Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:28, 29. 12. 2022.

Paralelni izbor sportiste godine Niša u režiji gradonačelnice Sotirovski

Sa jučerašnje dodele nagrada; Fejsbuk stranica Sa jučerašnje dodele nagrada; Fejsbuk stranica "Dragana Sotirovski - Dragana Sotirovski Zvanična stranica"

Umesto jednog izbora sportiste godine, Niš od juče ima dva, jer gradonačelnica Dragana Sotirovski objašnjava da Gradsko veće treba da ima kontrolu nad konačnim izborom, a ne da ga donose ljudi iz struke - Sekcija sportskih novinara, koja nagradu dodeljuje od 1979. godine. Skupština Grada juče je preinačila odluku od 2012. godine iz vremena mandata Zorana Perišića da je izbor Sekcije automatski i izbor Grada, pa je gradonačelnica sinoć proglasila najbolje na "svom događaju". Iz Sekcije se žale na plagijat i prisvajanje tradicije, uz komentar - "preživeli smo sve nepogode, prezivećemo i ovu, makar ostavila teže posledice po grad od svih prethodnih". U oba izbora, pobedio isti sportista.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Svedok

    17:41 // 29. 12. 2022.

    Na žalost još jedan dokaz pravog stanja sporta u gradu. Sve se radi da se vrhunski sport sroza na najniže grane do nivoa amaterske lige.

  • Aleksandra

    17:43 // 29. 12. 2022.

    Ma šta znaju sportski novinari... čobani, budale... Sotirovska najbolje zna ko ke najbolji sportista, jer ona se razume u sportove i sportiste. Nebuloza žene koja bi da bude ženski Vučić koji se u sve meša... najgori su oni koji ništa ne znaju, a mešaju se u sve.

  • Limunko

    18:14 // 29. 12. 2022.

    Pa, imamo i mi paralelnog gradonacelnika. Sotirovsku nekako vise dozivljavamo kao načelnicu Sokobanje.

    • qgo

      19:40 // 29. 12. 2022.

      Zasto Sokobanje? Mislis valjda nacelnica Dobrujevca?

  • Mediokriteti na vlasti

    18:42 // 29. 12. 2022.

    Zaludan pop i jariće krsti.

  • Nislija

    19:05 // 29. 12. 2022.

    Ne vidim zasto je ovo uopste tema za neke sukobe i svadje. Svako ko pozeli po zakonu ima pravo da dodeljuje nagrade za bilo koju oblast. Od toga ko je dodeljuje po kojim kriterijumima zavisi koliko ce ta nagrada imati neku “tezinu” u drustvu. Novinarima niko nije oduzeo pravo da i dalje po svojim kriterijumima dodeljuje nagrade i ako to nastave da rade profesionalno ta nagrada ce imati primat.

    • Daki

      08:45 // 1. 1. 2023.

      Ova je nagradu dodelila po kriterijumima tipa, sa tobom sam dobra i ti si mi najbolji. Inace ne vidim kako bi drugacije Naisa bila uspesniji sportski kolektiv od Radničkog!

  • Partijske sportske igre

    19:43 // 29. 12. 2022.

    Predlažem rukovodstvu SNS-a koncept Spartakijade (kao među partijskom radnom omladinom bivšeg SSSR-a i njegovih satelita) ili model Sokolskih društava, kao u kraljevini Jugoslaviji, uz naziv:" Tigrovska društva"; pošto smo mi tigrovi, ekonomski pre svega. Dalje dolazi štafeta, pa sletovi, pa koreografije na nacionalnom stadionu (kad ga izgrade), pa: "Aco Srbine"...

  • Ugasio ga je sport zauvek u Nišu

    19:46 // 29. 12. 2022.

    Vidi mama to je niški sport, šta mu je.Sad mu nije ništa.Ubila ga mama kao zeca.

  • Džpan

    20:16 // 29. 12. 2022.

    ,,Japan tajms" - reče Gaga na engleskom i ostade živa. napreDNO

  • Spartanac

    21:46 // 29. 12. 2022.

    Sav haos sto radi u gradu, radi i u stranci. A sve to polazi od kuce. Jer leci svoje frustracije nad nama, jer joj se moze, ali jedva cekam da prodje sve ovo s njom pa da je sretnem u gradu i pozdravim kako je zasluzila i to samo "kulturno".

  • sportista

    02:22 // 30. 12. 2022.

    A većnik za sport, ko da i ne postoji u našem gradu? Zali Bože veliku platu koju prima NI ZA šTA. Godišnje 2 miliona za NIŠTA! Mozda je prebacuje ,,Gradonačelnici za sport". Pardon za SVE. tugo lele

  • Auttrikter

    08:25 // 30. 12. 2022.

    @ sportista- druze, njega ni portiri u 7. jula ne znaju ! Medjutim, uredno placa clanarinu sns !

  • Aleksandra

    08:47 // 30. 12. 2022.

    Gospođa ne shvata da nije bila novinar, već dopisnik... povremeno, kad je uključenje... nekoliko minuta... osrednje...

  • Бата Рака из Ниш

    09:18 // 30. 12. 2022.

    Ово је за Црну хронику.
    Оно што је најбоље радила као "новинар".

  • Gradska uprava za imovinu

    10:56 // 30. 12. 2022.

    Sram te bilo, Sotirovski! Ako niko drugi neće ili ne može, obećavamo mi iz GU za imovinu da ćemo da podnesemo sve dokaze protiv tebe i tvoje ekipe. A ima mnogo njih koji poseduju dokaze. Policija i tužilaštvo radiće u smenama. Sport je šala spram lokala, parcela, dozvola i tendera! Odlazi sa vlasti više i ti i SNS!

  • Dosta nam te vise

    11:35 // 30. 12. 2022.

    Od iduce godine u Nisu organizovati Kup Sotirovski.Pobedniku - stan solidarnosti.

  • Kako ne kapirate

    16:41 // 31. 12. 2022.

    Pa baš zbog reakcije sa tog bala, i iznuđenih 200 miliona vam je i oduzeta manifestacija.Ko zna kolko ju je tata naribao posle toga i reko nemoj slučajno da se ponovi.I tako krenulo je disciplinovanje neposlušnih,a većina i dalje ćuti...

  • Dragan

    12:05 // 2. 1. 2023.

    Od izvestacice RTS-a iz Nisa do Gradonacelnice... Dovoljno je da postanes vitez templar i clan SNS-a pa da ti uzlazna linija bude takva kakva je Draganina. Epa gradjani, sami ste to trazili zeleci demokratiju. Posle toga dobili ste sve sto niste birali ali to je tako kad otvoris mala vratanca a kroz njih u nase zivote udju velike zveri.

  • Johny

    00:21 // 3. 1. 2023.

    Nemamo Kosarku,Nis je nekad igrao super ligu a sad niski klubovi igraju cetvrti rang

  • Александар

    17:45 // 8. 1. 2023.

    Градоначелница пречесто предузима кораке који се не могу лако да схвате. Ето, сада се устремила против спортских новинара, професије којој је и сама припадала. И одржала паралелни избор најбољих спортиста!Да ли то Ниш има милион спортиста, па мора да постоје два избора?Или градоначелница спроводи “политику” своје странке, која је преузела све политичке, економске, културне, па и спортске позиције.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: