Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:51, 30. 4. 2011.

| Sport

Naisus savladao Smederevo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Rukometaši Naisusa pobedili su Smederevo rezultatom 23:22 (11:11) u 26. kolu Superlige i opet se nalaze iznad "zone ispadanja".

Naisus: Kosanović 5 odbrana (1 sedmerac), Milosavljević Marko 1 odbrana, Milosavljević Miloš 2, Stanković 1, Stojilković, Vasiljević, Santrač, Ranđelović 3, Jovanović Stefan 7 (4), Đukić 4, Petković 4, Todorović, Anđelić 2, Mađar.

Sedmerci: 4/4
Isključenja: 10 minuta

Smederevo: Bogdanović 9 odbrana, Radovanović 4 odbrane, Čolić 1, Radisavljević 4, Jovanović, Stojković, Kostić, Filić 4, Milošević 5, Kojić 1, Pavić 2 (1), Grk 1, Trumbetaš 3, Todorović 1.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 12 minuta

Niški rukometaši su ostvarili važnu pobedu u borbi za opstanak u Superligi. Ovim trijumfom su se popeli na 13. mesto, a još imaju i meč manje od glavnih konkurenata na dnu tabele. Cilj još nije ostvaren, ali su se ovom pobedom približili tome. Protiv Smedereva nije sve išlo kako treba, domaći rukometaši su dosta grešili, ali su u igri nereva i neizvesnog meča na kraju izašli kao pobednici. Naisus je u 42. minutu ostao bez mladog Darka Đukića koji se ozbiljnije povredio pošto je zadobio otvoreni prelom ruke. Đukić se okliznuo u odbrani i nezgodno pao. 

Rukometaši Smedereva poveli su u 5. minutu sa 2:0, ali je domaći tim uspeo da izjednači i preokrene na 6:4. Sredinom prvog poluvremena niški igrači su dosta grešili, pa su gosti iskoristili da preokrenu. Do kraja prvog dela igre viđena je izjednačena igra. U drugom poluvremenu Smederevo je vodilo do 42. minuta, kada je Anđelić doneo izjednačenje na 16:16, nakon toga se povredio Đukić.

Golovima Jovanovića i Petkovića Naisus je došao u vođstvo od 21:18, ali to nije umeo da zadrži. Pet minuta pre kraja gosti su izjednačili, ali su nakon toga napravili prekršaj pa je Jovanović postigao gol iz sedmerca. U poslednjem minutu Milosavljević je doneo prednost od dva gola, ali je ubrzo igrač Smedereva Milošević iskoristio poslednji napad. To nije bilo dovoljno da Smederevo uzme bod u Nišu, pa će se ova ekipa najverovatnije oprostiti elitnog ranga ove sezone.

- Žao mi je Đukića, počeo je lepo, imao 4 gola. Želim mu brz oporavak i nadam se da će se brzo vratiti na teren. Bila je ovo utakmica nerava, nama su bodovi bili jako bitni. Imamo još 2 utakmice u Nišu i 3 u gostima, bilo bi dobro da ostvarimo pobedu i na strani. Nedostajaće nam Đukić, a izgleda da se i Dušan Santrač povredio. Najverovatnije ću povući još nekog igrača iz mlađih kategorija - rekao je Miloš Stanić, trener Naisusa.

Naisus je posle ovog kola na 13. mestu jer je Crvenka izgubila od Crvene zvezde, a Priboj od Planinke. Vranje je savladalo Vojovodinu na svom terenu rezultatom 33:28.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razocarani Nislija

    23:30 // 30. 4. 2011.

    Sta smo docekali-da se rukometni klub bori da ne ispadne iz lige?E moja upravo Naisusa,stetocine niskog sporta u sinergiji sa gradskim ocima.Katastrofa ko nam sve vodi sportove-Dokmani,Bananameni,Motike i ostala gamad....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: