Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 23. 5. 2019.

| Sport

U hali "Čair" u toku zamena parketa pred Evropsko prvenstvo za košarkašice

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
hala-cair,-foto-grad-nis
Rekonstrukcija parketa posle 8 godina; foto: ni.rs

Zamena parketa u hali "Čair", koji je više puta oštećen u poplavama koje su zadesile sportsku arenu prethodnih godina, počela je pre nedelju dana, a radovi bi trebalo da budu gotovi do 10. juna, tvrdi gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Zamena parketa je u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo za košarkašice čiji će Niš biti domaćin od 27. do 30. juna.

bulatovic-i-kacar,-hala-cair,-foto-nis Gradonačelnik i većnik za sport obišli radove; foto: ni.rs

Hala "Čair", koja je izgrađena još 1974. godine, a kompletno rekonstruisana krajem 2011. godine, trebalo bi da dobije novi teren pred najvažnije sportsko takmičenje koje ga čeka ove godine.

Postojeći parket je star više od 8 godina. Nekoliko puta je oštećen u poplavama u hali, ali i od brojnih koncerata, sajmova i manifestacija koje su takođe nanele oštećenja, pre svega na konstrukciji ispod parketa. Ovi radovi koštaće oko 17 miliona dinara, a Niš će dobiti uslove za održavanje vrhunskih sportskih manifestacija - rekao je Branislav Kačar, većnik za sport.

Veliku štetu parketu u hali nanela je poplava juna 2013. godine, a tri i po meseca kasnije izvršena je sanacija parketa.

parket-hala-cair,-foto-grad-nis Parket u hali imao tešku sudbinu - poplave i razne manifestacije ga uništavale; foto: ni.rs

Radovi na parketu su počeli prošle nedelje kada je hala zatvorena za sve manifestacije, pa je Rukometni klub Železničar derbi sa Vojvodinom odigrao u sali Osnovne škole "Dušan Radović".

Zamena parketa biće završena do 10. juna kako bi sve bilo spremno za mečeve na Prvenstvu Evrope. Ovo, međutim, nije sve. Uskoro završavamo i najsavremeniju streljanu u Čairu. Do kraja juna očekujemo i građevinsku dozvolu za stadion i nastavak radova na njemu. Počeće i druga faza sređivanja terena u Rovčetu i niz drugih manjih projekata u svim delovima Niša - rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Niš će od 27. do 30. juna biti domaćin C grupe Evropskog prvenstva za košarkašice, a igraće reprezentacije Mađarske, Turske, Italije i Slovenije.

Šampionat Starog kontinenta je od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji, a pored Niša, domaćini su i Zrenjanin, Beograd i Riga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • majstor

    22:14 // 23. 5. 2019.

    Kacar sa ozbiljnim stavom kao da je u tri hale montirao parket do sada...obicni statisti i nista vise...

  • Dzong

    20:09 // 23. 5. 2019.

    Kvalitet parketa zavisi od kvaliteta tendera, bice tu afera

  • ncko

    14:59 // 23. 5. 2019.

    Taman posla da se sete da stave parket koji može da se sklanja i postavlja po potrebi pa se ne bi uništavao prilikom manifestacija koje nisu sportskog karaktera.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: