Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 26. 1. 2014.

| Sport

Košarka: lider pao u Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
nenad-djurdjevic-konstantin.jpg
Nenad Đurđević imao indeks 22; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina savladali su ekipu Borca rezultatom 77:73 (20:20, 23:18, 13:13, 21:22) u 17. kolu Košarkaške lige Srbije u hali "Čair" pred oko 500 gledalaca.

Do nove pobede na domaćem terenu Nišlije su predvodili Nenad Ðurdević sa 13 poena, 5 asistencija i indeksom korisnosti 22, Vladimir Ðordević sa 15 i Nemanja Todorović sa 12 poena. Kod gostiju najraspoloženiji bio je Mandić sa 18 poena i 9 skokova i Cvetković sa 12, dok su Dumić i Pešaković dodali po 10 poena.

I pored štrajka, u koji su stupili pre par dana zbog neisplaćenih zarada, i dva dna netreniranja, izabranici Marka Cvetkovića odigrali su fantastičan meč i izvojevali zasluženu pobedu protiv izuzetno kvalitetne ekipe Borca. Ključ uspeha leži u odbrani, koju su domaći odigrali na vrhunskom nivou skoro čitav meč.

Ni 60 sekundi nije proteklo od početka meča, a domaci košarkaši su već vodili 10:0. Četiri poena Ostojića, trojke Despotovića i Todorovića i sjajno zalaganje u odbrani bili su više nego dovoljni za dvocifrenu prednost na startu.

strahinja stojacic Strahinja Stojačić; foto: Vanja Keser

Ni tajm-aut trenera gostiju Bojića nije uspeo da razbudi uspavane Čačane, koji nisu uspevali da pronađu rešenje za kombinovanu odbranu Nišlija. Tek u drugoj polovini prvog kvartala gosti su konsolidovali redove, i pre svega preko raspoloženog Pešakovica iz minuta u minut smanjivali prednost, da bi posle poena Dumića sa linije slobodnih bacanja izjednačili i postavili konačan rezultat uvodne četvrtine - 20:20.

Sa dosta više intenziteta u odbrani igraci Borca su ušli u drugi kvartal. Sa druge strane Konstantin nije "popuštao" što se odrazilo na efikasnost, pa je posle 5 minuta igre u drugom periodu rezultat bio 26:24 za domaće. U igri na mali broj poena niški košarkaši su se bolje snašli i u 17. minutu novom trojkom Todorovića, "beže" na +7 (35:28). Plod agresivne odbrane obeju ekipa bio je ran izlazak iz bonusa, pa se veliki broj napada završavao poenima sa linije penala. Pred odlazak na odmor, trojkama Mandića i Šljivančanina, Borac prvi put prelazi u vođstvo, ali do kraja poluvremena Nišlije prave seriju 7:0 i poenima Ðordevića iz kontre na pauzu odlaze sa prednošcu od 43:38.

Gde su stali u prvom, niški košarkaši nastavili su u drugom poluvremenu. Odbranom na gornjoj granici mogućnosti i sjajnim preuzimanjima zadavali su dosta problema gostima iz Čačka. U napadu nisu izostala pametna rešenja, i serijom od 10:2 sredinom trece četvrtine stiču maksimalnih +13 (53:40). Veći deo trećeg kvartala Nišlije su držale Čačane na pristojnom zaostatku, ali mali pad u odbrani gosti koriste. Bivši plejmejker Konstantina Dumić sa 5 vezanih poena pred kraj četvrtine budi letargicne goste i na poslednju pauzu odvodi svoju ekipu sa podnošljivih -5 - 56:51.

Poslednju četvrtinu sa 4 spojena poena otvara Vladimir Ðordević i odvodi Konstantin +9 (60:51). Nakon toga, gosti u par navrata prilaze na 5 poena zaostatka, ali trojkama Ðurdevića i Despotovića Nišlije odgovaraju na najbolji mogući način. I u ovoj deonici gosti su se dosta mucili sa pronalaženjem puta do koša, što sa domaćima nije bio slučaj, pa posle nove trojke Despotovića i polaganja Ðurdevića domaći u poslednjih 5 minuta ulaze sa odličnih 11 poena razlike (70:59). Ali, gosti nisu rekli svoju poslednju reč. Na 2 minuta do kraja i pri rezultatu 75:67 postižu 6 vezanih poena i uvode meč u neizvesnu završnicu. Medutim, Danilo Tasić je bio siguran sa linije penala i na taj način postavio konačan rezultat utakmice - 77:73.

Posle kompletnog 17. kola Konstantin se nalazi na 4. poziciji sa skorom od 10 pobeda i 7 poraza, dok je ekipa Borca na deobi prvog mesta sa ekipama Crnokose i FMP-a.

U narednom kolu, koje je na programu narednog vikenda, Nišlije gostuju u Užicu ekipi Slobode, dok ce u Čačak ekipa Metalca iz Valjeva.

KONSTANTIN : BORAC 77:73 (20:20, 23:18, 13:13, 21:22)

KONSTANTIN: Ðordević 15, Ðurdević 13, Todorović 12, Ostojić 9, Despotović 6, Tasić 6, Stojacić 5, Trailović 5, Vitković 4, Ristić 2

BORAC: Mandić 18, Cvetković 12, Dumić 10, Pešaković 10, Šljivančanin 9, Radović 5, Stevović 3, Dedijer 2, Marojević 2, Maravić 2, Mitrović, Avramović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    12:15 // 28. 1. 2014.

    @nikola-a tebe parlic.

  • ГоранЧе

    15:37 // 27. 1. 2014.

    По мом мишљењу у тиму је направљена опасно добра хемија од самог почетка(без ње не би ни штрајка било :)) и Бинго ће опет бити тренер кола.Чуди ме само да у тексту нема ни једна информација о Бараћу

  • ГоранЧе

    15:18 // 27. 1. 2014.

    Потпуно је невероватно шта ови момци и стручни штаб постижу у односу на друге тимове, материјалну ситуцију у клубу и прилично млак домаћи терен.Зато СВАКА ЧАСТ!!! И даље ћемо вас са уживањем гледати

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: