Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Skupština opštine Pirot

  • Protest počinje u 9:30

    Novi protest protiv MHE u Pirotu ispred Gradske uprave

    Nezadovoljni time što lokalna vlast ne preduzima korake u vezi stopiranja izgradnje mini-hidroelektrana na teritoriji Stare planine, Piroćanci će se okupiti ispred zgrade Gradske uprave u vreme održavanja sednice lokalnog parlamenta. Sednica počinje petak u 10 sati, a protest pola sata ranije.

    detaljnije
  • Na sednici usvojeni i finansijski izveštaji javnih preduzeća

    Pirot kupio akcije Slobodne zone

    Glasovima odbornika vladajuće većine, Skupština Pirota donela je odluku da Grad kupi 38 akcija Slobodne zone Pirot, koje će, kako kaže gradonačelnik Vladan Vasić, biti kupljene novcem od dividendi koju dobijaju. Opozicija nije glasala za kupovinu, jer nije dostavljena dokumentacija o njenom poslovanju. Na sednici usvojeni i finansijski izveštaji rada 5 Javnih preduzeća.

    (5) detaljnije
  • Izlaze samostalno

    Najbolje za Pirot: Gradska uprava krši zakon

    Zbog toga što načelnik Gradske uprave odbija da dostavi ugovore u vezi sa izgradnjom mini-hidroelektrana u selima Jelovica i Dojkinci, ali i dokumenta koja su im neophodna za učešće na sednici Skupštine, on krši zakon, smatraju u pirotskoj opoziciji, a predsednika Skupštine Milana Popovića optužuju da namerno opstruiše iznošenje važnih tema za sve Piroćance. Nezadovoljni njegovim predsedavanjem prošle nedelje napustili sednicu.

    (1) detaljnije
  • Vređanja na sednici Skupštine

    Ispred Skupštine Pirota protest, unutra svađa odbornika

    Današnja sednica Skupštine Grada Pirota prošla je u senci protesta koji je održan ispred zgrade te institucije, a ništa manje glasno i burno nije bilo ni unutar zgrade, gde su se predstavnici opozicije i vlasti međusobno vređali kada su govorili o protestu i o izgradnji mini-hidroelektrana. Umalo je došlo i do fizičkog sukoba između odbornika opozicije Zorana Stojanovića i gradonačelnika Vladana Vasića.

    (9) detaljnije
  • Protest zbog izgradnje MHE u vreme sednice pirotske Skupštine

    Građani Pirota i okolnih mesta okupili su se jutros ispred Skupštine u vreme održavanja sednice, tražeći da se zakaže posebna sednica Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda - izbacivanje potencijalnih lokacija za mini-hidroelektrane iz prostornog plana. Iste zahteve na sednici imala je opoziciona Pirotska nova snaga, ali nakon što njihovi zahtevi nisu usvojeni, oni su napustili sednicu. Predstavnici Inicijative Odbranimo reke Stare planine pozvani na razgovor sa pomoćnicima gradonačelnika, ali su oni to odbili.

    (2) detaljnije
  • pirot

    Pirotski SNS traži mandate od isključenih odbornika, a oni to nazivaju pritiskom

    Odbornici odborničke grupe ”Najbolje za Pirot” odbili su da vrate svoje mandate nakon što su krajem prošlog meseca isključeni iz SNS. Naprednjacima poručuju da su odbornici vlasnici mandata, a dan nakon isključenja oni su osnovali novu odborničku grupu u pirotskoj Skupštini.

    (2) detaljnije
  • vasic
    Izbori 2016

    Vasić prvi gradonačelnik Pirota, odbornici SNS napustili sednicu

    Odbornici Skupštine grada Pirota na svojoj prvoj sednici za prvog gradonačelnika Pirota izabrali su Vladana Vasića, kandidata Koalicije za Pirot, sa 31 glasom “za”. Naprednjaci tražili dopunu dnevnog reda, pa napustili sednicu.

    (3) detaljnije
  • 490x370-Popovic.jpg
    Izbori 2016

    Popović izabran za predsednika Skupštine grada Pirota

    Dosadašnji predsednik Skupštine Milan Popović iz Koalicije za Pirot ponovo je izabran na tu funkciju glasovima nove skupštinske većine koju, pored ove koalicije, čine još SPS i koalicija SDS-LDP. Usvojen i novi Statut kojim je Pirot i zvanično postao grad.

    detaljnije
  • unnamed.jpg

    Pirotskom odborniku pretili i poručili da ne dođe na sednicu

    Odbornik NS Zoran Aleksić, koji podržava vladajuću većinu u pirotskoj Skupštini, kaže da su mu u četvrtak, pred sednicu Skupštine, pretila trojica nepoznatih muškaraca i rekla da se ne pojavljuje na Skupštini.

    detaljnije
  • sns-pirot.jpg

    Dvoje pirotskih odbornika napustilo vladajuću većinu

    Odbornici Grupe građana "Pirotski naprednjaci" Mirjana Đorđević i Zoran Stojanović napustili su skupštinsku većinu u Pirotu i priključili se opozicionoj odborničkoj grupi SNS-a koja sada ima 22, od ukupno 56 odbornika. 

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: