Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 29. 11. 2016.

| Sport

“Studentkinje” prekinule seriju poraza

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Prva pobeda Nišlijki od sredine oktobra; foto: Stefan Komadinić

Posle pet uzastopnih poraza, košarkašice niškog Studenta savladale su pretposlednji tim Prve ženske lige Srbije Novosadsku ŽKA sa 63:42 i tako trijumfovale prvi put posle mesec i po dana.

Više od polovine poena za niški tim ubacile su Bojana Vulić i Dragana Nikolić. Vulićeva je bila na skok od dabl-dabl učinka sa 19 poena i 9 skokova, a Nikolićeva je dodala 18 poena, uz 6 skokova.

Nišlije su nešto slabije ušle u duel, pa su Novosađanke čitavu prvu deonicu imale blagu rezultatsku prednost i prvu deonicu rešile u svoju korist - 19:16.

U izrazito neefikasnoj drugoj deonici ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nakon 20 minuta igre zadovoljnije su bile “studentkinje”, koje su na veliki odmor otišle sa prednošću od 29:25.

Na startu trećeg kvartala Nišlijke su brzo došle do dvocifrenog plusa (35:25), Novosađanke su u nekoliko navrata uspevale da prepolove prednost, no nošene raspoloženom Bojanom Vulić gošće su pred finalnih 10 minuta imale prednost od 46:36.

Niške košarkašice nisu dozvolile da u poslednjoj četvrtini domaći tim utakmicu učini neizvesnom, šta više, postepeno su uvećavale prednost i na kraju nanele ubedljiv poraz Novosadskoj ženskoj košarkaškoj akademiji - 63:42.

Posle 8. kola Student zauzima 9. mesto na tabeli sa 3 pobede i 5 poraza, dok su Novosađanke na 11. mestu sa samo jednom pobedom.

U narednom kolu Nišlijke će biti domaćin ekipi Kraljeva.

NOVOSADSKA ŽKA - STUDENT 42:63 (19:16, 6:15, 11:15, 6:17)

Hala: Mala sala SPENS-a, Novi Sad

Sudije: Slobodan Pavlica (Beograd) i Bogdan Mali (Zemun)

Novosadska ŽKA: Le. Radulović, Pešut, Perić 2, Pajić, Branzovski 13, La. Radulović 14 (5sk), Podunavac 7 (7sk), Cvjetan, Bajat, Grahovac, Jovančević 6 (5sk), Taušan

Student: Nikolić 18 (6sk), Jeremić 3, Vujisić 2, Dimitrijević 2, Đorđević 2, Zlatković, Vulić 19 (9sk), Točaković 1, Stojčić 9, Živković 2, Živanović, Stojčić 5

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: