Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Komisija za sport

  • Za najuspešniji klub iz Blaca ove godine nema para iz gradske kase

    Iako su od 2015. do 2018. proglašavani za najbolji sportski kolektiv u Blacu, a 2017. bili najbolji u Topličkom okrugu, Klub malog fudbala Jastrebac iz gradske kase u 2019. godini nije dobio ni dinara od predviđenih sredstava za finansiranje sporta u ovoj opštini. Kako stoji u rešenju komisije, program kojim je KMF Jastrebac konkurisao "ne zadovoljava potrebe i interese građana u oblasti sporta, a samim tim se ne odobravaju tražena sredstva“.

    detaljnije
  • Radnicki-Partizan-foto-Vanja-Keser

    Pare Radničkom kao "Želji", Naisi, odbojkašima i vaterpolistima zajedno

    Budžet za sport Niša ove godine je 274 miliona dinara, a 23 sportske organizacije od posebnog značaja podeliće 157 miliona, odlučeno je na Gradskom veću. Radničkom 53 miliona dinara, što je oko 19 % od ukupnog novca za sport, a toliko para su dobili zajedno Železničar, Naisa, OK Niš i VK Nais.

    (19) detaljnije
  • hala cair

    Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu

    Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će para biti izdvojeno za njih.

    (3) detaljnije
  • Fudbalska lopta Kosta slikao

    Novac Aleksinčana dobio nepostojeći fudbalski klub

    Iako je u Zakonu o sportu naglašeno da novac iz budžeta Grada, Opštine i Republike mogu dobijati samo udruženja koja postoje najmanje godinu dana, Komisija za sport Opštine Aleksinac dodelila ih je Fudbalskom klubu OFK Napredak 1929, čak i pre nego što su oni zvanično registrovani kao klub. U 2015. i 2016. godini, tokom kojih nisu imali prava da konkurišu, oni su dobili više od 3 i po miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • lopta sport fudbal foto aleksandar kostic

    Veće promenilo odluku Komisije, klubovi nezadovoljni novcem

    Dok pojedini predstavnici klubova najavljuju da će istupiti iz takmičenja zbog, kako kažu, samovolje resorne većnice koja je preinačila odluku Komisije za sport o dodeli novca klubovima, ni većnica Maja Ranđelović, ni predsedavajući Veća i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ne odgovaraju na pozive novinara.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: