Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 25. 9. 2020.

| Sport

Vaterpolisti se uželeli utakmica, počinju Superligu u subotu na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
vaterpolo Nais
Posle sedam meseci ponovo igraju utakmicu; foto: Vanja Keser

"Verujte nam, mnogo smo željni utakmica" - tako niški vaterpolisti najavljuju subotu, 26. septembar, kada na bazenu "Čair" dočekuju Stari grad u prvoj takmičarskoj utakmici posle sedam meseci pauze. Superligu opisuju kao kvalitetniju i uzbudljiviju nego što je bila poslednjih sedam godina, a Nais je otpočinje sa novim trenerom, ali sličnim sastavom u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog pandemije su se mnogi igrači vratili u domaće klubove, nekolicina i sa šireg spiska reprezentacije, što je bitno uticalo na kvalitet lige. Tu je i otkazivanje regionalnih liga, samim tim i akcenat na domaćem prvenstvu. Po kvalitetu su se i pre početka šampionata izdvojili Radnički Kragujevac, Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda.

Od 10 klubova, u plej-ofu ima mesta za njih osam, a među njima novi trener Nišlija Miloš Saković vidi i svoj tim, jer kaže da imaju kvalitetnu igru. Miloš Saković trener vaterpolo bazen čair Novi trener, ali stari tim; foto: JV/M.J.

Cilj nam je kompleksan, jer zahteva vreme. U ovoj sezoni ćemo pokušati da izgradimo željenu igru, koja bi trebalo da nas u budućnosti dovede i do željenih rezultata. To nije nikakvo opravdanje i alibi za ovu sezonu, ali nam treba vremena da dođemo u situaciju da napadnemo sam vrh prvenstva. Teži deo posla je sa mlađim kategorijama, zato što moramo da uspostavimo sistem rada. To zavisi i od trenera koji su tu, oni su to prihvatili dobro, imamo odličnu saradnju, ali to su mlađe kategorije, pa će rezultati biti vidljivi kasnije - kaže Saković.

Sastav se nije značajno promenio u odnosu na prošlu sezonu, otišli su Radovan Latinović, Aleksa Cvetković i Ilija Točigin, vratio se Marko Bolović, a stigao je i Luka Stamatov. Jedan od onih koji su najduže u klubu, standardni golman Igor Lazić, kaže da su svi zadovoljni i orni za rad, te da će protov Starog grada to i pokazati.

Počinje Superliga posle sedam meseci bez ijedne utakmice i željni smo, verujte nam, mnogo smo željni. Stari grad je doveo jednog povratnika iz Amerike, našeg igrača, doveli su jednog Amerikanca sa koledža i vratio se Srđan Aksentijević koji je najveće pojačanje, igrao je dugo za Partizan, Galatasara. Ali opet mislim da mi tu utakmicu treba da držimo u svojim rukama, da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje na našem bazenu - priča Lazić.

Zbog pandemije je prisustvo publike zabranjeno, a niška je poznata po tome što zna da pomogne u najtežim trenucima.

Biće hendikep, ali pokušaćemo da se na to ne obaziremo, jer će verovatno bar do januara biti tako da nećemo moći da primimo naše Nišlije da nas podrže. Mnogo su nam davali vetar u leđa, videćemo u subotu kako ćemo se snaći u svemu tome, navikli smo na njih, na taj huk koji nam daju kada treba, ali kako nama, tako i svima, u celom svetu. Želja nam je samo da igramo, bez publike ćemo se navići, kada se vrati još ćemo se lakše na to navići - rekao je Lazić.

Početak utakmice zakazan je za 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen

    09:40 // 26. 9. 2020.

    Napred Nais.
    Samo jako danas i bice kec u Nišu .

  • Miljan

    00:51 // 26. 9. 2020.

    Bravo,samo napred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: