3. 12. 2011.

    Gde bezite sada??? Ponestalo "motiva", a? Unistili ste sve cega ste se dotakli! I ti i Djordjevic i taj potrcko Pavlovic! Steta za Sindju sto ce da prodje kao Zelja.

    • Gradjanin

      18:09 // 4. 12. 2011.

      A tebi je kao krivo za Sindjelic?!

    • Marko Jovanovic

      23:50 // 4. 12. 2011.

      zao mi je

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: