Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 30. 4. 2012.

| Sport

Fudbaleri Radničkog izdali saopštenje

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
RADNICKI, PROTEST

Fudbaleri Radničkog su nakon protesta na meču u Kraljevu izdali saopštenje gde navode koliko im klub duguje. Predsednik Skupštine kluba Miloš Simonović ističe da će dugovanja biti isplaćena.

Niški fudbaleri su na početku jučerašnje utakmice u Kraljevu protiv Sloge seli na travu i na taj način izrazili protest zbog neisplaćenih zarada. Igrači su danas održali konferenciju za novinare na kojoj su pročitali kolektivno saopštenje.

- Najavom protesta smo hteli da skrenemo pažnju javnosti da smo nezadovoljni odnosom ljudi iz kluba jer smo ponašanjem, zalaganjem i mestom na tabeli zaslužili bolji tretman. U ovom trenutku nam duguju plate za mart i april, 3 kirije, ugovorne obaveze i poslednji ciklus premija - pročitao je iz saopštenja Zoran Vasković, kapiten Radničkog.

Igrači su istakli da su dobili najavu da će do srede obaviti razgovor sa upravom i da će postići dogovor da se isplate neka dugovanja.

- Ovo je protest do srede, očekujemo da imamo sastanak sa upravom i da definišemo dalji odnos sa njima. Imamo dva dana slobodno zbog praznika i od srede ćemo imati treninge - rekao je Vasković ispred igrača.

Pre konferencije igrači su imali sastanak sa trenerom Aleksandrom Ilićem koji im je preneo stav uprave da treba da održe sastanak na kom će biti definisan tok isplate.

- Zahvalili bismo se navijačima i sportskoj javnosti na podršci i ovim gestom želimo da skrenemo pažnju ljudima u klubu da se uradi nešto jer je poslednji čas da se nešto desi da bi na miru uspešno završili sezonu - stoji u saopštenju igrača.

Predsednik Upravnog odbora Radničkog Slavoljub Vlajković rekao je juče za Južne vesti da se igračima duguju ugovorne obaveze, ali će to biti isplaćeno do kraja sezone. Vlajković je dodao da se plate redovno isplaćuju.

- Mislim da klub malo zaostaje za nama. Mi jurimo Superligu, idemo ka tome. Ne mogu reći da uprava ne čini sve. Radnički je letos počeo od -30, sada su sveli na nulu. Mi smo ti na koje treba da se obrati pažnja, uvodimo Radnički u istoriju posle dužeg vremena - rekao je Zoran Vasković u ime svih igrača.

Predsednik Skupštine kluba Miloš Simonović, koji je i gradonačelnik Niša, rekao je za Južne vesti da će uprava i igrači večeras držati sastanak.

- Večeras ćemo se videti sa igračima. Plate redovno isplaćujemo, znaju da plate nisu problem. Tačno je da se duguju dve stanarine za igrače koji nisu iz Niša. To će biti danas isplaćeno. Oko 75% ugovornih obaveza prema pojedinim igračima su izmirene početkom sezone i jedan deo na početku priprema. Mi ćemo do kraja sezone isplatiti dodatni deo ugovornih obaveza - rekao je Miloš Simonović.

Simonović je rekao da je Radnički jedan od retkih klubova koji redovno isplaćuje plate igračima, a da su niški fudbaleri najplaćeniji u Prvoj ligi gde trenutno zauzimaju prvo mesto.

- Igrači treba da budu fokusirani na rezultate i igru jer su trenutno najplaćeniji u ligi. Najredovnije primaju plate. Cilj treba da bude zalaganje da se Radnički vrati u Superligu. Malo ko je verovao u to pre godinu dana jer nije lako i jednostavno - dodao je Simonović.

Fudbalski klub Radnički je pre dolaska nove uprave bio u blokadi, ali je u prethodnom periodu urađeno dosta na isplatu zaostalih dugovanja, ističe Simonović.

- Urađeno je to da 70.000.000 dinara dugovanja je izmireno. Račun je posle godinu i po dana prvi put deblokiran. Izmirena su dugovanja prema nekim prethodnim igračima i ljudima koji su "voleli" klub - rekao je Miloš Simonović.

Igrači su istakli svoje zahteve, red je na upravu. Navijači i ljubitelji fudbala u ovom gradu mogu samo da čekaju da li će se sve rešiti kod lidera Prve lige i ekipe koja pretenduje na Superligu. Ako se problemi sada ne reše, biće mnogo teže ako se Radnički plasira u Superligu gde takmičenje zahteva mnogo veču organizaciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    22:28 // 2. 5. 2012.

    Pa zar ne shvatas covece u zabludi da ti igraci zive od toga kao i bilo koji zaposlei. Oni ne rade nista drugo vec samo igraju fudbal i zive od toga. Zamisli ti da ti tata i mama ne daju 2 meseca pare za kafu i cigarete, a gde su ostale sitnice koje cine zivot.

  • Grobar iz Niša

    21:44 // 2. 5. 2012.

    Dok ste igrali u Svrljigu i Vlasotincu niste protestovali, već sada kad se ukazala šansa da uđete u Super ligu. Za 90 godina postojanja kluba nikome to nije palo na pamet, već samo Vama. Znajte da niko nije ostao bez para koje je zaradio u FK Radnički, pa nećete ni Vi. Dobićete pare kad tad milom ili preko suda. Ne brinite. Šta da rade hiljade Nišlija koji ne mogu da naplate svoje zarađene pare. Mislite malo o tome. Sramota za ponašanje. Ako ne želite Super ligu, marš u Srpsku ligu-Istok!!!

    • 101% nislija

      23:55 // 2. 5. 2012.

      Koliko ispisanih gluposti,koliko nepotrebne zavisti,isfrustriranosti...ne mogu da verujem! Ko ti drma kavez? Mnogo boli sto ce mozda Radnicki u JSL?

  • Dare

    19:41 // 2. 5. 2012.

    Koga briga sta misli jedan otpadak ovog grada ili najverovatnije nekog sela u okolini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: