Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 9. 10. 2017.

| Sport

Košarkašice Studenta pobedile gošće iz Vršca sa 121 razlike

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Utakmica Student
Rekordan broj koševa na utakmici; Foto: Vanja Keser

Na prvom meču u najjačem domaćem košarkaškom prvenstvu Nišlijke su izdominirale protiv mlade ekipe Vršca. Utakmica je završena rezultatom 141:20.

Kako navode na Fejsbuk stranici Studenta, svih 12 igračica se upisalo u listu strelaca, a najefikasnija je bila Katarina Anđelković koja je postigla 31 poen.

U meču koji je za vikend odigran u sali Osnovne škole “Dušan Radović”, istakla se i Mina Đorđević koja je ostvarila “kvadripl-dabl”, a meč je završila sa 19 poena, 12 skokova, 11 osvojenih lopti i 10 asistencija.

Meč će biti upamćen i po nesvakidašnjem učinku Mine Đorđević, rođene 2002. godine, koja je ostvarila takozvani “kvadripl-dabl”, što znači da je u četiri statističke kategorije imala dvocifren učinak - naveli su iz kluba.

Vršac je, podsetimo, već godinama stabilan član Prve lige, a prošle godine je sezonu završio na 4. poziciji.

Nišlijke su, i pored mladog tima, uspele da prošle sezone ispune osnovni cilj i osiguraju opstanak među elitom. Ove godine apetiti niških košarkašica su veći, a u prvoj utakmici su opravdale očekivanja Dimitrija Stojiljkovića. Sledećeg vikenda košarkašice Studenta ugostiće ekipu iz Kraljeva.

Podsetimo, ove sezone Ženski košarkaški klub Student pojačala je Nataša Mijatović, koja igra na poziciji centra. Ova 28-godišnjakinja iz Vrbasa, najveći deo karijere provela je u rodnom gradu, ali je igrala i u Rumuniji, Francuskoj i Slovačkoj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: