Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

turnir

  • teniski turnir

    Na teniskom turniru u Prokuplju oko 60 takmičara iz celog sveta

    Srpska teniserka Dušica Popovska i teniser iz Slovačke Leon Sloboda pobednici su ovogodišnjeg, 14. po redu Međunarodnog teniskog turnira "Prokuplje open 2021" za dečake i devojčice do 12 godina, koji se ove nedelje organizovao na terenima Teniskog kluba Topličanin. Turnir se igrao u u okviru "Tennis Europe Junior Tour".

    detaljnije
  • tenis

    Na terenima TAŽ-a u Nišu završen međunarodni ITF turnir

    Međunarodni juniorski ITF turnir održan na terenima Teniske akademije Živković u Nišu protekao je u znaku predstavnika iz Srbije i Severne Makedonije. Titulu u muškom singlu osvojio je Aleksa Pisarić, dok je kod devojčica najbolja bila Jana Stojanova.

    detaljnije
  • omadinci Radnički

    Preko 50 ekipa na turniru u Nišu, među pobednicima "Filip Filipović", "Free kick" i "Nacional"

    Na pomoćnom terenu stadiona "Čair" minulog vikenda nadmetali su se mladi fudbaleri, kako kažu organizatori iz niškog Radničkog, preko 50 ekipa iz cele Srbije. Nadmetali su se fudbaleri od sedam do deset godina, a pobedničke pehare podigle su niške škole fudbala - Nacional, Filip Filipović i Free kick.

    (7) detaljnije
  • tenis ilustracija

    Na ITF turniru u Nišu teniseri sa tri kontinenta, Nišlijka među favoritima

    Iz Sjedinjenih Američkih Država, brojnih evropskih zemalja, Izraela i Kine doputovali su teniseri u Niš, gde danas počinje ITF turnir Serbia junior tour Niš open 2020. Takmičenje će održati na terenima Teniske akademije Živković i trajaće do 4. oktobra, a među favoritima za osvajanje turnira nalazi se i Nišlijka Emilija Zdravković.

    (1) detaljnije
  • futsal ilustracija

    Zbog korone u Vranju otkazan Vidovdanski turnir

    Vidovdanski turnir u malom fudbalu koji je trebalo da bude održan tokom predstojećeg vikenda na Gradskom stadionu u Vranju, otkazan je zbog nestabilne epidemiološke situacije, piše na zvaničnom sajtu Grada.

    detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Dimitrovgrad domaćin stonoteniskim nadama centralne Srbije i regiona

    Najbolji mladi stonoteniseri i stonoteniserke centralne Srbije, ali i gosti iz susednih zemalja, takmičiće se na Otvorenom prvenstvu Srbije A klase u Dimitrovgradu, 21. i 22. marta koje će se održati u sportskoj hali. Kotizacija za učešće je 800 dinara, a uplatu za svakog igrača vrši klub koji ga prijavljuje za takmičenje. Prijavljivanje takmičara moguće je do 18. marta.

    detaljnije
  • Dzudo

    Džudo turnir za devojčice i dečake u subotu u Nišu

    Tradicionalni XV Međunarodni turnir za devojčice i dečake od 9 do 14 godina "Mladost Evrope" biće održan u sali Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu u subotu, 7. marta. Organizatori najavljuju učešće džudista iz okolnih država.

    (1) detaljnije
  • karate

    Prokupački karatisti osvojili 5 medalja na turniru u Kraljevu

    Na međunarodnom karate turniru “Šampionat Kraljeva” u konkurenciji od 400 takmičara iz 39 klubova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, takmičari Karate kluba Topličanin osvojili su 5 srebrnih medalja - 4 pojedinačne i jednu ekipnu.

    detaljnije
  • šah klub

    Prokupački šahisti izborili plasman na Prvenstvo Srbije

    Takmičari Šahovskog kluba Topličnin Anastasija Stošić u kategoriji do 16 i Miljan Milojković do 14 godina, izboril su plasman na Prvenstvo Srbije koje se održava krajem aprila ove godine. Jedan od najvećih uspeha prokupačkog kluba ostvaren je u konkurenciji od preko 200 učesnika iz cele Srbije na 23. Kadetskom festivalu Šahovskog saveza centralne Srbije u Kniću.

    detaljnije
  • Streličari Memorijal Mihailo Čolović Čole streličarstvo Mika Antić februar 2020 foto SK Niš

    Turnir u streličarstvu premašio kapacitete "Mike Antić", nadaju se pomoći Grada sledeće godine

    Kako je streličarstvo u ekspanziji u poslednje vreme, navode u SK Niš, na ovogodišnjem izdanju turnira "Memorijal Mihajlo Čolović Čole" jedva su se u sali Osnovne škole "Miroslav Antić" smestili svi takmičari, a neke od posetilaca nisu mogli da puste zbog ograničenih kapaciteta. Niš je ugostio više od 90 streličara, a nadaju se pomoći Grada naredne godine kako bi turnir bio još veći.

    detaljnije
  • Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima

    Zimski humanitarni turnir u futsalu u Beloj Palanci

    Ljubitelji futsala u Beloj Palanci kojima nedostaju utakmice lokalnog kluba, moći će makar na kratko da uživaju u mečevima malog fudbala na humanitarnom turniru koji će se od 31. januara održati u hali Banjica . Prijava ekipa vršiće se do četvrtka, 30. januara, u 12 sati, nakon čega će se izvući parovi i odrediti termini odigravanja utakmica.

    detaljnije
  • ragbi

    U Nišu novogodišnji turnir u ragbiju za mlađe kategorije

    Verziju ragbija "na zadržavanje", koja predstavlja nešto između ful kontakta i tač ragbija, igraće ekipe u sali sa veštačkom travom kod Elektronske industrije u Nišu u subotu, 28. decembra. Na novogodišnjem turniru nadmetaće se mlađe kategoriji, a u niškom klubu Radnički najavljuju dolazak nekoliko ekipa i svoje prvo učešće sa mlađim kategorijama.

    detaljnije
  • ŠAH FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

    Prokupčanke izborile plasman u Prvu ligu centralne Srbije u šahu

    U konkurenciji četiri kluba, tri iz Niša i jednog iz Prokuplja, šahistkinje Topličanina osvojile su prvo mesto i izborile plasman u viši rang. One će se naredne godine takmičiti u Prvoj ligi centralne Srbije.

    detaljnije
  • karate

    Na turniru u Zrenjaninu prokupački karatisti osvojili 5 medalja

    U jakoj konkurenciji od preko 700 takmičara iz 8 država, karatisti Topličanina osvojili su jednu zlatnu, 3 srebrne i jednu bronzanu medalju na takmičenju koje se u nedelju održalo u Zrenjaninu.

    detaljnije
  • futsal ilustracija

    Migranti i Piroćanci zajedno na turniru u futsalu "Jedna lopta, jedan svet"

    Revijalni turnir u malom fudbalu u kome će učestvovati ekipe sastavljene od migranata i mladih Piroćanaca, održaće se u Pirotu u petak, 15. novembra. Početak turnira je od 11 sati u balon hali kod Mlekarske škole.

    detaljnije
  • karatsisti

    Na 2 turnira karatisti Topličanina osvojili 11 medalja

    Na dva odvojena karate turnira koja su se tokom vikenda održala u Jagodini i Leskovcu, karatisti Topličanina osvojili su 11 medalja, od toga 4 zlatne, 2 srebrne i 5 bronzanih. Radi se o kontrolnim turnirima na kojima su prokupački karatisti pokazali dobru formu pre nastupa na Kupu Srbije koji se očekuje početkom decembra meseca.

    detaljnije
  • mali fudbal

    Turnir u fudbalu niških đaka za pomoć NURDOR-u

    Učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci, mogu oformiti ekipe i prijaviti se za turnir u malom fudbalu, koji 10. i 11. oktobra organizuje đački parlament niške Pravno-poslovne škole, a na terenima Osnovne škole "Dušan Radović". Zanimljivost ovog turnira je što je podržan od strane Nacionalnog udruženja roditelja dece obolela od raka (NURDOR-a), te će sav prihod ići njima.

    (1) detaljnije
  • Turnir

    Karatisti Topličanina osvojili 46 medalja među 300 takmičara

    Prvo mesto u generalnom plasmanu sa ukupno 46 medalja, od toga 13 zlatnih, 17 srebrnih i 16 bronzanih, osvojili su karatisti Topličanina na 15. Međunarodnom karate takmičenju “Toplica open 2019”. Nastupilo je oko 300 takmičara iz 30 klubova iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, a najbolji uspeh u konkurenciji klubova osvojili su KK "Feniks" Vranje, KK "Kamakura" Beograd i KK "Kamikaze" iz Velike Plane.

    detaljnije
  • karate

    U Prokuplju za vikend karate turnir "Toplica open 2019."

    Oko 300 najboljih karatista svih uzrasta boriće se za najsjajnija odličja u katama i borbama u nedelju,29. septembra na Međunarodnom karate turniru u Prokuplju “Toplica open 2019.”. Turnir se 15. put za redom održava u Sportskoj hali "Dr Zoran Đinđić" počinje u 10 sati, a organizator je Karate klub “Topličanin”.

    detaljnije
  • Piroćanci drastično promenili sastav

    Memorijalni košarkaški turnir u Pirotu za vikend

    U čast pionira pirotske košarke, Košarkaški klub Pirot u petak i aubotu, 27. i 28. septembra organizuje turnir “Memorijal Zvonka Minčića i Baneta Ćirića”. Pored domaćina, ekipe Pirota , na turniru će učestvovati beogradski Beovuk i ekipe Jambola i Akademika iz Bugarske. Polufinala su na programu u petak, a dueli za 3. mesto i finale igraju se u subotu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: