Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Efektiva

  • katastar vrata

    "Efektiva" traži da zahtevi za izmenu u Katastru ne idu preko posrednika, iz RGZ tvrde da je sve to besplatno

    Novim odredbama izmenjenog Zakona o postupku upisa u Katastar nepokretnosti, građani više neće moći direktno da podnesu zahteve za promenu, već će od sada to ići preko advokata i geodetskih organizacija, kažu iz Udruženja potrošača Efektiva i apeluje da se hitno te odredbe ukinu. Iz Republičkog geodetskog zavoda demantuju te navode i saopštavaju da je ispravka greške nastale u katastru besplatna i da nema potrebe za angažovanjem posrednika.

    (32) detaljnije
  • račun struja

    Koliko je Nišlija reklamiralo veći julski račun za struju - EPS ne otkriva, ali opravdava cene

    Broj Nišlija koji se žalio na veći račun za struju u julu i uputio zvaničnu reklamaciju - podatak je koji iz EPS Snabdevanja nisu dostavili Južnim vestima , ali jesu da je ukupno 748 prigovora prihvaćeno, te da je od 3,3 miliona domaćinstava to uobičajen broj. Veće cifre na računima za prethodni mesec opravdavaju time da je to bio jedan od 5 najtoplijih jula u poslednjih 70 godina, pa je i potrošnja bila veća za oko 20 %, najviše zbog klima uređaja.

    (9) detaljnije
  • niš

    "Efektiva": Penzioneri mete prevara putujućih trgovaca

    Penzioneri postaju sve češće mete putujućih trgovaca s lođim namerama koji, uz pomoć lukavih psiholoških igara, za višestruko veći iznos prodaju razne proizvode i uređaje. Te proizvode optlaćivaće kroz višegodišnje mesečne rate preko PIO fonda, kažu iz Udruženja potrošača “Efektiva”, ali kažu da postoje pravna rešenja kojima se potencijalni kupci mogu zaštititi.

    (3) detaljnije
  • radijator, grejanje, foto jv ljubica jocic

    Efektiva: Nišlije kojima nije stigao umanjen račun za grejanje, imaju pravo na reklamaciju

    Zbog odlaganja početka grejne sezone, građani Niša koji se greju preko Toplane, oktobarske račune platiće sa umanjenjem. Kako je ranije naveo Predrag Miličić, direktor Toplane, biće obračunat samo varijabilni deo. Međutim, iako mnoge Nišlije kažu da su im stigli umanjeni računi, ima i onih kojima je stiglo da plate pun iznos. Dejan Gavrilović iz Efektive, udruženja za zaštitu potrošača, kaže da ako nekome nije stigao umanjen račun, svoja prava može potražiti reklamacijom Toplani.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: