Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:02, 18. 12. 2015.

| Sport

Konstantin savladao i Spartak

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konstantin-nis.jpg
foto: Vanja Keser

Sedmom pobedom u nizu košarkaši Konstantina zadržali su drugu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije. Niški tim je u hali Čair savladao subotički Spartak rezultatom 84:73 (23:15, 17:23, 27:16, 17:19).

Od prvog napada obe ekipe su igrale dosta agresivno, sa dosta kontakta. Realizacija je u uvodnim minutima izostala, prvi su se konsolidovali domaći preko Gudžića i Ostojića, da bi gosti uzvratili preko Vlahovića. Jakom odbranom obe ekipe su na polovini prve deonice izašle iz bonusa, a rezultat je nakon sedam odigranih minuta bio u egalu – 10:10.

Zbog većeg broja faulova, mnoštvo napada se završavalo odlaskom na liniju za slobodna bacanja, a u takvom odnosu snaga bolje se snašao Konstantin, koji je nakon prvih 10 minuta vodio – 23:15.

kk konstantin foto: Vanja Keser

I u drugom periodu gosti iz Subotice nisu odustajli od odbrambenih principa, dok je u napadu potpunu slobodu imao novajlija Vlahović. Činilo se kao da je period adaptacije Nišlija na tvrdu igru Spartaka prošao sredinom druge četvrtine. U 15. minutu preko Vitkovića i Tasića Konstantin „beži“ na +8 (34:26), ali su gosti imali odgovor.

Serijom od 11:0 u režiji Drakulića i Vulića Subotičani su prešli u vođstvo (37:34), a onda je dirigentsku palicu Konstantina preuzeo Strahinja Stojačić kome je u poslednjim utakmicama forma u usponu. Plej Nišlija je poenima i asistencijama "probudio" ekipu pa je niški tim na poluvreme otišao sa prednošću od dva poena – 40:38.

Na startu treće deonice četa Marka Cvetkovića je pronašla recept za snažnu odbranu Spartaka. Organizovanim napadima i pojačanom ofanzivnom raznovrsnošću Nišlije su preko Gudžića, Tasića i Đorđevića inicirali seriju od 10:2 i prvi put na meču poveli dvocifrenom razlikom – 50:40.

Kao i u prvom kvartalu, i u drugih pet minuta treće četvrtine usledila je revija slobodnih bacanja zbog izlaska iz bonusa oba rivala. Kontrolom skoka i mirnijom rukom kako sa penala, tako i van linije 6.75 Konstantin je u jednom trenutku poveo i sa 16 poena razlike (67:51), da bi u poslednju četvrtinu ušao sa +13 (67:54).

Košgeterski post od tri i po minuta i serija gostiju od 5:0 prekinuo je trener domaćih tajm autom.


Sjajnim prodorom Stojačić prekida minute bez poena Konstantina, u istom stilu na drugoj strani odgovara Vlahović, da bi Vitković trojkom iz ugla, u svom stilu, vratio prednost Nišlija na dvocifrenu (72:61).

Maestralni plej gostiju Vlahović nastavio je da „izluđuje“ nišku odbranu napadačkim rešenjima, vezavši 5 poena, posle kojih je Spartak prišao na -6 (72:66). Novom trojkom iz ugla, ovoga puta kapitena Gudžića i polovičnim učinkom sa penala Veličkovića Konstantin je odbio i ovaj nalet Spartaka.

kk konstantin foto: Vanja Keser

Sjajnim protrčavanjima iza leđe odbrane Vladimira Đorđevića na asistencije Vladimira Veličkovića, Konstantin je zadao poslednji udarac Spartaku za vođstvo od 81:69 na manje od dva minuta do kraja.

Budući da je pitanje pobednika otklonjeno, finiš utakmice poslužio je za nove minute mladih nada Konstantina Stojanovića, Mladenovića i Stankovića, pa je uz Babovića i Savića prosek godina na parketu u tim trenucima bio 19 godina.

U narednom kolu, koje je na programu već u utorak, Konstantin će ponovo pred svojim navijačima odigrati derbi protiv čačanskog Borca.

KONSTANTIN - SPARTAK 84:73 (23:15, 17:23, 27:16, 17:19)

KONSTANTIN: Veličković 3 (6as), Babović 1, Đorđević 15 (5as), Mladenović, Vitković 11 (7sk), Stojačić 8 (6sk), Ostojić 8, Tasić 19 (5sk), Savić 2 (6sk), Stojanović, Stanković 2, Gudžić 15.

SPARTAK: Ljubenković 2, Prlja 6 (8sk), Nikolić, Kuntić 7, Drakulić 7, Jančikin 12, Miščević, Matović, Laketa 9 (7sk), Matić 2, Vulić 5, Vlahović 23 (5as).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    22:08 // 20. 12. 2015.

    Cena je samo viša za blizance i tako trebada ostane. Ti bi da gledas voljeni klub u našem gradu za 200 dinara e pa Jovo to ne može.
    @lex što bi pratio uopšte srpski sport kad imaš kući Arenu. Pogrešno razmišljaš sine..

  • Jova

    14:33 // 20. 12. 2015.

    Uprava da da ostavke pod hitno ali prvo da se izvini što je lošim odlukama isterala publiku! Tek tada možda se publika i vrati. Ovako mi ne pada na pamet da im pružam podršku. Zašto bih dolazio sada kad znam da će opet da dignu cene karata za supeligu kao da je to FNL4 eurolige!? Znam da tim igra lepo i atraktivno i da igrači ginu, zato im želim sve najbolje za razliku od uprave!

  • lexspecialis

    12:42 // 20. 12. 2015.

    Svaka čast za ovih 150 pristalica tj članova i prijatelja porodica igrača i stručnog štaba-uprava treba da razmisli o terminima odigravanja utakmica- igrati u vrema kada je evroliga na TV kanalima je suluda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: