Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 24. 5. 2016.

| Sport

Duo Naise pozvan u reprezentaciju Srbije

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
NedeljkoviciĐoković.jpg
One su zauzele 1. i 2. mesto na listi strelaca u plej-ofu Superlige; foto: Vanja Keser

Rukometašica Naise Anastazija Đoković našla se na spisku od 17 igračica koje će se suprotstaviti za utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj protiv Ukrajine i Italije. Na širem spisku našla se i Hristina Nedeljković.

Dvadesetsedmogodišnja Đokovićeva pružala je odlične partije čitave sezone, a titule najboljeg strelca i najkorisnije igračice plej-ofa dovoljno opisuju igru Naisinog univerzalca. Ona je na 12 utakmica u plej-ofu postigla 81 pogodak, prosečno skoro 7 po meču, i na najbolji mogući način se preporučila vršiocu dužnosti selektora reprezentacije Srbije Dragici Đurić.

Naisa0704 Posle 5 godina ponovo u reprezentaciji; foto: Vanja Keser

Anastazijina prirodna pozicija je levo krilo, ali je zbog manjka bekova u rotaciji, trener Naise Svetislav Jovanović, veći deo sezone koristio kao beka, i to desnog. Đokovićeva se dobro snašla na tom mestu i često “rešavala” protivničke odbrane ubitačnim fintama, dok je i u odbrani bila jedna od najboljih igračica.

Đokovićevu, koja je poslednji put deo reprezentativne selekcije bila pre 5 godina, nije iznenadio poziv.

Očekivala sam da ću ranije biti pozvana, ali sam se partijama u finišu sezone nametnula selektorki. Nadala sam se širem spisku, ali sam prošla i na uži. Drago mi je što ću biti deo reprezentacije, i nadam se da ću se dobro pokazati i u budućnosti biti deo nacionalne selekcije - istakla je ona.

Drugo mesto na listi strelaca plej-ofa zauzela je takođe rukometašica niškog tima kapiten Hristina Nedeljković sa 74 gola, a njeno ime se našlo na širem spisku reprezentacije među 28 kandidatkinja.

Naisa Nedeljkovićeva je bila jedan od nosioca igre Naise ove sezone; foto: Vanja Keser

Za nju u ovom reprezentativnom okupljanju nije bilo mesta, ali kapitena Naise to nije obeshrabrilo.

Iznenadilo me je što sam se našla na selektorkinom spisku. Drago mi je zbog toga, i to što nisam ušla među 17 me ne sputava već motiviše da u budućnosti radim još jače kako bi u budućnosti obukla dres sa nacionalnim grbom - rekla je Nedeljkovićeva.

Trener niškog tima Svetislav Jovanović ponosan je na svoje igračice

Zaista su zaslužile da još i ranije uđu u reprezentaciju. Hristina je dokazala da je odličan strelac, a naročito Đokovićeva, i mislim da je bolja od konkurenta na poziciji levog krila Sanje Radosavljević iz Radničkog. Pre svega je dobar čovek, a onda i dobar igrač i u napadu i u odbrani. To što je MVP prvenstva i najbolji strelac dovoljno govori - podvukao je Jovanović.

SvetislavJovanovic - Vanja Keser Ponosan na svoje igračice; foto: Vanja Keser

Utakmice protiv Ukrajine i Italije su za našu reprezentaciju poslednje dve u kvalifikacijama. Srbija je već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, ostaje samo da se izbori 1. mesto koje omogućava bolje mesto u žrebu.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 30. maj. Utakmica u Kijevu protiv Ukrajine zakazana je za 1. jun, dok će 3 dana kasnije u Kraljevu gostovati Italija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    01:31 // 27. 5. 2016.

    Hristina ozenicu te

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: