Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fudbalski sudija

  • sudija VAR

    VAR stigao na "Čair", čeka se licenca za odigravanje utakmica

    Utakmicom mlađih kategorija kluba, u Nišu je testirana upotreba VAR tehnologije i kako kažu u Radničkom, uspešno. Očekuju da u ponedeljak, 12. jula, stigne zvanična potvrda da je "Čair" licenciran za odigravanje utakmica sa ovim sistemom.

    (10) detaljnije
  • grujić danilo

    Grujić završava karijeru - postaje sudijski instruktor

    Nakon što je "precrtan" sa liste superligaških sudija za narednu sezonu, Nišlija Danilo Grujić objavio je da završava sudijsku karijeru i da je zatražio od Fudbalskog saveza Srbije i Stručne strukovne organizacije sudija da postane sudijski instruktor.

    (8) detaljnije
  • grujić danilo

    Danilo Grujić skinut sa liste superligaških sudija

    Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije nedavno je dobila novog predsednika - Dejana Filipovića, a jedan od prvih njegovih poteza je revidiranje superligaške liste sudija koja će u narednoj sezoni imati 20 članova. Precrtane su 4 sudije, po jedan iz svakog regiona, a sa juga je otpao jedan od najpoznatijih i verovatno najveće ime na listi - Danilo Grujić.

    (16) detaljnije
  • fudbal lopta sudija - kosta

    Fudbalske sudije iz Rasinskog okruga tražile da ne sude Srpsku ligu Istok

    Nezadovoljni statusom i tretmanom u tekućoj sezoni Srpske lige Istok, a sve zbog toga što nisu hteli da učestvuju u, kako navode, favorizovanju pojedinih klubova, 7 sudija iz Rasinskog okruga koji sude taj rang takmičenja su tražili da ne sude na utakmicama poslednja 2 kola prvenstva. Iz sudijske organizacije Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije odgovaraju da su pomenute sudije bile angažovane prema zasluzi i ocenama koje su dobijali na utakmicama koje su sudili, a ostale delove dopisa ne komentarišu.

    (2) detaljnije
  • stadion čair fk radnicki niš

    Radnički: Sudije tendenciozne i rade na našu štetu, nečija želja je da nas pošalju u Prvu ligu Srbije

    Tri kola pre kraja Superlige Srbije niški Radnički se nalazi na samo bod od opasne zone, a nakon remija sa Vojvodinom (0:0) klub se oglasio saopštenjem. Krivce za loše rezultate pronašli su na drugoj strani i upiru prstom u Fudbalski savez, sudije, sudijsku komisiju i "fudbalske moćnike koji žele da ih pošalju u Prvu ligu Srbije", ne navodeći na koga tačno misle. U svojoj borbi našli su i saveznika - predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga podržavaju, kako kažu, u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“.

    (19) detaljnije
  • fudbal lopta sudija - kosta

    Fudbalski sudija osuđen zbog nameštanja utakmice Spartaka i Radničkog

    Viši sud u Novom Sadu osudio je na 15 meseci zatvora fudbalskog sudiju Srđana Obradovića iz Jagodine zbog favorizovanja domaćina na meču iz 2018. godine između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, koji je imao veliki uticaj na to ko će sezonu završiti na trećoj poziciji koja je vodila u kvalifikacije za Ligu Evrope. Subotičani su iz dva sumnjiva penala pobedili Nišlije sa 2:0.

    (4) detaljnije
  • Rok za prijavu je 20. januar

    Škola za fudbalske sudije u Pirotu

    Devojke i mladići od 15 do 26 godina koji žele da postanu fudbalske sudije, osnovna pravila fudbalske igre i iskustva nekih od najboljih srpskih sudija moći će da čuju u školi za fudbalske sudije koja se organizuje u Pirotu. Prijavljivanje je otvoreno do 20. januara.

    detaljnije
  • Danilo Grujić

    Nišlija sudio meč Konga i Burkine Faso, fudbaleri ga pozdravili na srpskom

    Prijateljsku utakmicu u španskom gradu Marbelja odigrale su reprezentacije dve afričke države Konga i Burkine Faso, a sudio im je Nišlija Danilo Grujić. Kako je Kongu ovo bila generalna proba za afrički Kup nacija tražili su kvalitetno suđenje i izbor je pao na Srbina, koji kaže da su selektori bili oduševljeni deljenjem pravde, a poseban utisak na njega je ostavilo to što su ga neki od fudbalera pozdravili na srpskom jeziku.

    (6) detaljnije
  • Radnički Partizan

    U Partizanu besni na sudiju, u Radničkom odgovaraju da i u porazu treba biti veliki

    Provalnikom, čovekom loših namera, jednim od onih koji "siluju" Partizan ove sezone opisali su u crno-belom taboru Bojana Nikolića, glavnog arbitra na njihovom duelu sa Radničkim u Nišu. Na “Čairu” pak smatraju da Beograđani pokušavaju da obezvrede i satanizuju njihovu pobedu, da je ovo vid pritiska na sudije i poručuju jučerašnjem rivalu da "i u porazu treba biti veliki".

    (4) detaljnije
  • mima stankovic,  foto: facebook.com/zfkmasinac

    Napadnuta dama fudbalski sudija iz Niša

    Nakon što je odsvirala kraj utakmice Prve lige za žene između Karađorđa i TSC-a u Topoli, glavnog sudiju Mimu Stanković iz Niša napale su, kako piše u zapisniku, igračice domaćeg tima i nanele joj povrede ruke i glave. Stankovićeva je ceo slučaj i izveštaje lekara prijavila Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije koja će odlučiti o eventualnim kaznama.

    (2) detaljnije
  • Grujić Živković

    U plej-ofu za Ligu šampiona Nišlija sudi Nišliji

    Još jedan krug dvomeča ostao je do trenutka kada će se znati svi učesnici novog izdanja Lige šampiona, a među 12 timova koji su prošli kvalifikacije i domogli se plej-ofa nalazi se portugalska Benfika i u njoj Nišlija Andrija Živković, kojima će u večerašnjem okršaju sa PAOK-om suditi još jedan Nišlija Danilo Grujić. Među predstavnicima ovog grada su i Nemanja Radonjić i Nikola Stojiljković u dresovima Crvene zvezde.

    (2) detaljnije
  • danilo grujic

    Nišlija sudi meč kvalifikacija za Ligu šampiona

    Poznati sudija iz Niša Danilo Grujić određen je da sudi revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona koju će u Jermeniji 10. jula igrati Alarškert i škotski Seltik.

    (2) detaljnije
  • Grujić Mažić tim finale Lige šampiona

    Grujić: Finale Lige šampiona je nešto za šta se živi

    Olimpijski stadion u Kijevu, u publici 70.000 ljudi, na terenu Liverpul i Real Madrid koji “jurišaju” da krunišu sezonu i osvoje trofej klupskog prvaka Evrope, a među njima jedan Nišlija. Reč je o sudiji Danilu Grujiću, koji za "Južne vesti" kaže da je to finale “nešto za šta se živi”, dok o povredi Mohameda Salaha, najviše analiziranom trenutku u finalu, kaže da je procena da li je Ramos želeo da ga povredi bila nemoguća.

    detaljnije
  • Fudbalski sudija

    Sudija pao poligraf, fudbaleri Radničkog saslušani?

    Iako su brojni nacionalni mediji objavili da su fudbaleri niškog Radničkog saslušani u policiji, zbog sumnjivih dešavanja na utakmici 6. kola plej-ofa Superlige sa Spartakom, ni niška policija, ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni fudbaleri nisu ovu informaciju potvrdili "Južnim vestima". Prema nezvaničnim informacijama sudija Srđan Obradović pao je na poligrafu.

    (2) detaljnije
  • Fudbalski sudija

    Sudija Obradović pritvoren zbog suđenja Radničkom i Spartaku

    Zbog sumnje da je prilikom suđenja utakmice u Subotici favorizovao domaći tim, kako kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je sudija Srđan Obradović, a određen mu je i pritvor do 48 sati. Arbitar je izazvao pravu buru u fudbalskoj javnosti, zbog dosuđenog sumnjivog penala, ali i još nekolicine odluka na utakmici pretposlednjeg kola plej-ofa između Radničkog i Spartaka.

    (10) detaljnije
  • Spartak Radnički

    Radnički: Mi smo bili žrtve onoga za šta smo unapred optuživani

    Burne reakcije na društvenim mrežama i komentare na portalima, izazvalo je suđenje Srđana Obradovića na utakmici pretposlednjeg kola Superlige između Radničkog i Spartaka. Tim povodom oglasio se i niški superligaš, u kome kažu da je ovo pokušaj uništenja kako samog Radničkog, tako i fudbala na jugu, da je suđenje Obradovića “njemu na čast”, a da oni nisu samo “unakaženi u Subotici”, već i “obogaljeni” pred meč sa Napretkom.

    (3) detaljnije
  • Noma Caki Radnicki Spartak

    Mažić ipak ne sudi Radničkom i Spartaku

    Iako je trebalo da najbolji srpski sudija Milorad Mažić sudi derbi pretposlednjeg kola Superlige, kako javljaju na sajtu najelitnijeg domaćeg fudbalskog takmičenja, pravdu Radničkom i Spartaku u Subotici ipak će deliti Srđan Obradović. Razlog je zabrana UEFA, kako bi potpuno spreman dočekao finale Lige šampiona.

    (2) detaljnije
  • Noma Caki Radnicki Spartak

    Mažić sudi meč Radničkog i Spartaka

    Šta su tražili - to su i dobili. Najbolji domaći arbitar Milorad Mažić sudiće derbi 6. kola plej-ofa Superlige između Radničkog i Spartaka u Subotici. Kako ovaj meč ima presudni značaj jer odlučuje ko će na međunarodnu scenu, njegovi akteri zahtevali su da im sudi Mažić, kako bi sudio “neko ko će pravdu deliti po pravilima, a ne po nekim drugim aršinima”.

    (1) detaljnije
  • Spartak Radnički

    Spartak i Radnički hoće da im Mažić sudi

    Kako bi presudan meč za osvajanje trećeg mesta u Superligi i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope bio pravedan, njegovi akteri Spartak i Radnički traže da glavni sudija u ovom meču bude najbolji srpski arbitar Milorad Mažić. Veliki ulog, koji sa sobom nosi duel koji se igra 13. maja, učinio je kao i mnogo puta do sada da se manje govori o igri i fudbalu, a više o stvarima van terena.

    detaljnije
  • Danilo Grujić

    Nišlija sudi finale Lige šampiona

    Tim Milorada Mažića, a u njemu i niški arbitar Danilo Grujić, kako piše na zvaničnom sajtu UEFA, sudiće finale Lige šampiona. Nišlija kaže da je za njega ovo ostvarenje sna i da je to upravo ono čemu su se nadali sve ove godine.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: