Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kvalifikacije

  • Reprezentacije Srbije u futsalu trening januar 2020 2 foto Južne vesti Vanja Keser

    Futsaleri spremni za "Čair": Da se ponovi meč sa Ukrajinom iz 2016.

    Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju sutra, 1. februara u hali “Čair”, a u srpskom timu kažu da su spremni za veliki izazov i duele sa Ukrajincima, Špancima i Francuzima. Na otvaranju će dočekati Ukrajince, a reprezentativac Srbije Marko Pršić priželjkuje reprizu četvrtfinala Evropskog prvenstva pre četiri godine, kada su "orlovi" savladali Ukrajinu pogotkom kapitena Miloša Simića u poslednjoj sekundi.

    (3) detaljnije
  • futsal

    Prodaja karata za kvalifikacije za SP u futsalu ipak od četvrtka

    Iako je prvobitno bilo najavljeno da će ulaznice za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu moći da se kupe počev od srede na biletarnici hale "Čair", u Fudbalskom savezu Srbije su ipak odučili da prodaju pomere za dan kasnije. Tako će građani karte za neki od šest mečeva u hali "Čair" moći da kupe od četvrtka, 30. januara, na istom mestu.

    (7) detaljnije
  • Futsal Kocić Aksentijević

    Širi spisak futsal reprezentacije bez Aksentijevića i Kocića

    Selektor Srbije Goran Ivančić saopštio je širi spisak futsalera za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u hali "Čair" od 1. do 4. februara. Na spisku nema dvojice južnjaka koji spadaju među najbolje srpske - Mladena Kocića i Miodraga Aksentijevića, dok su svoje mesto pronašli igrači dva niška prvoligaša Nenad Rančić i Denis Ramić, kao i Prokupčanin Nemanja Momčilović.

    detaljnije
  • Srbija Rusija reprezentacija fudbal Čair

    Sporne situacije, neefikasnost Srbije i pobeda ruskih fudbalera na "Čairu"

    Inicijativa je ono što nikako nije manjkalo Srbiji u utakmici protiv Rusije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Ipak, efikasnost je nije ispratila, "baćuške" su na "Čairu" iskoristile maltene jedine dve prave prilike i slavile sa 2:0. Oko 6.000 Nišlija ispratilo je ovaj duel, atmosfera je bila prava sportska, a dobar deo publike činila su deca, koja su bila i najglasnija.

    (1) detaljnije
  • Reprezentacija Srbije U21

    Srbi Rusima "ostali dužni", nadaju se revanšu pred punim "Čairom"

    U 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine lideri Grupe 5 Rusi su minimalcem savladali Srbe, pa “orlići” smatraju da su im ostali dužni i nadaju se da će to naplatiti u utorak, 19. novembra. Priželjkuju i da niški “Čair” bude pun i pomogne im u ovoj, rezultatski jako bitnoj utakmici.

    (1) detaljnije
  • ragbi Radnički Crvena zvezda

    Ragbi 13 reprezentacija juri plasman na Svetski kup, u sastavu i Nišlija

    Među 22 igrača, koji će na utakmicama sa Škotskom i Grčkom pokušati da izbore plasman na Svetsko prvenstvo, nalazi se i Nišlija Lazar Živković. Kapiten niškog Radničkog kaže da se nadao pozivu u reprezentaciju, ali da ga ne bi začudilo ni da je izostao, jer je konkurencija nikad jača.

    detaljnije
  • fudbal Srbija Austrija

    Fudbalerke Austrije minimalcem savladale Srpkinje na "Čairu"

    Na trenutke dobra, ali većim delom meča bezidejna igra srpskih fudbalerki nije uspela da ugrozi Austriju, kojoj je jedan pogodak na niškom stadionu "Čair" bio dovoljan da osvoji 3 boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Srpske fudbalerke su pred oko 1.000 gledalaca na "Čairu" ispustile priliku da nastave seriju od 2 pobede.

    (1) detaljnije
  • Radnički

    Ukoliko prođe estonsku Floru, Radnički igra protiv Ajntrahta

    Ako prođe estonsku Floru na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, žreb je odlučio da niški Radnički u drugom kolu igra protiv nemačkog Ajntrahta, ovosezonskog polufinaliste ovog takmičenja. U prvom meču će niški sastav biti domaćin - 25. jula, dok je revanš u Frankfurtu zakazan za 1. avgust.

    (2) detaljnije
  • Radnički

    Ajntraht potencijalni rival Radničkom u drugom kolu Lige Evrope

    Veče pre izvlačenja parova za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, Evropska kuća fudbala skratila je spisak potencijalnih rivala, pa će niški Radnički, ako prođe prvo kolo, u drugom igrati protiv nemačkog Ajntrahta, Gabale iz Azerbejdžana, Malatija iz Turske, finskog Inter Turkua, danskog Brondbija, Zete iz Crne Gore ili Fehervara iz Mađarske. Radnički će ipak biti domaćin u prvom meču prvog kola.

    detaljnije
  • Radnicki-Partizan-foto-Vanja-Keser

    Radnički ipak nosilac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

    Raspleti u drugim ligama išli su na ruku Radničkom, koji se zbog toga nalazi na spisku nosilaca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Tako bi niški klub trebalo da ima mnogo lakši zadatak na početnom stepeniku, a ime rivala biće poznato 19. juna, kada je zakazan žreb.

    (2) detaljnije
  • Masinac Milica Stankovic

    Gol kapitena Mašinca za pobedu reprezentacije Srbije

    U Izraelu, protiv tamošnjeg nacionalnog tima igrale su srpske fudbalerke 6. kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Kapiten niškog Mašinca Milica Stanković postigla je pobednički gol za Srbiju, a u ovoj akciji učestvovala je još jedina fudbalerka tima sa Delijskog visa, Aleksandra Lazarević.

    detaljnije
  • Igor-Zlatanovic-Radnik---FK-Radnik-Surdulica.jpg

    Nišlija asistirao, a fudbaler Radnika postigao gol za reprezentaciju

    Svega 10 minuta nakon što je ušao na teren, fudbaler Radnika iz Surdulice Igor Zlatanović postigao je pogodak, u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kome je reprezentacija Srbije do 21 godine deklasirala Gibraltar sa 6:0. Još jedan dokaz da potencijala ima na jugu Srbije dao je i Nišlija Nemanja Radonjić, koji je asistirao prilikom ovog gola Zlatanoviću.

    detaljnije
  • Futsal reprezentacija Aksentijević Kocić

    Večeras futsal spektakl u hali “Čair”

    Reprezentacija Srbije u Nišu igra odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo, spremna je hala, a i futsaleri da dobrom igrom uzvrate gostoprimstvo trećem po veličini gradu u Srbiji. Oni će se večeras od 18:30 boriti sa reprezentacijom Češke u revanš meču baraža, a u prvom meču Srbi su slavili sa 4:3.

    (3) detaljnije
  • Futsal reprezentacija Aksentijević Kocić

    Besplatan ulaz na meč reprezentacije, futsaleri stigli u Niš

    Nakon 19 godina, futsal reprezentacija Srbije ponovo će zaigrati u Nišu, a reč je o presudnoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo. Meč je na programu u utorak, 26. septembra od 18:30 u hali “Čair”, a kako bi pobedili Češku, koja se pokazala kao jako nezgodan rival, našoj selekciji biće potrebna pomoć sa tribina.

    (1) detaljnije
  • Andrija Živković

    Živković, Radonjić i Zlatanović na spisku reprezentacije Srbije

    Novi selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović objavio je spisak fudbalera na koje računa u predstojećim duelima sa Gibraltarom i Makedonijom, a među igračima se nalaze uzdanica Radnika Igor Zlatanović, kao i Nišlije Andrija Živković, igrač Benfike i Zvezdin Nemanja Radonjić.

    detaljnije
  • stoni tenis

    Stonoteniske reprezentacije Srbije nastupaju u “Čairu”

    Odlučujuće mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo, odigraće muška i ženska stonoteniska reprezentacija Srbije u hali “Čair” u utorak, 7. marta. Prvi mečevi u obe konkurencije počeće u 17 sati, a niška hala će biti podeljena na dva terena.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: