Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 7. 2. 2013.

| Sport

Železničar spreman za Zaječar

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zeleznicar,-stefanovic-bojan.jpg

Rukometaši niškog Železničara gostuju Zaječaru u subotu, 9. februara od 16:30h u 14. kolu Superlige. Niški tim će sa novim igračima pokušati da osvoje prve bodove u sezoni.

Niški Železničar nastavlja sezonu sa minusom od 2 boda. Tokom sezone zabeležio je 13 poraza, a bodovi su mu oduzeti zbog neisplaćenih dugovanja. Promenjen je trener, a na klupu je doveden Nedeljko Vučković koji je došao iz rumunske Politehnike.

- Zna se ko je Železničar, koji igrači su prošli ovde, čovek treba da se naježi kada čuje poziv iz Železničara. Niko ne obećava opstanak, maksimalno smo se spremili za Prvenstvo. Pokazaćemo da igrači znaju da igraju rukomet. Hoćemo da stabilizujemo ekipu, a verujem da će publika to prepoznati - rekao je Vučković.

On je dodao da se atmosfera u ekipi promenila i da je vidljiv napredak. Klub je pojačao golman Nenad Damjanović (46), koji ima bogatu rukometnu karijeru i bivši je reprezentativac.

- Za mnoge je iznenađenje moj dolazak. Ovo je velika avantura za mene. Došao sam da znanjem i iskustvom pomognem. Verujem da će biti mnogo bolje i da ćemo pobediti u Zaječaru - rekao je Damjanović.

Utakmica u Zaječaru je u subotu, 9. februara od 16:30h, a Zaječar je u prvom delu sezone slavio u Nišu sa 31:29. U timu protivnika su i niški igrači, među kojima su Miroslav Kocić, Žarko Petković, Bojan Županjac i Gvozden Denić.

- Najveća opasnost nam preti od Petkovića i Kocića. Spremamo taktiku, gledamo utakmice na CD-u. Idemo rasterećeni, a ako dobijemo biće pomak za nas. Imamo šanse, iskusni smo, a imamo i drugačiji stil. Obećavam maksimalnu borbu i da izvučemo maksimum iz sebe - rekao je Boban Živković, rukometaš Železničara


Iskusna pojačanja

Železničar se u zimskoj pauzi pojačao igračima koji imaju mnogo iskustva i koji bi trebalo da pomognu klubu da osvoji neki bod u ovoj sezoni. Niški klub je doveo 3 golmana, Nenada Damjanovića, Jovicu Vitasa i Dimitrija Stoiljkovića, zatim se u Niš vratio i Boban Živković. Odluku da pomogne klubu doneo je Slobodan Bimba Mladenović. U Železničar se vratio i Ivan Šmigić koji je igrao na početku sezone u Nišu, ali je sa njim sporazumno raskinut ugovor.

Iz kluba su otišli Konstantin Vasiljević koji je završio karijeru, Aleksandar Stanković (Subotica), Milutin Bogdanović (Vojvodina), Stevan Kladarin, Đorđe Cvetković i Marko Nadoveza.

Dugovi Železničara 6,1 miliona

Pre početka sezone, kada je na čelo kluba došao Igor Novaković, klub je bio dužan skoro 18 miliona dinara. Za 6 meseci rada nove Uprave, kako je rekao Slobodan Milosavaljević, direktor kluba, dug je spao na 6,1 miliona.

- Tvrdim da ćemo kraj sezone dočekati sa računom u plusu. Nema više neplaniranih blokada. Bićemo sledeće sezone najstabilniji klub u Srbiji - rekao je Milosavljević.

Kako je on dodao, "anonimni gospodin" je dao Železničaru 5.000 evra da bi se platili dugovi prema bivšim igračima Nikoli Anđeliću, Vladimiru Đuriću i Stefanu Jovanoviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bex

    10:52 // 3. 3. 2013.

    anonimni gospodin dao 5000 evra!!!
    anonimnost moze kad klub bude privatan Cobi a u javnom zivotu NE!!!
    btw dao EPS vise miliona za Zelju a sada ce da poskupi struju!!!

  • Realista

    10:05 // 11. 2. 2013.

    Pitam se samo dokle više političari da sede u sportskim društvima? Sve to treba privatizovati!

  • realnost

    23:12 // 8. 2. 2013.

    Cobi je totalni kralj!!!Sve igrace ubedio da igraju za dzabe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: