Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

NURDOR

  • NURDOR

    Akcija NURDOR-a "Zagrli snažno" 15. februara i na jugu Srbije

    Svetski dan dece obolele od raka i ovog 15. februara NURDOR će obeležiti na centralnim trgovima u više od 30 gradova, a pod sloganom "Zagrli snažno" okupiće se u podne i građani Niša, Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja. Zbog nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe i ove godine aktivisti neće puštati balone, ali pozivaju ljude da tog dana ne štede ruke za grljenje.

    (1) detaljnije
  • Svetosavski bal 2020.

    Više od 570.000 dinara za NURDOR prikupljeno na Svetosavskom balu

    U Nišu je osmu godinu zaredom održan Dobrotvorni svetosavski bal, a ove godine novac je prikupljan za Udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, gde kažu da je do sada uplaćeno 577.000 dinara. Novac je namenjen niškom hemato-onkološkom odeljenju i roditeljskoj kući, a uskoro će biti poznato šta će konkretno biti nabavljeno.

    (5) detaljnije
  • Svetosavski bal 2019

    Grad preuzeo organizaciju Dobrotvornog svetosavskog bala, ove godine novac ide za NURDOR

    Domaćin ovogodišnjeg Dobrotvornog svetosavskog bala biće gradonačelnik Niša Darko Bulatović, jer je Grad preuzeo organizaciju manifestacije koja će ove godine biti održana 26. januara od 19 sati u hotelu New city. Novac koji učesnici budu donirali biće uplaćen Udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

    (1) detaljnije
  • 71515934_678336186003756_1098235584402423808_n

    Volonteri NURDOR-a krenuli iz Niša pešaka u Beograd da pomognu izgradnju roditeljske kuće

    Puni pozitivne energije i sa željom da pomognu prikupljanju para za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu koju gradi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR krenuli su iz Niša volonteri i najbolji prijatelji Tamara Klarić i Bogdan Stevanović. Svesni su, kako kažu, važnosti roditeljskih kuća, a žele i da "nateraju" građane da što više šetaju i tako pomognu.

    (1) detaljnije
  • Bogdan Stevanović i Tamara Klarić stigli u Niš; foto: JV/J. A.

    Pešačenjem od Niša do Beograda i "prodajom" koraka pomažu izgradnju roditeljske kuće NURDOR-a

    Na put od Niša do Beograda od 256 km pešaka će u četvrtak, 19. septembra krenuti dvoje volontera i najboljih prijatelja Tamara Klarić i Bogdan Stevanović koji žele da ovom humanitarnom šetnjom "Pruži korak!" pomognu prikupljenju sredstava za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu koju gradi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

    (3) detaljnije
  • modna revija

    Humanitarna modna revija u Oficirskom domu u Nišu

    Modni dizajner Milutin Lađević iz Bora izložiće svoje radove na humanitarnoj reviji na kojoj će se sav prikupljeni novac pokloniti humanitrnoj organizaciji "Nurdor", održaće se u subotu, 7. septembra u niškom Oficirskom domu od 17:15.

    (1) detaljnije
  • basket koš lopta

    Turniri u basketu, futsalu i stonom tenisu za izgradnju roditeljske kuće

    Rekreacija, zabava i humanost spojiće se u turniru "Igraj humano", koji na terenima Osnovne škole "Sveti Sava" u nedelju, 28. jula organizuju niški Odred izviđača Josif Pančić i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Svi zainteresovani građani mogu se nadmetati u basketu, stonom tenisu ili malom fudbalu, a prilog od kotizacije otići će za izgradnju nove roditeljske kuće.

    (2) detaljnije
  • Teniski turnir Naissus open Marijan Angelovski i Pavle Pavlović

    Sa teniskog turnira u Nišu otišlo preko 100.000 dinara za NURDOR

    Humanitarni turnir, koji se održao na terenima niške Teniske akademije Živković osvojio je teniski sudija iz Prokuplja Marijan Angelovski, a ček od preko 100.000 dinara poslat je na adresu Nacionalnog udruženja za decu obolelu od raka. Prokupčanin je u finalu savladao futsal golmana Pavla Pavlovića, a sem njih dvojice, na turniru su učestvovali i drugi profesionalni sportisti, među kojima i rukometni reprezentativac Srbije Darko Đukić.

    detaljnije
  • tenis ilustracija

    U Nišu humanitarni teniski turnir za NURDOR

    Na terenima Teniske akademije Živković u subotu, 22. juna održaće se humanitarni turnir Naissus open. Pravo učešća imaju svi zainteresovani, a prikupljeni novac otići će Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koji ima misiju da poboljša kvalitet lečenja i života bolesne dece.

    (1) detaljnije
  • jelena spiri

    Spirić: Novac od dnevnica još nije uplaćen NURDOR-u

    Iako su još 15. januara izglasali da se dnevnice 75 odbornika leskovačkog parlamenta, ukupno 138.375 dinara, uplate Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR, prema tvrdnjama Jelene Spirić, odbornice DS-a, to još nije urađeno. Od nadležnih nismo uspeli da saznamo zbog čega novac nije prebačen ovom Udruženju, niti kada će to biti urađeno, jer se niko nije javljao na telefonske pozive.

    detaljnije
  • nurdor

    NURDOR i na jugu Srbije obeležava Svetski dan dece obolele od raka

    Građani Niša, Leskovca, Pirota, Prokuplja, Vranja i Lebana će se u petak 15. februara okupiti na trgovima, kako bi obeležili Svetski dan dece obolele od raka, a u NURDOR-u kažu da će ove godine cilj biti da se sakupi novac za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • Oficirski dom

    Studentski humanitarni bal prvi put u Nišu

    Uz poruku "budimo gospoda velikog srca", niški studenti pozivaju sve humanitarce da učestvuju na prvom humanitarnom balu koji organizuju u sredu 13. februara u Oficirskom domu u Nišu, a novac koji budu prikupili namenili su Udruženju roditelja dece obolele od raka "Nurdor".

    detaljnije
  • skupština leskovac

    Leskovački odbornici novac od dnevnica uplatiće NURDOR-u

    Odbornici u leskovačkom parlamentu dnevnice sa sednice koja je završena kasno noćas, ukupno 138.375 dinara, uplatiće Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Da se dnevnice uplate u dobrotvorne svrhe predložila je odbornica Demokratkse stranke Jelena Spirić, a podržali su je i opozicioni i odbornici vladajuće većine.

    detaljnije
  • Skat Radovanović

    Niško hemato-onkološko odeljenje dobilo pokretni rendgen

    Novi mobilni rendgen koji podseća na žirafu uručen je hemato-onkološkom odeljenju Dečije klinike u Nišu, a reč je o poklonu vojnog odeljenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, vrednom 30.000 dolara. Koristiće ga rendgen tehničari koji su prošli obuku, za snimanje mališana koji ne smeju da ustaju iz kreveta.

    (7) detaljnije
  • hematonkolosko odeljenje

    Otvorena nova bolnica u KC Niš za lečenje dece obolele od raka

    Dve godine nakon polaganja kamena temeljca, danas je otvoreno novo hemato-onkološko odeljenje pri Dečijoj klinici u Nišu. Mališani koji boluju od malignih bolesti, kao i roditelji i medicinsko osoblje, u ovoj bolnici imaće mnogo bolje uslove da se upuste u zajedničku borbu za ozdravljenje.

    (3) detaljnije
  • Dečija klinika

    NURDOR: Sredinom maja otvaranje dečije hematoonkološke klinike u Nišu

    Dve godine nakon polaganja kamena temeljca dečije hematoonkološke klinike u niškom Kliničkom centru, ovaj blok biće svečano otvoren 15. maja, najavljuju iz Nacionalnog udruženja dece obolele od raka (NURDOR). Deca koja boluju od malignih bolesti imaće mnogo bolje uslove za lečenje zahvaljujući angažovanju ovog udruženja, ali i pomoći mnogih drugih organizacija, ustanova, kompanija, pojedinaca i para svih građana uloženih preko Ministarstva zdravlja.

    (4) detaljnije
  • Narodno pozorište

    Rusko-srpsko humanitarno veče u Nišu za pomoć deci oboleloj od raka

    Svi koji žele da upoznaju rusku kulturu, tradiciju i grad Belgorod, a pritom budu i humani, kako kažu organizatori, mogu prisustvovati večeri “Bratskom Nišu od Belgoroda”, 22. marta u Narodnom pozorištu u Nišu. Prikupljen novac biće prosleđen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

    detaljnije
  • klinika

    Obezbeđen novac, u aprilu se otvara dečija onkologija u Nišu

    Novo hemato-onkološko odeljenje pri Dečijoj klinici u Nišu, koje je počelo da se gradi pre skoro dve godine, primiće prve pacijente u aprilu, najavljuju u NURDOR-u. Novac potreban za finiširanje radova, oko 10 miliona dinara, uplatiće prema rečima ministra Zlatibora Lončara, Ministarstvo zdravlja.

    (1) detaljnije
  • Bolnica krevet lečenje

    Svakoga dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a uslovi u kojima se leče loši

    Iako u Srbiji ne postoji registar dece koja su obolela od nekog oblika kancera, podaci koje ima Nacionalno udruženje dece obolele od raka (NURDOR) je da je ova brojka na godišnjem nivou čak 350, što je gotovo jedno dete dnevno. Na Svetski dan dece obolele od raka, NURDOR organizuje akcije u 40 gradova, a iz Udruženja apeluju na celo društvo da pomogne bolesnim mališanima i njihovim roditeljima.

    (5) detaljnije
  • Predstava

    Osnovci škole "Ivo Andrić" plešu za decu obolelu od raka

    Mališani uzrasta od 1. do 4. razreda izvešće “Novogodišnji ples” u petak, 29. decembra, u Osnovnoj školi “Ivo Andrić”. Manifestacija je i humanitarnog karaktera, a svi su pozvani da uživaju u koreografijama 450 osnovaca i, kako najavljuju u niškoj školi, daju svoj doprinos lečenju dece obolele od raka.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: