Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:15, 29. 10. 2011.

| Sport

I Radnički i Sinđelić odigrali nerešeno

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
prvi gol - Milan Jovanovic
Gol Milana Jovanovića; foto: Marjan Nikolovski

Radnički odigrao bez golova protiv Napretka u Kruševcu, ali je opet na čelu Prve lige. Sinđelić odigrao 1:1 sa Sremom na stadionu Železničara.

Sinđelić - Srem 1:1 (1:0)

Premijera Sinđelića na stadionu kraj pruge donela je samo bod niškim "orlićima". Iako je Sinđelić imao više prilika za gol, ekipa iz Sremske Mitrovice se vraća kući sa bodom. Sinđelić je poveo već u 4. minutu kada je nakon kornera koji je izveo Stean Stevanović, Milan Jovanović je glavom savladao golmana Vladimira Bajića. U nastavku su gosti imali par prilika, ali golman Marko Jović je branio bez problema. U nastavku igre Srem je nastavio sa napadima, a Sinđelić je u 68. minutu imao odličnu priliku da uveća prednost, ali se u gužvi u šesnaestercu Sinđelića nisu snašli ni Stojanović ni Jovanović. Dva minuta kasnije, Nemanja Obradović je kaznio Sinđelić za promašaje pošto je izjednačio na 1:1. IMilan Jovanović je imao priliku da postigne i drugi gol na meču, ali je golman odbranio njegov pokušaj.

Sinđelić je zadržao 12. poziciju, ali je sa 15 bodova na bod više od Radničkog iz Sombora koji je prvi u "zoni ispadanja". U narednom kolu niški tim će ugostiti Teleoptik koji je trenutno treći na tabeli.

Sinđelić: Jović, Stojanović (Marinković), Marković, Markov, Stefanović, Ristić, Đorđević, Kolarević, Aleksić (Vasilčić), Stefanović, Jovanović.

Srem: Bajić, Milić, Vasiljević, Baljak, Tatomirović, Milosavljević, Janković, Obradović, Vukasinović, Stanić (Sinik), Nenadović (Vučković).


Radnički opet lider na tabeli

Fudbaleri Radničkog upisali su važan bod u trci za Superligu. Posle dva uzastopna poraza niški tim je odigrao bez golova sa Napretkom u Kruševcu i osvajanje tog boda bilo je dovoljno da se vrati na lidersku poziciju zbog poraza Kolubare. Radnički je propustio puno prilika u Kruševcu, ali je glavni krivac za to golman domaćih Slobodan Janković. U 23. minutu Petar Mitić je šutirao iz sredine, ali je Janković odbranio gol, kao i 4 minuta kasnije kada je Mančić na dodavanje Mitića pokušao sa 14 metara. U nadoknadi prvog poluvremena igrač domaćih Milunović je dodao Spasojeviću, ali je ovaj šutiro preko gola. U drugom poluvremena niški tim je nastavio sa napadima, ali je sve pokušaje sprečio golman Napretka. U 61. minutu Mitić je opet uposlio Mančića i ovaj je šutirao sa 12 metara, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Pokušao je i Milenković da prevari golmana Jankovića, ali mu nije uspelo. U 80. minutu Milunović je bio sam ispred Vaskovića, ali nije iskoristio priliku.

Niški tim je osvojio prvi bod sa gostovanja nakon dva uzastopna poraza (Novi Sad i Mladenovac), a to mu je bilo dovoljno da opet zasedne na čelnoj poziciji Prve lige. Sa 24 boda Radnički se izjednačio sa Kolubarom, ali zbog bolje gol razlike liderska pozicija je opet rezervisana za Nišlije.

U narednom kolu Radnički gostuje Sremu, koji kao i Napredak ima najviše remija (8).

Napredak: Janković, Paunović (Popović), Milosavljević (Đolović), Dragićević, I. Petrović, Milošević, Milunović, Novaković (M. Petrović), Spasojević, Petronijević, Delibašić.

Radnički: Vasković, P. Stamenković, Dojkić, MIlekić, N. Stamenković, B. Pejčić, B. Stamenković, Milenković, Mitić (Stefanović), A. Jovanović (Miljković), Mančić (Tasić).

Ostali rezultati 13. kola:

Teleoptik - Kolubara 3:0
Donji Srem - Radnički (S) 1:0
Novi Sad - Čukarički 5:3
Mladenovac - Inđija 2:1
Banat - Mladi radnik 0:1
30.10. u 13:30h Sloga (K) - Proleter
30.10. u 13:30h Mladost (L) - Bežanija
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    01:02 // 30. 10. 2011.

    Nema predaje, NISKI REALE, MERAKLIJE ludo vole te!

  • Nis bre

    21:21 // 29. 10. 2011.

    Ti decko nisi pod libelu!!!Kakvo guranje sudija i td. o kom pricas.Radnicki je bio i ostao ljubav Nisa pobedjivao ili ne Nislije vole te.Liga je ujednacena, ali za nijansu Radnicki i Banat odskacu i te dve ekipe ce u elitu i tacka.

    • Joca

      15:04 // 2. 11. 2011.

      Kakve veze ima to da li je Radnicki ljubav Nisa, guraju ih sudije i to je istina. A vec sada se zna da ce Radnicki sledece godine biti clan Toletove super lige i ja kao nislija se radujem tome.

  • Razocarani Nislija

    20:46 // 29. 10. 2011.

    Nema nista od ovog Radnickog,nemoze pretposlednji tim na tabeli da dobije glatko. Gura se na domacem terenu od strane sudija i FSS ali i tu se muci jer pobedjuje 1:0,dok su u gostima ziva tuga.Zalosno

    • 101% Nislija

      00:51 // 30. 10. 2011.

      Tebi ocigledno smeta uspeh Radnickog?! Voleo bi da nemamo ni u jednom sportu prvoligasa,pa da imas alibi sto si navijac jednog od topciderskih blizanaca,jel da?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: