Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

političke stranke

  • izvršni odbor zelena stranka

    Zelena stranka osnovana i u Nišu - traže prostor između "ua, Vučiću" i "ura, Vučiću"

    Politička scena grada ima jednu više, Zelenu stranku, koja je formirala Gradski odbor. U Nišu će je voditi bivši šef Kancelarije za mlade, bivši član i lice sa promo-plakata SNS 2012. godine - Mija Petrović. Za gradske probleme tek najavljuju rešenja, a u svom Zelenom manifestu zalažu se od Srbije bez GMO hrane, do vojne neutralnosti zemlje.

    (7) detaljnije
  • poks

    Pokret obnove Kraljevine Srbije oživljava ideju monarhije u Nišu

    Nakon gašenja Demohrišćanske stranke Srbije i nešto slabijih aktivnosti niškog odbora Srpskog pokreta obnove, ideja povratka kralja na čelo Srbije kao da je zamrla. Međutim, Pokret obnove Kraljevine Srbije iz novih osveštanih kancelarija u Nišu najavljuje i ulične akcije za promociju monarhije.

    (26) detaljnije
  • narodna stranka leskovac

    I u Leskovcu formiran Gradski odbor Narodne stranke

    Nakon Prokuplja, Vranja, Trgovišta i povreništva u Nišu, Gradski odbor Narodne stranke formiran je i u Leskovcu. Za prvog čoveka stranke u ovom gradu jednoglasno je izabran Jovica Stanković. Formiranju odbora prisustvovali su predsednik stranke Vuk Jeremić, kao i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

    detaljnije
  • Pet stranaka i grupa građana pristupilo Savezu

    Savez za Srbiju od danas i u Pirotu

    Zbog toga što izbori nisu slobodni, da gotovo ne postoji sloboda medija, a stanje u zemlji, kako tvrde opozicione stranke, tragično, u Pirotu je formiran Savez za Srbiju. Trenutno ga čini 5 stranaka koje su prihvatile program od 30 tačaka, a broj će se povećavati kako se budu osnivali lokalni odbori stranaka koje čine Savez.

    (7) detaljnije
  • Narodna stranka Prokuplje foto lj..m

    Formiran Gradski odbor Narodne stranke u Prokuplju

    Prokupačka politička scena ovog vikenda je postala bogatija za još jednu stranku jer je tokom vikenda izabran Gradski odbor Narodne stranke, a za predsednika je izabran Dušan Savić. Formiranju prokupačkog odbora koji trenutno broji oko 70 članova, prisustvovali su i predsednik stranke Vuk Jeremić i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

    (5) detaljnije
  • zivojin stefanovic

    Žika Stefanović se vratio u leskovački odbor SPS

    Nekadašnji lider leskovačih socijalista i jedan od osnivača ove partije Živojin Stefanović, poznat i kao Žika Žmigavac, nakon nekoliko godna “drugovanja” sa radikalima, vratio se u redove Socijalističke partije Srbije potvrđeno je “Južnim vestima” u ovom Gradskom odboru. Svoj povratak u SPS potvrdio je i Stefanović rečima da je "suštinski uvek bio socijalista".

    detaljnije
  • SNS zastave foto Aleksandar Kostic jUZNE VESTI

    SNS Niš: Laž o zabrani tribine, nek Savez za Srbiju pokaže ugovor

    Povodom “zakazivanja” pa “otkazivanja” tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, Gradski odbor Srpske napredne stranke poziva predstavnike ovog opozicionog saveza da javnosti pokažu zahtev koji su navodno uputili Simfonijskom za salu, odnosno ponudu za zaključenje ugovora o zakupu sale.

    (7) detaljnije
  • savez za srbiju osnivanje

    Savez za Srbiju formiran i u Nišu

    Zbog ogromnih razmera krize i straha koji vlada, kako kažu niški opozicionari, premošćene su ideološke i političke razlike i Savez za Srbiju formiran je i u Nišu. Ova grupacija broji zasad 5 stranaka i organizacija, a navode da žele da zaustave “politiku ponižavanja”, da smene sistem, a ne samo gradsku vlast.

    (10) detaljnije
  • savez za srbiju lideri

    Niška tribina Saveza za Srbiju ipak na ulici

    Umesto zakazane pa otkazane tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, predstavnici ovog novog opozicionog bloka odlučili su se da skup održe na ulici. Plato ispred Tržnog centra “Kalča” u petak od 16:30 vreme je i mesto gde će nacionalni i lokalni lideri razgovarati sa građanima, a zatim krenuti i u šetnju gradom.

    (20) detaljnije
  • simfonijski

    Savezu za Srbiju ne daju salu niškog Simfonijskog za održavanje tribine

    Gde će, kada i kako biti održana niška tribina Saveza za Srbiju, novog opozicionog bloka, nije poznato ni dva dana pre najavljenog skupa, jer iz Simfonijskog orkestra, gde je trebalo da se održi, kažu da je sala zauzeta u tom terminu i da nisu ni znali da je plan da političari gostuju u ovom gradskom prostoru. Ipak, organizatori tvrde da je sve rezervisano još prošle nedelje i da je to pritisak i strah da se nova politička opcija predstavi Nišlijama.

    (18) detaljnije
  • Dragan Đilas

    Prva tribina Saveza za Srbiju u petak u Nišu

    Novoformirani opozicioni blok - Savez za Srbiju održaće prvu tribinu u Nišu u petak 19. oktobra, od 18 sati u sali Simfonijskog orkestra. Iz ove političke grupacije najavili su da će program predstaviti svi čelnici Saveza na čelu sa Draganom Đilasom, predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem i liderom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem.

    (16) detaljnije
  • sps rođendan

    Niški SPS na svoj rođendan: Građani pamte vreme izgradnje Mileta Ilića

    Kao svoje uspehe za 28 godina postojanja u Nišu, socijalisti poručuju da su uvek poštovali izbornu volju građana, a i da Nišlije pamte izgradnju grada u vreme Mileta Ilića. Naglašavaju da imaju najbolje kadrove, više hiljada članova i da se kod njih ljudi učlanjuju zbog ideje, a ne zbog privatnog interesa.

    (53) detaljnije
  • srđan nonić

    Niška inicijativa bojkotuje okrugli sto opozicije o aerodromu

    Na okruglom stolu opozicije “Niški aerodrom, a čiji odbornici” ne učestvuje Niška inicijativa zato što, kako kažu, takozvanoj "udruženoj opoziciji“ pristupaju oni koji su menjali stranačku orijentaciju, bili u vlasti i sarađivali sa režimom.

    (7) detaljnije
  • igor milosavljević fb

    Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

    Za poverenika Pokreta slobodnih građana u Nišu izabran je bivši član Lokalnog antikorupcijskog foruma Igor Milosavljević. Navodi da je situacija u gradu politički katastrofalna, a kao posebne probleme izdvaja prava radnika koji rade kod stranih poslodavaca u Nišu i pitanje privatnih izvršitelja.

    (14) detaljnije
  • dejan đorđević krst

    Reformisti postali konzervativci i obećavaju prosečnu platu od 800 evra

    Konzervativna reformistička stranka, naslednica nekadašnje Reformističke, najavila je u Nišu da će prosečna plata u Srbiji biti 848 evra i to u prvih godinu njihove vlasti. Predsednik ove stranke Dejan Đorđević kaže da je to izvodljivo po svim ekonomskim parametrima, nude građanima švajcarski model direktne demokratije i traže referendum za pitanje poklanjanja niškog aerodroma državi.

    (8) detaljnije
  • srpska liga

    Osnovan Gradski odbor Srpske lige, traže da Niš bude sedište Ministarstva odbrane

    Politička scena Niša “bogatija” je za još jednu stranku. Osnovan je odbor Srpske lige u Nišu, a za predsednika je izabran 23-godišnji student prava Aleksandar Janjić. Navode da se zalažu da Niš bude regionalni centar, kao i da se “mladi probude iz apatije”. Predsednik stranke Aleksandar Đurđev poručio “svom” Gradskom odboru da za 2 godine treba da budu u vlasti.

    (21) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: