Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fudbalski savez Srbije

  • piksi

    Piksi: Južna pruga protutnjala Lisabonom [video]

    Morate da budete pobednik i da se ne predajete, kaže Dragan Stojković Piksi nekoliko dana nakon što je reprezentacija važnom pobedom u Portugalu obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Mnogi Piksija vide kao glavni faktor uspeha, ali u timu su bila još dvojica Nišlija - Andrija Živković i Nemanja Radonjić, pa zato selektor kaže da je južna pruga protutnjala Lisabonom.

    (15) detaljnije
  • Stadion Čair

    Fudbalski savez Srbije kaznio Radnički sa 300.000 dinara

    Zbog saopštenja u kome se kritikuju sudije i suđenje, niški Radnički kažnjen je, odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, sa 300.000 dinara.

    (3) detaljnije
  • piksi

    Dvojica Nišlija na novom Piksijevom spisku

    Spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Luksemburga i Azerbejdžana objavio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, a među 26 imena nalaze se i dvojica Nišlija - Andrija Živković i Nemanja Radonjić.

    (4) detaljnije
  • grujić danilo

    Grujić završava karijeru - postaje sudijski instruktor

    Nakon što je "precrtan" sa liste superligaških sudija za narednu sezonu, Nišlija Danilo Grujić objavio je da završava sudijsku karijeru i da je zatražio od Fudbalskog saveza Srbije i Stručne strukovne organizacije sudija da postane sudijski instruktor.

    (8) detaljnije
  • dinamo

    Nova kazna za Dinamo iz Vranja - u Srpsku ligu iz minus 6

    Nakon napuštanja terena u Sremskoj Mitrovici i registrovanjem utakmice sa 3:0 u korist domaćina Radničkog , vranjski Dinamo kažnjen je odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije novčano, kao i oduzimanjem 6 bodova, pa će narednu sezonu u Srpskoj ligi Istok krenuti iz minusa.

    detaljnije
  • dinamo

    Dinamo Vranje čeka kaznu i poručuje: Neko je odlučio da nas izbaci iz Prve lige

    Nakon odluke da zbog, kako smatraju, katastrofalnog suđenja u meču sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, napuste teren u 54. minutu utakmice, fudbaleri Dinama ostali su bez šansi da i naredne godine igraju u prvoligaškom društvu. Dok čekaju sankcije lige i FSS-a, iz kluba kažu da su stvari krenule po zlu od onog trenutka kada su odlučili da ne sudeluju u nameštanju utakmica dok su bili članovi Superlige, a da je to samo nastavljeno u nižem rangu.

    (1) detaljnije
  • Derbi meč počinje u 15 sati

    FSS: Kažnjeni prvoligaši zbog nameštanja utakmica

    Zbog nameštanja utakmica odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije novčanom kaznom i oduzimanjem 6 bodova kažnjeni su prvoligaši Jagodina i Borac iz Čačka, saopštio je FSS. Oduzimanjem bodova, povećane su šanse "južnjaka" da ostanu deo Prve lige.

    (2) detaljnije
  • branković

    Svrljižanin Dejan Branković imenovan za selektora omladinske fudbalske reprezentacije

    Nakon Nišlije Dragana Stojkovića Piksija koji je nedavno imenovan za selektora A reprezentacije, i mlađe kategorije dobile su svoje trenere, a reprezentativnu selekciju igrača do 19 godina vodiće, saopštavaju iz Saveza, Svljižanin Dejan Branković.

    (7) detaljnije
  • Radnički Radnik

    UEFA sumnja da su utakmice Radničkog i Radnika nameštene

    Fudbalski savez Srbije potvrdio je da Evropska fudbalska federacija (UEFA) dostavila dokumentaciju o sumnjivim mečevima iz ove godine, a list Danas saznaje da je u pitanju 6 mečeva, među kojima su i oni čiji su akteri bile ekipe sa juga. U pitanju su mečevi Rad - Radnik i Mladost - Radnički .

    (18) detaljnije
  • piksi

    Trojica Nišlija na prvom Piksijevom spisku reprezentacije

    Za predstojeće 3 utakmice reprezentacije u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta u Kataru 2022. godine, novopostavljeni selektor Dragan Stojković izabrao je 30 igrača, a mesto među njima zaslužila su i trojica igrača rodom iz Niša - Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić.

    (12) detaljnije
  • piksi

    Piksi zvanično postavljen za selektora fudbalske reprezentacije

    Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Nišlija Dragan Stojković Piksi imenovan je za selektor A reprezentacije, a njegovo predstavljanje obeleženo je samo obaveštenjem na sajtu FSS-a. Ugovor na 3 godine nekadašnji igrač Radničkog potpisao je na svoj 56. rođendan.

    (11) detaljnije
  • dinamo

    Dinamu skinuta zabrana registracije novih igrača

    Nakon što je Svetska fudbalska federacija zabranila registraciju novajlija u zimskom prelaznom roku za vranjski Dinamo zbog neisplaćenih dugovanja, iz ovog kluba su objavili na svom Fejsbuk profilu najnoviju odluku Disciplinske komisije FSS-a po kojoj je ta odluka ukinuta.

    detaljnije
  • dinamo

    FIFA zabranila registraciju novih igrača Dinamu iz Vranja

    Svetska fudbalska federacija zabranila je registraciju novajlija u zimskom prelaznom roku za četiri kluba u Srbiji, a među njima se nalazi i vranjski Dinamo zbog neisplaćenih dugovanja. Trener Vranjanaca Dragan Antić kaže da su, nakon saznanja o zabrani, izmirili svoje obaveze, i očekuju da se do kraja prelaznog roka dodatno pojačaju.

    (2) detaljnije
  • Nikola Aksentijević fudbaler Radnički

    Trojica fudbalera sa juga na spisku fudbalske reprezentacije Srbije

    Selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica, koji će voditi seniorsku selekciju Srbije na prijateljskim utakmicama u Dominikanskoj Republici i Sjedinjenim Američkim Državama, pozvao je 25 igrača, među kojima su Nikola Stevanović i Nikola Aksentijević iz Radničkog iz Niša i Milan Makarić iz surduličkog Radnika.

    (4) detaljnije
  • pantelić

    FSS darivao opremu klubovima u Pirotskom okrugu

    Trideset kompleta sportske opreme i lopte dobili su amaterski fudbalski klubovi u Pirotskom okrugu, a njih je u ime Fudbalskog saveza Srbije darivao nekadašnji reprezentatiac i sadašnji potpredsednik FSS-a Marko Pantelić.

    detaljnije
  • VAR već standardan u najjačim ligama: foto: SounderBruce, commons.wikimedia.org (crop)

    VAR u srpskom fudbalu: Za jedne spas, za druge ubijanje duše fudbala

    Vest da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio da uvede VAR tehnologiju na superligaškim mečevima dočekana je sa odobravanjem dvojice trenera timova sa juga Srbije Milorada Kosanovića i Nenada Vanića jer smatraju da će to "biti spas za srpski fudbal". Sportski novinar Nebojša Petrović, sa druge strane, kaže da će VAR ubiti "dušu fudbalu".

    (4) detaljnije
  • lalatovic

    FSS: Lalatović da dokaže tvrdnje o nameštanju utakmica Radničkog

    Dan nakon pobede novosadske Vojvodine nad Radničkim u Nišu (2:1) koju je obeležilo isključenje trenera gostujuće ekipe Nenada Lalatovića i njegovo obraćanje ljudima na zapadnoj tribini da će "reći za svaku nameštenu utakmicu", oglasio se oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije Ivan Petrić koji traži da prošlosezonski trener Nišlija dokaže te tvrdnje.

    (11) detaljnije
  • FK Dubocica stolice

    FSS: Krajem 2019. kreće izgradnja stadiona u Vranju i Leskovcu

    Fudbalske stadione po UEFA standardu, čiju je izgradnju ranije najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dobiće Vranjanci i Leskovčani, a radovi bi, prema najavama predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, trebalo da počnu krajem 2019. godine. Ipak, nema informacija kada će radovi biti završeni.

    (3) detaljnije
  • andrija zivkovic

    Nišlija novi kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije

    Mladu reprezentaciju Srbije, koja će se od nedelje, 16. juna boriti na Evropskom prvenstvu i pokušati da osigura vizu za Olimpijske igre u Tokiju, kao kapiten će predvoditi Nišlija Andrija Živković, objavio je Fudbalski savez Srbije na svom profilu na Instagramu.

    (1) detaljnije
  • stadion Surdulica foto fk radnik

    Stadion u Surdulici dobija novu travnatu podlogu, planira se isto i na "Čairu"

    Bolje uslove imaće u sledećoj sezoni fudbaleri Radnika, ali i ekipe koje mu budu gostovale, s obzirom na to da će njihov Gradski stadion, kako kažu u surduličkom klubu, uskoro dobiti novu podlogu. Uređenje terena je donacija Fudbalskog saveza Srbije, a u planu je da se poradi i na niškom "Čairu", a detaljnije informacije o tome, kažu u Radničkom, biće poznate za par dana.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: