Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 22. 10. 2013.

| Sport

Naisa jakom odbranom pobedila Zvezdu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
maja-dragoljubovic-naisa.jpg
Maja Dragoljubović sigurna na golu; foto: Vanja Keser

Trener Ženskog rukometnog kluba Naisa iz Niša Svetsilav Jovanović ističe da je njegova ekipa zahvaljujući jakom odbranom i dobrom partije golmana Maje Dragoljubović došla do pobede nad Zvezdom.

Rukometašice Naise uspele su da se "iskupe" za remi sa Maks sportom ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom u 6. kolu Superlige. Beogradska ekipa je i dalje najefikasnija što se tiče postignutih golova (193), ali je drugi poraz u sezoni pretrpela u Nišu (37:27).

- Utakmica je bila dobra od početka do kraja. Mi smo nametnuli jak ritam, pre svega, u fazi odbrane. Tu je bila Maja Dragoljubović koja je zadnji bedem i dobro je branila. Sve vreme smo pokazivali da smo mi gospodari na terenu i u jednom trenutku smo vodili sa 30:16. Zadnjih 10 minuta smo igrali sa igračicama koje su imale manju minutažu do sada - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Naisa posle 6 utakmica ima 5 bodova i nalazi se na sedmom mestu. Sledi dvonedeljni odmor, pa gostovanje Železničaru u Inđiji koji je ove sezone zabeležio jednu pobedu i jedan remi uz 3 poraza.

- Kada bismo ovako igrali na svakoj utakmici, ja se ne bih sekirao. U prvih 5 kola rukometašice su se borile, ali previše su igrale individualno. Ja se okrenem posle pogotka, mi primimo gol. Neverovatno, bez discipline. To liči na nešto, ali moramo da nastavimo i da iskoristimo ovu dobru igru. Moramo tokom ove dve nedelje da se bolje spremimo i pokušamo da dobijemo ekipu Železničara u Inđiji - dodao je Jovanović.

Zbog pauze u Superligi rukometašice Naise imaju dovoljno vremena da se spreme za narednog protivnika, ali i da uhvati ritam dobrih rezultata pred igranje u Čelenž kupu sa Danilovgradom (9. i 16. novembra).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: