Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetski kup

  • Igor Vračar i Nemanja Stanković

    Veliki uspeh niškog džudiste - bronza na Svetskom kupu

    Druga najsjajnija medalja od kad je džudo počeo da se vežba u Nišu pre više od 60 godina nalazi se na grudima Igora Vračara, takmičara Džudo kluba Kinezis. On je na takmičenju koje je nekada bilo Svetski kup, sada Continental open, doneo bronzanu medalju i time ostvario veliki uspeh za Kinezis, Niš, ali i Srbiju.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 9

    Bronzana medalja za Stašu Gejo na Svetskom kupu u italijanskom Briksenu

    Do prve medalje na takmičenjima Svetskog kupa u 2023. godini Staša Gejo stigla je u disciplini bolder, u italijanskom gradu Briksenu, gde je osvojila 3. mesto i okitila se bronzanom medaljom.

    (2) detaljnije
  • Dušan Đorđević

    Posle 17 godina medalja za srpsku gimnastiku - Nišlija treći na Svetskom kupu

    Veliki uspeh za srpsku i nišku gimnastiku napravio je Dušan Đorđević, član Gimnastičkog kluba Niš, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom kupu u bugarskoj Varni u disciplini preskok. Ovo je prva medalja posle 17 godina za Niš i Srbiju na svetskim kupovima. Đorđević za Južne vesti kaže da je ponosan i što je "tik ispod olimpijskog vicešampiona na ovoj spravi".

    (1) detaljnije
  • Staša Gejo

    Dobar start Staše Gejo na Svetskom kupu u Insbruku

    Na poslednjem ovogodišnjem svetskom kupu u disciplini bolder Nišlijka Staša Gejo obezbedila je, kao druga, plasman u polufinale u toj disciplini u sportskom penjanju. Nakon nadmetanja u bolderu, nju čeka takmičenje i u težinskom penjanju, prvi put ove godine.

    detaljnije
  • Staša Gejo, EP, lid, polufinale

    Polufinale za Stašu Gejo na Svetskom kupu u Italiji

    Na petom svetskom kupu u disciplini bolder ove sezone Nišlijka Staša Gejo osvojila je četvrto mesto u svojoj grupi i sedmo ukupno čime se plasirala u polfinale Svetskog kupa u Briksenu u Italiji. Polufinalna i finalna nadmetanja su u subotu, 11. juna.

    detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 6

    Staša Gejo bez finala na Svetskom kupu u Americi

    Na drugom svetskom kupu održanom u Solt Lejk Sitiju u disciplini bolder ove godine članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo nije uspela da se plasira u finale. Ona je takmičenje završila na 11. mestu i kaže da je malo zbunjena, ali spremno nastavlja sezonu.

    detaljnije
  • stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 2

    Novi Svetski kup u Americi, nova šansa Staše Gejo za postolje

    Na četvrtom ovogodišnjem svetskom kupu u disciplini bolder Nišlijka Staša Gejo će pokušati da se popne do postolja, a zadatak joj neće biti lak jer je čekaju iskusne rivalke u ovoj disciplini sportskog penjanja. Kvalifikacije Svetskog kupa u Solt Lejk Sitiju su u subotu, 28. maja, a polufinalne i finalne borbe u nedelju.

    (1) detaljnije
  • stasa gejo, svetski kup seul, foto ifsc 2

    Staši Gejo zamalo izmakla medalja na Svetskom kupu u Seulu

    Malo vremena je nedostajalo Staši Gejo da u poslednjoj stazi stigne do vrha i minimum bronzane medalje, ali osvajanjem dva vrha i dve zone mlada Nišlijka je Svetski kup u Seulu završila na četvrtom mestu. Sledeća prilika za podijum na svetskim kupovima je takmičenje u Solt Lejk Sitiju od 20. do 22. maja.

    (2) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 1.png

    Staša Gejo u polufinalu Svetskog kupa u Južnoj Koreji

    Sigurnim nastupom i osvajanjem svih pet vrhova u kvalifikacijama u disciplini bolder na Svetskom kupu u Seulu, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš" Staša Gejo je kao drugoplasirana obezbedila plasman u polufinale. Borbe za finale su u nedelju u ranim jutarnjim časovima, a tokom dana sledi i finalno nadmetanje.

    detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 4

    Staša Gejo na Svetskom kupu u Južnoj Koreji

    Na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu u disciplini bolder, koji će do 8. maja biti održan u Seulu, učestvovaće i članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba "Niš" Staša Gejo i pokušaće da se popravi utisak sa Kupa u Švajcarskoj gde je bila šesta.

    (1) detaljnije
  • Stasa Gejo, Svetsko prvenstvo Moskva, foto printscreen YT Ifsc 8

    Staša Gejo šesta na Svetskom kupu u Švajcarskoj

    Novu takmičarsku godinu na svetskoj sceni Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinisitičko-ekspedicijskog kluba Niš, počela je osvajanjem šestog mesta na Svetskom kupu u bolderu u švajcarskom Majringenu. U finalu se 24-godišnja Nišlijka nadmetala sa trenutno tri najbolje takmičarke u ovoj sportskoj disciplini.

    (7) detaljnije
  • nina stanisavljević

    Leskovačka plivačica Nina Stanisavljević nastavlja da ruši rekorde

    Vlasnica mnogih državnih rekorda Nina Stanisavljević uspela je da na Svetskom kupu u Berlinu u 25-metarskom bazenu obori još dva rekorda. Prvo je u trci na 100 metara mešovito za 33 stotinke popravila svoj lični i apsolutni državni rekord, a zatim je deonicu na 50 metara delfin isplivala za 26,97 i tako za 9 stotinki nadmašila rekord Milice Opačić.

    detaljnije
  • Gimnastički klub Niš

    Nišlije na Svetskom kupu u gimnastici - jedno 20. i dva 8. mesta

    Dvojica takmičara Gimnastičkog kluba Niš nadmetali su se na Svetskom kupu u Mađarskoj - Petar Veličković je na konju sa hvataljkama bio 20, dok je Dušan Đorđević uspeo da se plasira u finale i na parteru i preskoku i nadmetanje u obe discipline završio kao osmoplasirani.

    (1) detaljnije
  • judo klub nis

    Mladi džudisti Niša uspešni na Evropskom kupu

    U konkurenciji preko 3.000 takmičara iz 40 zemalja mladi takmičari Džudo kluba Niš osvojili su 7 medalja na Adler kupu u Frankfurtu, najjačem evropskom kupu za decu. Trener mladih nada Marko Jovanović ističe da je ponosan na svoje takmičare i da je zadovoljan učinkom.

    (1) detaljnije
  • Roleri ilustracija

    Po dva srebra za vranjske rolerašice na Prvenstvu Češke i Svetskom kupu

    Ski klub Besna kobila iz Vranja nastupao je u Češkoj, gde su u dva dana održana dve takmičenja - Otvoreno prvenstvo Češke i Svetski kup, a male rolerašice vratile su se sa takmičenja sa 4 srebrne medalje.

    detaljnije
  • plesni-klub-boom-018-nis,-foto-plesni-lub-boom-018-nis

    Nišlije "otplesale" do svetskih i evropskih medalja u Makedoniji

    U konkurenciji preko 3.500 takmičara članovi Plesnog kluba Boom 018 iz Niša osvojili su titulu evropskog šampiona, dve bronzane medalje na Svetskom kupu i jedno zlato na Međunarodnom festivalu, a sva tri takmičenja održana su u Skoplju.

    detaljnije
  • stasa-gejo,-stena,-foto-printscreen-youtube-ifsc

    Staša Gejo peta na svetskoj rang-listi

    Nakon završetka sezone u nadmetanjima na svetskim kupovima Nišlijka Staša Gejo zauzela je peto mesto na svetskoj rang-listi, što joj je najbolji plasman u karijeri. U disciplini bolder zauzela je šesto mesto na kraju takmičarske godine.

    (1) detaljnije
  • stasa gejo

    Staša Gejo u Minhenu završava sezonu svetskih kupova

    Poslednji svetski kup u disciplini bolder u ovoj sezoni biće održan 17. i 18. avgusta u Minhenu, a mlada niška penjačica Staša Gejo naći će se u konkurenciji preko 100 takmičarki. Ove godine ima jedno treće mesto, a dva puta je bila četvrta.

    detaljnije
  • Roleraši Besna kobila

    Rolerašice Besne kobile osvojile 5 medalja u Češkoj

    Otvoreno prvenstvo Češke, ujedno i prva od šest ovogodišnjih trka Svetskog kupa, ostaće u lepom sećanju rolerašima kluba Besna kobila. Devojčice koje su branile boje niško-vranjskog kluba iz grada Turnov vratile su se sa 5 medalja, što je ovo takmičenje učinilo najuspešnijim od kada se klub takmiči na međunarodnoj sceni.

    detaljnije
  • gimnastičari Niš

    Niški gimnastičari uspešni na Svetskom kupu

    Osjek je bio domaćin Svetskog kupa i ugostio brojne gimnastičare sa svih strana sveta, a među njima i četvoro Nišlija. U ovako velikoj konkurenciji, oni su se četiri puta našli među prvih 20.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: