Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:06, 29. 10. 2016.

| Sport

Partizan prejak za surdulički Radnik

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Defanzivni propusti i kardinalna greška golmana koštali su Radnik poraza; foto: Vanja Keser

Sa dva pogotka Uroša Đurđevića i jednim Brazilca Leonarda fudbaleri beogradskog Partizana savladali su Radnik u Surdulici u 14. kolu Superlige sa 3:1. Jedini pogadak za Surduličane delo je Nikole Radovića.

Surdulički sastav može biti zadovoljan pruženim otporom Partizanu u pojedinim delovima meča. Crno-beli su najveći deo posla odradili već na startu meča kada su došli do vođstva od 2:0 golovima Đurđevića u 9. i Leonarda u 10. minutu. Na startu drugog poluvremena, u 47. minutu, Nikola Radović je smanjio zaostatak Radnika, ali je sve nade domaćih igrača srušio golman Čančarević kardinalnom greškom i "poklonio" Đurđeviću drugi pogodak na meču u 76. minutu.

Prvu priliku na meču imao je domaći sastav i to već u 3. minutu. Frensis je povukao polukontru, pravovremeno proigrao Nikolu Radovića, koji je sa deset metara iskosa šutirao pravo u golmana Kljajića. Imao je na petercu ofanzivac surduličkog tima saigrača Nikolića, ali se odlučio za udarac, pa je dobra prilika za domaće otišla u nepovrat.

Kazna je došla posle samo 6 minuta, i to dvostruka. Za samo 2 minuta Partizan je poveo sa 2:0.

Prvo je posle munjevite kontre i asistencije Božinova Đurđević doveo crno-bele u vođstvo, a nakon što je Radnik krenuo sa centra, posle akcije u kojoj su učestvovali Everton Luiz, Božinov i Stevanović, Leonardo je matirao Čančarevića za duplo vođstvo Beograđana.

Mogao je Partizan u 26. minutu do 3. gola. Božinov je lepo primio loptu u srcu šesnaesterca, lako se oslobodio rivala, ali je sa nekih 7-8 metara šutirao pravo u golmana Radnika.

Deset minuta kasnije domaći su imali vrlo dobru šansu da prepolove zaostatak i ponovo je u glavnoj ulozi bio Radović. Prihvatio je loptu u kaznenom prostoru, šutirao iz okreta, ali je njegov šut u poslednjem trenutku izblokiran.

Već u narednom napadu Leonardo je mogao da drugog pogotka na meču. Sjajno je iz prve zahvatio volej sa 20 metara, ali je prečka sprečila evrogol Partizanovog Brazilca.

Na odmor se otišlo sa prednošću gostiju od 2:0, a Surduličani su postigli gol na startu drugog dela igre. Milovanović je sa desne strane odlično centrirao na peterac, a tamo se najbolje snašao napadač Zlatanović i matirao golmana Kljaića - 2:1.

Dobili su domaći pogotkom vetar u leđa, krenuli agresivnije, pa se u periodu posle gola više igralo na polovini Partizana. Međutim, gostujuća odbrana je uspešno odolevala naletima surduličkih fudbalera.

Pitanje pobednika rešeno je u 76. minutu. Luiz je poslao prejaku loptu ka Đurđeviću, golman Čančarević je istrčao da ispuca loptu, ali je promašio celu, pa napadaču Partizana nije bilo teško da je prosledi u nebranjenu mrežu i postigne drugi gol na meču - 3:1.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa je gostujući sastav rutinski priveo meč kraju.

Radnik će u narednom kolu gostovati Vojvodini u Novom Sadu.

RADNIK - PARTIZAN 1:3 (0:2)

Stadion: FK Radnik, Surdulica

Glavni sudija: Lazar Lukić (Beograd)

Žuti kartoni: Nikolić, Vuković (Radnik), Leonardo, Đurđić (Partizan)

Radnik: Ognjen Čančarević, Miloš Milovanović, Nedeljko Vlahović, Miloš Adamović, Stefan Nikolić, Kjeremeh Frensis, Nikola Radović (od 83. Jovan Jovanović), Vladan Pavlović, Aleksandar Gojković, Slobodan Vuković, Igor Zlatanović (od 73. Miloš Stanković)

Partizan: Filip Kljajić, Milan Radin, Nemanja Miletić, Nikola Milenković, Gregor Balažic, Everton Luiz, Saša Marjanović, Leonardo (od 89. Nikola Đurđić), Alen Stevanović (od 84. Marko Janković), Valerij Božinov (od 75. Saša Ilić), Uroš Đurđević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    21:09 // 30. 10. 2016.

    A sudija iz Beograda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: